Декемврийски бебета - тема 2

• 16 800
  • 681
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
Не лятна, но планираме прибиране до България през октомври за юбилея на майка ми, и отсега ме тресат нервите. Тя се сърди като излезем до парка, какво остава цял ден пътуване.

# 61
И при нас кучешките са много набъбнали. Според лекарката не са кучешките, ама то според нея той не е и болен, а било от зъбите. Викам си, да, брат му 15 дни кашля и текат сополи, ама бебето не е болно. Не...

# 62
Bu, и при нас след спад пак се засили. Странно, че са в синхрон...
Иначе няма как постоянно да сте по лекари, но можеш понякога да използваш онлайн консултациите, ако нещо те мъчи, а не искаш да обикаляте. То не си е и работа всеки месец да се дава по 180 лв. за преглед и нищо особено да не се променя...
Четох, че имало пик в 4ти месец на рефлукса, не знам защо (ние другата седмица правим 4). Възползвах се наскоро от консултация в Хийли с Лазарова. Доволна съм че бързо отговори, но пак нищо особено. Аз не знам вече дали не търся под вола теле..За всяко неразположение ми се отговаря "нормално е". Рефлукс - нормално е, яко напън за акане - нормално е, неспане - нормално е. Ама на нас възрастните като ни е дискомфортно/боли нещо, как се търси причина и решение. Мрън.

# 63
  • UK
На нас ни казаха да й даваме Нурофен като изглежда да й е некомфортно. По добре било да пие Нурофен без сериозна нужда, отколкото да има нужда, а да не й даваме. Аз не обичам да й давам, ама като виждам, че нещо я мъчи, и даваме.

Освен това много се дразня, че всеки доктор/сестра/акушерка има различна идея за това кое е правилно и кое - не, и не знаеш кого да слушаш.

# 64
Ние планираме една Гърция юни месец с родата. Направо ме дострашава като си помисля. Сега 4ти месец не знам дали ще мога да оправя спане и режим, за да ни е по-спокойно. Дали в този период е ок да ползвам консултант или не би имао смисъл заради регресията?
Нещо по-ведро - правя пролетен шопинг за бебка, имате ли идеи какво трявбва да имаме в гардероба? Засега сме били повече вкъщи и залагам на бодита и клинове, но и за излизане ще трябват тоалети  💃

# 65
Ние за сега нямаме планове. Аз бих се навила за море в края на август-началото на септември, но по-скоро съм за планина в големите жеги. Накрая с мъжа ми ще си правим еднодневни ваканции 😂 Ние сме на село в Пловдивско  - в момента спи в количката по клинче, боди с къс ръкав и тънка блузка на сянка 🥴 толкова е топло. Нахаресала съм ромпърчета с късо ръкавче и къси панталонки, а в горещините по боди само - потник или къс ръкав.

# 66
  • UK
Аз май докато проходи няма да я обличам с нормални дрехи, само бодита. Трябва да й взема някакви клинчета само за да не е боса ако е топло, но не горещо, и да ходи по “тениска”. Иначе имам дрехи, но още не съм я обличала с нищо, освен боди/babygro. Ама кой знае, сигурно ще си променя мнението като я облека в рокля за пръв път. Вече трябва да й връзвам косата, защото й влиза в очите.

Никой ли няма представа защо не мога да вляза във Фейсбук групата?

# 67
И аз поръчах няколко бодита с къс ръкав и потничета, 74-ти размер носи вече. Иска ми се да отидем на море август-септември, също ми се ходи в Гърция, но ще видим. Дават ни съвети за първото му море да взимаме баби да го гледат, вие как ще процедирате?

Ох, и аз нямам търпение да отидем на гости на родителите ми, в едно малко спокойно градче са, спи си навън полугол в количката без проблем. Сега се сетих - как ще ги пазите от комарите? Че на мен хич не ми понасят ухапванията, като малка и до болница съм стигала. За бебешкия кош някаква мрежа, ами като вече е с нормалната седалка?

Малката Госпожица Мърморана, пиши на Дух за линк да те добави, тя е администратор на фейсбук групата.

# 68
Ето ме и мен. При нас всичко е наред, не смея да се похваля хахах 😀
На лятото мисля да се насладя на макс - семвйно ще ходим на море, аз ясяка година правя женско море с деца, та сега ще е и с бебе 😀 и септемяри ще отодем ди Испания. Общо взето ще сме Панталей пътник, ама миналото лято бременна мк беше супер тъпо, та тази ще наваксвам и аз с всичкото деца, което си имам 😀

# 69
Ползвате ли слънцезащитен крем за бебетата и ако да какъв? Днес купих на wooden spoon и съм в чуденка дали е ок, защото е с толкова бяла кожа, че само да го барне слънцето почервенява

# 70
Бу, на нас възрастните ако не ни е наред нещо, то е извън нормата. Бебетата са извънземни, съвсем скоро дошли на този свят и всичките им системи тепърва се нагаждат към живота в тези условия. Те са живели в съвсем друга среда 9 месеца и продължават да се развиват, не са изградени и завършени като нас.
Да, за жалост е нормално и да не спят, и да плачат и всичко друго.

Лолиана, wooden spoon е супер, просто зависи от фактора. Кой взе?

Нищо температуро понижаващо и болкоуспокояващо не давам аз, освен ако работата не е супер сериозна. Всички тези лекарства имат ефект върху черния дроб и всички органи на всяко тяло, не само бебешкото.

Сега се лекуваме с инхалации с физиология разтвор и такъв и в носа. И кога глътне, кога изплюе биозин кидс.
Тита за зъбите давам, много го мъчат.
Консултант пи сън по всяко време е удачно. Репресии винаги има, ние с големия нямахме голям проблем с тая в 4 ия месец ама тая в 8 мия ми разказа играта Simple Smile))

# 71
Ползвате ли слънцезащитен крем за бебетата и ако да какъв? Днес купих на wooden spoon и съм в чуденка дали е ок, защото е с толкова бяла кожа, че само да го барне слънцето почервенява

На мен точно на тази марка ми препоръча педиатърката. Още не съм взела, но е голяма грешка май. Много бързо ги хваща слънцето. Даже сега се притесних дали не предобрихме днес и затова така да ми киселее 🤔 А уж все по сянката по сянката 😔

# 72
На Wooden spoon преди години им тествах една слънцезащита и беше мееега мазна и трудно отмиваща се. И уж с “невидим” цинк, но пак си белееше. Освен ако не са променили формулата, го имайте предвид.
За репелент не знам, иначе мрежи за колички има, аз взех комбинирана даже (за коша и количката става) която е на марката на количката ни.

# 73
Миналата година взех и останах доволна от новата формула, предните години белееше да, ама го преживявам, защото е с минерални, а не с химически филтри.

Сега взех на бързо на дм марката, защото още не бяха пуснали слънце защита, а каро е в раницата го напча.

# 74
Аз взех на Бебо слънцезащитен стик от ДМ.
Мажа го по бузките, но той е смесица между две раси, има и монголоидни петна на ръката и на дупето и няма да гори лесно. Детето е готово за Африка 🙈 Поне нещо да вземе от баща си 😀 Аз изгарям от слънце и вятър, пламвам цялата и винаги ми е било голям проблем бледата ми кожа.

Общи условия

Активация на акаунт