Декемврийски бебета - тема 2

• 16 497
  • 673
  •   1
Отговори
# 15
При нас гастроентеролог ни каза, че трябва да захраним на 4 месеца и половина. Според мен на тази възраст сложно може да стои на стол на 90 градуса дори и с колани. Засега планирам да почнем с захранване около 5 месеца.
Аз като човек, последно захранвал преди 10 години си взех няколко книжки на Маги Пашова, за да вляза в час и бях изненадана от препоръките, че алергените трябва да се вкарат между 4 и 6 месец при децата с риск от алергии и от 6 до 12 при другите деца. С каката всички алергени освен глутена въведох след годината. Но след като прочетох за изследванията по темата, всъщност виждам логиката.
Дори трябва да призная, че в приятелския ми кръг децата с алергии са кърмените, захранени след 6 месец и с късно въведени алергени (след годината). Каката, например, е с алергия към фъстъци и тимотейка (вид трева). Силно се надявам причината да е от третия фактор - късно въведените алергени и без него детето да няма алергии.

# 16
Да, и аз въведох повечето алергени по рано. Ядките с тахани.

Интересно ми беше, защото днес прави 4 месеца бебето и е абсолютно далече от всякакви признаци на захранване. Нито седи сам, нито седи без да пада, нито е спрял да бута с език, нито нещо друго. Изобщо не ми се вижда скоро да се захранваме

# 17
Момичета, не е ли рано още за сядане?

# 18
Рано е, то и за захранване според мен е рано, но има бебета родени още края на октомври.

# 19
Рано е, то и за захранване според мен е рано, но има бебета родени още края на октомври.
Аз дори не съм го пробвала да сяда.
За захранването- гастрономи ми каза при навършени 4 месеца, но той не е готов.
Педиатърката ми коза при навършени 5 месеца и ми изпрати страхотно видео за захранването на д-р Владимирова. Мислех да се водя по схемата на ХИП, но ще слушам докторката. Много ми допадна, обяснява всяка стъпка в захранването защо се случва.

# 20
Ама какво захранване… моят е смъртно обиден, ако полежи по корем повече от 3 минути. Забива си голямата глава, не се обръща изобщо. Не си отваря устата, ако ме види, че ям нещо близо до него. Само лежи това бебе и се усмихва, а да седи…ехе🤣 лежа на това, че няма 4 месеца още.
А възможно ли е от сега да показва, че е левичар. Захватът му с лявата ръка е много по-добър, като иска да вземе нещо посяга с лявата.

# 21
Ама какво захранване… моят е смъртно обиден, ако полежи по корем повече от 3 минути. Забива си голямата глава, не се обръща изобщо. Не си отваря устата, ако ме види, че ям нещо близо до него. Само лежи това бебе и се усмихва, а да седи…ехе🤣 лежа на това, че няма 4 месеца още.
А възможно ли е от сега да показва, че е левичар. Захватът му с лявата ръка е много по-добър, като иска да вземе нещо посяга с лявата.

И Бубка засега предпочита лявата, усеща се по-силна самата ръчичка и тя е по-често и в устата. Първо с нея посегна към играчките 🤔

# 22
  • UK
Приемате ли нови попълнения? Не знам защо изобщо не ми хрумна по рано, че има теми по месец на раждането тук. Предварително се извинявам ако не ме искате във вашата тема, защото моята Алис се роди с планово секцио десет дни преди термин на 27ми ноември, но ноемврийските бебета са сега малко по големи от нея и сякаш тукашните дискусии са ми по подходящи. Много исках са се роди на 1/12 ама нямаше как секцио в събота, а последните няколко седмици от бременността ми бяха пълен кошмар и исках да се приключва, не ми се чакаше до 3/12. Имате ли някакви правила по отношение на представяне в темата или няма нужда? Simple Smile

# 23
Христос Воскресе!

Добре дошла! Приемаме, разбира се! ❤️

# 24
Христос Воскресе 🤗 и добре дошла при нас

# 25
Всеки е добре дошъл Simple Smile

# 26
  • Пловдив
Добре дошла и Христос Воскресе на всички!
Забелязвам побеляване на венците и много плюнчене от едното ми бебе, това е знак за зъбки, нали така ?

# 27
  • UK
Да, но не е задължително да е скоро. Алис се плюнчи вече месец и половина, сменям по няколко лигавника на ден, а напоследък и давам направо да си дъвче пелените (има ли по подходящ превод на muslin cloth?), а зъби още няма. Иначе има десет вида играчки за дъвчене, меки, твърди, от хладилника, вибриращи, не проявява никакъв интерес. Бели са й венците и определено я мъчат, но още не са избили. Аз не държа да й никнат рано зъби, тя и сега успява да ме хапе до болка, какво остава като поникнат Simple Smile

Благодаря за приема Simple Smile

# 28
Здравейте родих на 27.12.2024 и в момента бебчо има проблем с изхождането от повече от 24 часа не е акал нормално ли е какво да правя

# 29
  • UK
Нормално било, на тази възраст е нормално по цяла седмица да не акат вече. Важно е да пишка нормално, ако има мокри памперси, акането не е проблем, особено ако е на кърма. Ние ходихме по лекари и тн, всички казаха, че не е проблем. Даже й слагахме свещички в дупето за да ака веднъж седмично и чак миналата седмица започна сама без тях, нормално било, стига да не изглежда да го боли, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт