Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 25 936
  • 551
  •   1
Отговори
# 1
Записвам се с новината, че все още ми идва на 28 дни, но знам че няма да е все така. Исках да ми закъснее с ден за да отида на плаж днес, но не би.
Приятелките ми пият желатин/ колаген и аз се замислям да започна

# 2
БНТ подкаст

Тревожността при менопауза и как можем да я разпознаем и овладеем | ФЕноМЕНА жена | Епизод 4

# 3
Ох, изслушах подкаста, но нищо като сериозно решение не откривам. И се разхождам, и гледам да не се вторачвам в менопаузата, и щитовидна, витамини са в норма и пак ми е нервно. А на периоди ще гръмна.

# 4
RAngelova 🌹
При мен всички кофти симптоми продължават с пълна сила. За момента нищо не пия,освен витамин Д. На гинеколог съм в края на месеца и ще видя какво ще каже.

# 5
Mimi, пия ги тези капки от 2-3 дни, не мога да кажа, че  съм видяла резултат още, поне не дълготраен.
Каквито и проблеми да имаме, в този период са подсилени десетократно, имам чувството. Чета и доста книги от рода на " Подсъзнанието може всичко" , за безпокойството разни техники и т.н, но ми е трудно.
Това чудо май не е само през перименопаузата, нали? В същинската менопауза сигурно още по-зле ще става.

# 6
Прекалено много го мислиш.
Пренасочи мислите си другаде.

# 7
В последно време нутриционистката Надя Петрова е също в размисли, опити, малки и големи помощни насоки за периода предменопауза. Всяка седмица пуска видео около 30 мин. в ютуб. Изгледайте поне последните 5, все ще намерите нещо, което да ви помогне.

# 8
  • Бургас
Помагат капките, но те не са хапче да подействат до час-два въпреки, че рескю успокоява бързо. Действието им е по друг начин, плавно и меко затова се пият продължително.

# 9
Тази тревожност е доста по-различна от обикновеното притеснение за нещо... Досега човек може да определи какво го притеснява и да насочи усилия за преодоляване и решаване на проблема. Тоест имаш идентификация на нещото, което те тревожи и съответно се опитваш да намериш противодействие и това да спре.
 А сега го усещам едно такова чувство като на война, постоянно нащрек за нещо, постоянно напрежение без ясна причина и с такъв интензитет, че ти се стяга сърцето от притеснение...Ставам сутрин и ми е свито сърцето, ама защо -нямам идея. Съответно нямам към какво да насоча мислите за разрешаване за съжаление или в един момент изкача някакво си нещо което решавам, че ще чопля и ще му се притеснявам.... кой знае това нещо дали си заслужава притеснението или само в моите очи е ужааасно голям проблем....най-вероятно второто... и така...

# 10
  • Бургас
Нането, аз съм по същия начин.Може би е до някъде и характер, но определено след 40 години се засили.Особено сега с тези събития по света постоянно нещо ме притеснява Flushed
Капките сега ги ползвам преди цикъл, защото много се засилват тези мисли и тревоги,  но като по-млада са ми помагали при стрес от работата и разни външни събития.

# 11
  • София
На мен има защо да ми е притеснено и от състоянието ми, ми става още по-притеснено. Аз пък се успокоявам, като си седя вкъщи, когато имам тази възможност.
Пак ме боли главата и пак нямам цикъл.

# 12
Точно тази тревожност ми се засилва преди цикъл и ставам ужасно нервна. Да,аз съм много натоварена в момента, но нищо не мога да направя.
Ще взема да ги купя и аз тези капки.

# 13
  • Canada
Благодаря за темата🌷

С тревожността си другаруваме от години, добре поне, че ПА са в миналото. Опитвам да рационализирам нещата, не винаги ми се получава.

Малат пия през деня, глицинат вечер.

Навърших 47 и цикъла започна да закъснява, със седмица, две. Всъщност като се замисля всяко лято последните три години имам по един ановулаторен цикъл.

Сега се сетих, че имам масло от семена на маруля. Любезно закупено от любимия точно за тревожност 🫣 Може да го пробвам.

# 14
  • вкъщи
Аз поне най -накрая имам менструация, след 7 дни закъснение. Вчера бях като в 5 месец бременна, спазми в корема, главоболие, нервност, добре че бях на работа супер ангажирана да не се побърквам от симптомите. Но вечерта вкъщи....Сега ми тече силно и ме боли корема, но поне ще пътвам в 3 и 4 ден и няма да е така драматично. След цикъла почвам пак Лейди хармония ,сякаш имаше ефект докато я пиех.

Общи условия

Активация на акаунт