Декемврийски бебета - тема 2

• 16 845
  • 682
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен.
И аз взех слънцезащитата на Бебо, защото и стик и е удобно. Много е беличък малкият и го мажа вече.
Вкъщи той е супер, но навън буден в количката реве. Само в магазин му е интересно- кокори си и гледа щандовете.
Не се обръща и той, но не се притеснявам. На четири месеца и половина беше 8кг и 69см. Ще става голям мъж.

# 76
Нашата ревла се запече от морков с карфиол. До сега имаме вкарани картоф, морков, тиквичка, карфиол, но не се беше запичала. Под запичане имам предвид, че се изака, но беше твърдо, цяло ако, като на голям човек. (Извинявам се за описанието 😃) Иначе захранване върви бавно, но славно, но и ние много мънички почнахме, та не бързаме за никъде. Яде по около 50 гр пюре и после си я дохранвам. Проблем - уж е с лигавник, понякога даже с лигавник от онези, които се обличат, но все пак вече 3 бели бодита паднаха жертва на моркова. Тя яде, бърка си в устата, маже се, маже си ръцете, абе купон. А този пуст морков не се изпира, а пробвах доста препарати, та ако някой има идея с какво ще се изпере, отворена съм към предложения. 😃

# 77
Нашата ревла се запече от морков с карфиол. До сега имаме вкарани картоф, морков, тиквичка, карфиол, но не се беше запичала. Под запичане имам предвид, че се изака, но беше твърдо, цяло ако, като на голям човек. (Извинявам се за описанието 😃) Иначе захранване върви бавно, но славно, но и ние много мънички почнахме, та не бързаме за никъде. Яде по около 50 гр пюре и после си я дохранвам. Проблем - уж е с лигавник, понякога даже с лигавник от онези, които се обличат, но все пак вече 3 бели бодита паднаха жертва на моркова. Тя яде, бърка си в устата, маже се, маже си ръцете, абе купон. А този пуст морков не се изпира, а пробвах доста препарати, та ако някой има идея с какво ще се изпере, отворена съм към предложения. 😃

Както при кръв така и при морков студена вода и сапун веднага, иначе аз махам всякакви петна с един турски препарат Por Çöz Leke 🙂

# 78
Момичета, имаше някой с бебче, което не ака дълго време и щеше да ходи на гастроентеролог - какво стана, оправиха ли се нещата?
Аз имам същия проблем и май намерих решението, но не смея още да се хваля.

# 79
Момичета, имаше някой с бебче, което не ака дълго време и щеше да ходи на гастроентеролог - какво стана, оправиха ли се нещата?
Аз имам същия проблем и май намерих решението, но не смея още да се хваля.

При нас беше така, започнах да давам омни пандата и вече е всеки ден, което е постижение при все че бяхме на 4 дни с помощ 😄

# 80
Ние, т.е. аз, преживях някакви ужасни дни. В петък бебето рязко зазля и видях, че нешата не отиват на добре, та звъннах на педиатъра, тя била отпуска. И по-добре, че тя освен сиропче друго не дава...
Ходихме на частно, оказа се с RSV. Толкова му треперех на тоя вирус да не го хване и го хвана. Та така, дадоха ни направление за прием в болницата и ни пратиха у дома да се лекуваме и ако видя признаци на влошаване директно с багажа и в болницата за прием. Ама за сега май се размина, довечера сме пак на преглед.
Явно големия е бил с тоя вирус, макар че два теста му правих и двата бяха отрицателни.
Но от както се разболя и всички зъби решиха да излизат на веднъж вече не спим добре нощем. Сега час и половина обикалям къщата.

# 81
Дух, бързо оздравяване и да не се стига до болница!
Аз съм настинала от петък и треперя да не заразя малкия. Утре баща му ще го заведе все пак до педиатъра да го погледне, че вчера се прокашля няколко пъти и се надявам да не е от това. Първо дете ми е и не знам за какво да гледам, та се вторачвам във всичко.. Давам вит. Ц, стоя с маска около него, проветрявам често и умирам от страх да не се разболее.
Той също беше с проблемно акане. Започна ако не всеки ден, то през ден да си ака сам, но в 99% от случайте така се омазва, че не е истина 😅 ама това да ми е проблема.

# 82
  • UK
Ох, ужас, и аз много му треперя на този вирус, че навсякъде обясняват колко бил разпространен и гаден. По добре ли сте сега? Дано се размине болницата наистина.

Приятеля ми реши че е време за захранване. Аз имам чувството, че млякото ми спира и я виждам как се ядосва, ама тя ме ползва за биберон най вече и не знам колко суче и колко само се забавлява, а отказва категорично бутилка, та набързо й напъхахме няколко лъжици кисело мляко в устата с променлив успех. На мен продължава да ми се вижда слабичка, крачетата й са пухкави, но ребрата й се броят, теглихме я вкъщи и показа 7кг на 67 сантиметра, уж идеална.

И тя беше с проблемно акане, така де, в един момент просто спря. Водихме я по лекари, даже в спешното ни накараха една вечер да ходим още като нямаше един месец, но се оказа, че просто не й се ака. Пробвахме четири или пет вида капки, АМ за колики (тя тогава беше на комбинирано хранене), няколко пъти й бъркахме в дупето с клечки за уши, за да ака по веднъж седмично, след това й изписаха свещичките и пак по веднъж седмично само с тях до миналата седмица, когато изведнъж започна да си ходи сама без помощ, три дни поред. Сега пак не е четири дни, но нищо й няма. Аз се притеснявах да не се стиска и да развие психологически проблем, ама явно просто като е само на кърма, няма много за акане.

# 83
Извинявам се, ама какво кисело мляко дадохте на бебето? Аз съм хранена с кисело мляко през далечната 94-та, защото алтернативите са били малко и нашите не са имали пари за друго.
Вие ли си решихте или педиатър го препоръча?

# 84
  • UK
Нормално кисело мляко, тукашната здравна каса го препоръчва за първа храна за захранване на бебета. По принцип от шест месеца, но това е защото тук са категорични за захранване след шест месечна възраст, освен ако няма проблем с количествата мляко/АМ. Тя вчера навърши пет месеца, според мен си е ок за захранване, въпреки че бих го оставила за след шестия месец ако зависеше само от мен. Тук препоръката за шест месеца е за да може да седи изправено бебето в столчето и да не се задуши, а тя си седи без проблем, не е толкова за самата възраст. Татко й от поне един месец иска да я захранваме, за да може той да я храни Simple Smile

# 85
Дух, скорошно оздравяване и от нас. Стискам палци да се размине по-леко.
Нашата девойка така се набира на коремчето, че ще изкара преса вече 😂 Мъжа ми иска да я слагаме с възглавници лека полека поседнала. Аз смятам, че е много рано! Вие от кога сте слагали по-големите си деца? Още не се обръща и няма и желание да го прави. Аз и помагам, правим упражнения, слагам играчки да и привличат вниманието, но резултат нулев. Дали ще го пропусне на този етап като умение и по-натам ще започне?

# 86
  • UK
По големи нямам, но моята я слагаме седнала с възглавници вече два месеца. Седи й се, сърди се като лежи, иска да гледа наоколо, та я оставяме да седи. Естествено по съвсем малко време в началото, но сега вече редовно седи в столчето за хранене, надуваемото, в джъмпъра и с възглавници, или редовно аз я държа само за бодито, за да свиква да седи без опора.

# 87
Дух, стискам палци да вървите на оправяне!
Подпирането на възглавници, за да седи бебето е страшно вредно. Ставите и гръбнакът не са готови за това. Нормално бебетата сядат сами към 8-9 месец, когато тялото е готово за това. Няма здраво бебе, което да не започне да се обръща Simple Smile големият ми син го направи на 4 месеца, Денис след няколко сни став а на 5 ,но още стига 'до половина'.

# 88
Бързо оздравяване, Дух! ❤️❤️❤️ Дано всичко се размине леко. 🥰

Днес ще пробваме броколи. Щом хареса карфиол, мисля че и броколи ще й хареса.   ММ все бърза, ако го питам ще й даде кюфте. Онзи ден излизам да хвърля боклука, връщам се, той й дал да смуче един банан. 😃 И тя доволна, доволна. Нищо й нямало. Не казвам, че задължително ще й стане нещо, но си има причина да има някакъв ред на вкарване на различните храни. Мъже. Изобщо не се стресират като нас.

# 89
От къде се купува търпение? 😁 Всичко с времето си! Няма да бързаме и когато е готова ще се обърне сама.

Общи условия

Активация на акаунт