Декемврийски бебета - тема 2

• 16 577
  • 679
  •   2
Отговори
# 45
Дух, бързо да оздравявате! 🥰

Lex, различно. Не всеки път е на кеф, вчера изяде 90 пюре, ама от после се усетих и все пак й дадох 120 мляко, което тя доволно си изпи. Днес обаче от същото пюре изяде само 30, при което пак й дадох 120. Стандартно пие по 150 мляко. ЛЛ каза колкото грама пюре дам, толкова мл мляко да режа. Около мен ми говорят да замествам скоро обяда, ама ми се струва супер рано. Та тя е на 4+, изобщо захранването ни е рано, камо ли да замествам хранене. Мисля като вкарам месото чак за заместя.

# 46
И ние вчера бяхме луд киселяк цял ден и покрай мен и други бебета киселяха... да не би да е нещо във въздуха 😂 На Бубка и е подут венеца където горе долу трябва да и се пада кучешки зъб 🤔 Ръчичките са постоянно там, чак звук издава при смученето 🤪 Възможно ли е първо там да излезе или просто зародиша се образува сега. Намазах малко Дентинокс и се кротна, за малко. Нощния сън е мазало, въобще не е спокойна. И аз вече ще вадя летния кош, горещо става вътре и тя само на коремни преси се надига да гледа.

# 47
И на мен ЛЛ ми каза като стигне до 120-130 гр, вече е заместен обяд. Аз обаче не смея да бързам с вдигането на грамажа и давам по 60 и 100-120 мляко, иначе си пие по 150. До колкото четох на всякъде, май най-добре да се замести, когато е вкарано и месо и жълтък.

Тая нощ не ме остави да спя, от 3:00 само се върти и мрънка. Дадох мляко, заспа за час и пак се почна. Днес май ще е кисел ден 😅

Допълвам: Педиатъра каза, че и при него кучешките са набъбнали, та сега и аз се чудя същото. На предните долни е бял венеца, но не е така набъбнал, като при кучешките

# 48
Рядко, но се случвало първо друг зъб да поникне. А като си я знам как е на обратно на всичко, защо не 😂 На една приятелка момиченцето се родило със зъбче. Очаквам неочакваното вече.

# 49
Аз не искам да пиша, за да не ме урочасате 😀😀😀
Бебето спи, яде, слуша, аз се наспивам. Баща му ме нервира повече от него.
Просто няма от какво да се оплача.
Вчера му сложиха ваксина + ротарикса и получи разстройство. Докторката ме предупреди, че било нормално. Даде ми схеми за захранване и каза, че като навърши 4 месеца може да почваме. Остават още две ваксини и после чак на годинка.
Нещо интересно, което аз не знаех🤣 Вчера бяхме в ИКЕА  за мебели, обядвахме в ресторанта и на касата лелята започна да ме разпитва- на колко е бебето, захранено ли е, яде ли пюрета… викам си -“ Леле, колко нахална жена!” 🤣
Тя - ако хапва пюрета, може да му изберете зеленчуково на ХИП, до навършване на две годинки му се полага безплатно.
Та, ако ходите в ИКЕА, не бийте касиерките! Не са клюкарки, вършат си работата 🤣

# 50
Lex, и ЛЛ каза, че трябва да съм вкарала месо, ако ще замествам. Не препоръчвала да се замести само със зеленчуково пюре. Каза ли все едно аз да карам на моркови цял ден.

Пиф, пу, пу дано продължавате така. 🥰

# 51
  • UK
Алис се събуди в 7 и започна да мрънка, но отказа да яде и аз я сложих на леглото и сега спи, но активно се опитва да се задуши като се обръща по лице. Аз днес трябва да се обадя на джипито за себе си, защото белега от секциото още кърви на едно място, вече пет месеца ще станат в неделя, какво е това нещо. Аз знам какво ще ми кажат, де, пази го чисто и сухо, все едно аз не се къпя с дни тук и се потя с кофите, ама приятеля ми настоява, и ако успея да си взема по ранен час, може да си изпрося едно ходене по магазините Simple Smile

# 52
И моя белег нещо май не е много ок. Ще ходя и аз да го видят. В двата края е добре, но по-гоялма част от него е розовеникава, леко релефно-подута и от време на време ме сърби. Не знам дали съм казвала, но като се има в предвид, че освен моя си лекар в операционната бяха още не една, а две жени (не разбрах коя каква е), които му асистираха, след като извадиха детето, едната учеше другата как да ме зашие. Накрая след спорове и обяснения кое как, моя си лекар, който по това време обикаляше напред-назад и се шегуваше с мен, погледна какво правят и каза, че той ще ме зашие. Чух само "ами аз сега да разшивам ли?" и не исках да разбирам какво точно се случва. За това и очаквах по-бавно да мине при мен (нали съм си късметлийка..), но все пак мисля да отида да го погледнат.

# 53
  • Пловдив
Аз не знам кой ме заши, защото заспах на масата 😂 Само изчаках да си видя бебетата и се успокоих и директно си заспах.
Като ви слушам и имам чувството, че само моите още не са се завъртели. Вдигат крачка, леко се завъртат , но сме далеч от пълно завъртане гръб - корем или обратното.

# 54
  • UK
Аз нямам никаква представа кой ме заши, в операционната имаше сигурно 15 човека, само исках да я извадят и да ми кажат дали е здрава. Аз не знаех че съм бременна до 22ра седмица и не бяхме правили никакви изследвания, защото генетичните изследвания ги правят до 20та седмица, а съм на 38 години и се притеснявах за Даун.

# 55
Аз не знам кой ме заши, защото заспах на масата 😂 Само изчаках да си видя бебетата и се успокоих и директно си заспах.
Като ви слушам и имам чувството, че само моите още не са се завъртели. Вдигат крачка, леко се завъртат , но сме далеч от пълно завъртане гръб - корем или обратното.
Буря, нашите са малки още. На тази възраст всяка седмица има значение. И Ноа не се върти, интерес няма .

# 56
Спокойно. Даяна не се върти. Мързи я, а ви води по седмици. Ама ако помните тя и късно почна да стои хубаво по корем...е късно, късно на 3 месеца и малко почна да се задържа повече. Преди плачеше. Та не бързам. Сега обича да се върти на 360 градуса като и по корем, мънка, мърда там нещо ръце крака и се върти...на една обиколка се изморява и почва да плаче. 😄

# 57
Аз идвам на отчет, нещо поизпуснах темата. Дух, бързо оздравяване!
Нашият вече е 8,500 и цели 70!!!сантиметра. 😂 Не знам какво да кажа вече, това дете наистина ще е готово за първи клас в края на годината. Не сме му увеличавали дажбата от месец и нещо. Намали му капките витамин Д, ще му даваме вече по една, преди редувахме 2 и 3 капки заради големия растеж.
Мислехме да разделим ваксините, ама днес решихме направо да му бият всички и да се приключва. Биха му Хексацима и Синфлорикс и изпи Ротарикс, милото много плака.
Започна като че ли прословутата регресия в четвъртия месец, буди се през нощта, но поне му давам биба и заспива до след час. Храним го чак сутрин към 8 като стане.
Мисля да захранваме в петия месец, след няколко седмици.

# 58
В защита на Тео, той вече е на 4 месеца И 12 дни. 😃 Вие с мъжа ти високи ли сте?

# 59
Мъжът ми е 185, аз едва връзвам 160. 😂 И отново си се чудех какво се случва с тия дрехи, колко бързо ги смалява пералнята/сушилнята, то не било от тях.

Вие планирате ли летни почивки вече, или още не сте мислили по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт