Декемврийски бебета - тема 2

• 16 932
  • 683
  •   1
Отговори
# 90
Дух, бързо да се оправя мъничето. Моят нещо кашля от два дни, от къде дойде това, нз, дано си премине само.
С обръщането и ние сме зле, на 5. 5м е вече, но не се обръща. Даже като опитам да го обръщам и се запъва Joy
За акането ми предписаха някакъв специален пробиотик, Нарине, след 1 ден прием се случи чудото, хаха, да видим дали ще продължи.
Моето от 2 седмици започна да прави страшни истерии в количката, по едно време приех, че ще излизаме само с раница. Сега смених вече с лятна количка и се усеща малко разлика, пак само спящи разходки имаме, но по-добре от нищо.
Забравих да разкажа, че направихме първата почивка с бебето на спа хотел. Всъщност изкарахме много хубаво, може би защото тръгнах с 0 очаквания. Но се мотивирах за следващи пътувания, дори 2-часовия път с колата не беше пълен провал Blush

# 91
Браво за пътуването! Ние до Пловдив изтрещяхме 🤯 А уж и се падаше да спи тогава. До тунела имаше мир и после....

# 92
И нашето беше до Пловдив Grinning
На отиване спа през цееелия път, събуди се в града и започна да мрънка 2 минути преди да стигнем.
На връщане заспа преди да го сложа в столчето, но спряхме след 20 мин на бензиностанция и се събуди, след което се започна мрънкане, ревове.... Спряхме и прекарахме час в носене, хранене, и тн, върнахме се в колата, пак ревове, но си заспа. Тааа преживяхме го пътуването,, далеч беше от най-лошия сценарий с 2часов неутешим рев, за който се бях подготвила.

# 93
Здравейте,момичета.Има ли някое преболедувало бебче? Аз съм болна от 2 дни с болки в гърлото и покашлям рядко,сама съм с бебчето ,няма на кого да го оставя да го гледа..ще полудея …филмирам се да не го заразя

# 94
Аз рано започнах да я уча да се обръща и вече го прави сама. Кошмара ми от днес е че за малко да се изръси от дивана в хола, а бях на 50 см от нея, но в гръб. Хванах я с висящи надолу крака 😅 и новото 20, че и в кошарата взе да се обръща докато заспива. Не знам окей ли е да спи настрани или по корем? В момента е застанала между двете положения и си е затиснала ръката, но спи.
С въртенето идват и други грижи, та не бързайте.
Днес прави 4м, черпя ви 🎂

# 95
  • UK
Правилото било, че като започнат сами да се обръщат, вече може да спят по корем или на една страна.

Бясна съм и нямам на кого да се оплаквам. Майка ми и сестра ми пристигат след пет дни. Апартамента все още е пълен хаос, дори по пълен от преди. Купихме си голям матрак, но доставката му трябваше да е на 7ми, което е малко неприятно ама както и да е. Две седмици вече минаха откакто го купихме, взехме и легло, само че леглото е в хола на една страна защото няма къде другаде. И днес моя иначе перфектен мъж, от който искам само да гледа бебето за малко за да мога аз да подредя втората спалня, защото ми трябва за гостите, а в момента е буквално пълна до тавана с всякакви неща, и ще ми отнеме един месец да я подредя, само че имам по малко от седмица, реши да търси човек с ван на когото да плати за да ни достави матрака. Днес. С един час предупреждение. Трябваше да местя старото легло от спалнята, да чистя, да правя място за новото легло, бебето се скъса от рев, аз съм плувнала в пот и той замина да взима матрака, и тъкмо седнах, успокоих бебето и тя ми заспа в ръцете (аз не мога да я оставя като спи защото се събужда), той ми звъни да съм се обличала за да мога да сляза да отворя на хората с матрака ако той се бил забавел. Казах му да си гледа работата и ще си приоритизирам бебето, а той сега ми е сърдит. На целия хаос и всичко, което имаме за вършене, как пък точно днес му хрумна да доставят матрака. Да не говорим че последните три дни миналата седмица ги прекара в учене как да стане водопроводчик, за да смени крановете на мивката в кухнята и да свърже новата миялна… все едно нямаме достатъчно работа за вършене. Включително ряза тръби, ходи по магазините 15 пъти за не знам си какво си, и ми вика че бил уморен. Аз само го помолих да ми сглоби едни рафтове в петък за да мога уикенда да си подреждам нещата по тях… познайте дали ги сглоби. Поне бебето спи. Аз дишам. Огън.

# 96
Започна се и при нас със зъбите. Преди няколко дни видях, че прозират долу два зъба и днес плака много. Може би са започнали да избиват. За колко време ще избият? Не помня от каката.

# 97
Дух, бързо оздравяване на юначето! ❤️ Никакви болници няма да има, ще се справи детето!
Ако ти е удобно, би ли споделила какви симптоми имаше малкия с това RSV.

При нас е малко по-неспокойно вечерта, буди се доста често и се опитва да се обръща в кошарата, засега неуспешно. Като не се успокои, го взимаме между нас в гнездото да спи и направо като с магическа пръчка заспива. 😂
След ротавирусната ваксина имаше мощно цапане на дрешки няколко пъти на ден 😂😂 но вече се успокоиха нещата.

Понеже засегнахте седенето, нашият ЛЛ ни каза, че според него вече можем да пробваме да го подпираме. Според мен обаче е рано, не ми се струва готов, а и знам, че не е добре за гръбнака му. Вие как сте действали/ще действате, чакате го сам да седне ли, как? Нали при захранването на 4-5 месеца трябва да седят. Малко ми е объркано.

# 98
  • Пловдив
Дух, да оздравявате всички вкъщи! Пиши как сте.
Ние утре ставаме на 4 месеца, ще ходим на консултация и последна ваксина засега. Притеснявам се от очакванията, които се имат от децата на тази възраст и от това до колко моите могат да ги изпълнят. Не искам да ставам някаква фрустрирана майка, която следи за коремче, обръщане и тормози детето ако съответния месец не е постигнало целта си. Едното ми бебе мрази по корем, всеки път се дразни. Бях й слагала от онези възглавнички под гърдите и с тях е ок, но без тях е рев.

# 99
Отчет. 7300 (пак 1 килограм за месец), пак казаха, че е дебела. Измериха я 63 см, ама не ми се струва, че я измериха правилно, те вече 68 размер дрехи са ни точни, мислех, че сме към 65. Боцнаха ни, питах за ваксината за менингит, нямало къде да я намеря, казах й, че имам и ако я купя ще я постави ли - да, но след навършени 6 месеца. После почна да ме обяснява, че се създала излишна истерия, не било толкова лесно да се заразиш с менингит, ала бала. Но за мен щом има ваксина, нищо не пречи да я поставим. И ще си я купя. Та така, сега спим. Дано не вдига температура.

# 100
  • UK
И аз не бих се притеснявала кога се обръщат, кога седят. Бебета са, какво значение има на четири месеца или на пет, ако са здрави. Алис не понася да е по корем на леглото или дивана, но е непрекъснато по корем отгоре ми  и това също се брои, аз се притеснявах, че не прави достатъчно tummy time, а се оказа че прави по десет часа на ден Simple Smile

# 101
Да се отчета и аз - 61см, 6 кг (+600гр от миналия месец). И с поставени последните ваксини до годинка. Много се радвам, че я виждам само веднъж месечно педито, че не мога да я трая.  Smiling Imp нямам търпение да дойде юни и да я сменяме.

# 102
Здравейте и от мен, G.G15 и bu2020, на вашите бебенца сега едновременно ли биха двете ваксини предвидени за 4 месец, на моята буба на 2 май ще ги поставят - казаха ми, че пак едновременно и даже с последната доза ротавирусна. Ще съм Ви благодарна за обратна връзка и дали са вдигнали температура Вашите бебоци ☺ Хубав ден от нас 💝

# 103
Миналият месец ни биха 2те плюс ротавирусната, което ме изненада, но явно така е решила, този път само една. Явно размени схемата за трети и четвърти месец. Но като биха двете в трети месец, вдигна веднъж 38.2 (измерена ректално), но с една свещичка спадна. Ние като цяло по препоръка на ЛЛ винаги слагаме и преди самата ваксина една свещичка. Днес пак й сложих, към момента няма температура, но я следя. Днес пък стана много кисела. Миналият месец беше поспалива след ваксина, днес е ревлива.

# 104
Двете наведнъж са и при нас. Засега няма темп, слагам само куул пач. Приревава и киселее малко, спа 2,5 часа. Ротата не я слагаме.

Общи условия

Активация на акаунт