Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 25 950
  • 574
  •   2
Отговори
# 1
  • Варна
Благодаря за новата тема. Flowers Hibiscus
Момичета да ви питам, имате ли в обкръжението си, жени с които да говорите за настъпващите промени?
Аз да, всичките ми колежки сме горе долу на една възраст. Две-три са преминали вече окончателно в менопауза, обаче не споделят, не им се говори, не им се коментира.

# 2
Говорим си, да. Някои са по- напред с материала.
Благодаря за темата!

# 3
Говорим си с колежките. Имам всякакви - едната е в менопауза от раз, заради стрес и то на ниска възраст; друга - в менопауза от осем години, но горещите вълни я побъркват, дори понякога има ПМС. Другите сме почти на една възраст - обаче аз съм тази с късата клечка, другите нямат такива симптоми, за които коментираме тук повечето. Те изобщо не си правят изследвания, не ходят на преглед, защото този месец не им е дошло, или другия. Карат си спокойно и си свиркат. Става им топло понякога и дотам. Нямам колежки с тежки симптоми.

# 4
Да, говорим си без свян.

# 5
Говорим си с колежките. Имам всякакви - едната е в менопауза от раз, заради стрес и то на ниска възраст; друга - в менопауза от осем години, но горещите вълни я побъркват, дори понякога има ПМС. Другите сме почти на една възраст - обаче аз съм тази с късата клечка, другите нямат такива симптоми, за които коментираме тук повечето. Те изобщо не си правят изследвания, не ходят на преглед, защото този месец не им е дошло, или другия. Карат си спокойно и си свиркат. Става им топло понякога и дотам. Нямам колежки с тежки симптоми.
И аз съм с късата клечка, откакто започна ту да ми идва,ту да не ми идва всички болести ме налегнаха и според това,което чета периода ще е доста дълъг, дано издържа!!!

# 6
  • София
Благодаря за новата тема!
Различно е с колежките- с повечето си говорим, а други все още отричат, но колкото и да не си го признават и те са в кюпа. 😀

# 7
Около мен може да се каже че няма с кого да дискутирам точно това. Или не са на такава възраст, или не сме си чак толкова близки че да обсъждаме такива въпроси.
Единствено веднъж се изумих, жена на моята възраст плюс/минус една година да е, стана дума нещо за цикъл и каза че закъсняла с толкова че явно тоя месец нямало да й дойде... И аз хлъцнах, тя толкова спокойно го каза, ми то така я било пропускало понякога, какво толкова? Но не останах с впечатление да има предвид настъпваща менопауза а че поначало не е особено редовна. На мен ми прозвуча стряскащо обаче, някой това да го има за нормално.

Моят цикъл тоя месец е странен, той че подрани с един ден майната му, друг път също ми се е случвало точно когато е най-горещото време от лятото, а напоследък жеги да искаш. Един ден няма и да го броя за отклонение, посред лято се е случвало и с по повече да подраня. Но и като количество ми се видя сравнително малко. Вярно че май и вода пиех по-малко точно последните дни, може и да съм била леко обезводнена но пак ми е странно. Като усещания и като продължителност си беше нормално всичко, просто леко по-слабо кървене, обикновено втория или третия ден е сравнително обилно а този път не чак така.
Ама и аз съм шматка, по принцип не си следя толкова водата колко ще изпия, пия колкото ми се пие. Обаче не бях обърнала внимание че филтърът ми е за смяна, съответно водата не ми е така "вкусна", дори и охладена да е. И пия по-малко... Та не знам от това ли е, от жегите ли или просто си започват промени и при мен. То ще се чуе.

# 8
И с моите колежки сме горе долу в една  възрастова група. +- 5, 10 г.. Едни се интересуват, говорим. Други въобще не  им дреме.  Ама така е, хората са различни, не е драма.

# 9
Всичко обсъждаме с колежките, хубаво,лошо...Много сме сплотени.

# 10
Около мен може да се каже че няма с кого да дискутирам точно това. Или не са на такава възраст, или не сме си чак толкова близки че да обсъждаме такива въпроси.
Единствено веднъж се изумих, жена на моята възраст плюс/минус една година да е, стана дума нещо за цикъл и каза че закъсняла с толкова че явно тоя месец нямало да й дойде... И аз хлъцнах, тя толкова спокойно го каза, ми то така я било пропускало понякога, какво толкова? Но не останах с впечатление да има предвид настъпваща менопауза а че поначало не е особено редовна. На мен ми прозвуча стряскащо обаче, някой това да го има за нормално.

Моят цикъл тоя месец е странен, той че подрани с един ден майната му, друг път също ми се е случвало точно когато е най-горещото време от лятото, а напоследък жеги да искаш. Един ден няма и да го броя за отклонение, посред лято се е случвало и с по повече да подраня. Но и като количество ми се видя сравнително малко. Вярно че май и вода пиех по-малко точно последните дни, може и да съм била леко обезводнена но пак ми е странно. Като усещания и като продължителност си беше нормално всичко, просто леко по-слабо кървене, обикновено втория или третия ден е сравнително обилно а този път не чак така.
Ама и аз съм шматка, по принцип не си следя толкова водата колко ще изпия, пия колкото ми се пие. Обаче не бях обърнала внимание че филтърът ми е за смяна, съответно водата не ми е така "вкусна", дори и охладена да е. И пия по-малко... Та не знам от това ли е, от жегите ли или просто си започват промени и при мен. То ще се чуе.
Ха-ха да не си говорила с мен?
Аз съм така от както е започнало да ми идва. Един месец в годината( обикновено през зимата) ме пропуска. Никога не ми е било драма, ама сега......пропусна три, че и не се вижда и хабер да идва Confused може да съм от тези дето от раз им свършва, а не си го представях така.
Сега като се замисля, че преди година и кусур нощем имах брутални изпотявания, много ми изсъхна кожата, направих възпаление на лигавицата на устата, обриви около устата имах външно, абе гадно от всякъде. Спрях цигарите тогава - едно готино нещо
 Препращаха ме от лекар на стоматолог, кожен, гастро, ендокринолог и т.н всеки изписва нещо, изследва . Уж Хеликобактер, после не е.....крайна сметка след месец и нещо мина. Не разбрах от кое точно, но може би е било от пременото, но никой не ми обърна внимание за това.
Момичета ползвали ли сте пробиотици за жени и по точно на булгарбиотик
 Мисля да си взема, но търся реално мнение, да не излезе поредния рекламен трик.

# 11
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

Не съм чувала за тия пробиотици. Ще ги проуча.
Аз пия на forlife, доволна съм.
Макар че, напоследък чета как били напълно безполезни, докато стигнат до стомаха и са чао. Камо ли да завъдят колония. С храни уж само ставало.

# 12
С колеги подробни разговори за цикъл не се водят. То се вижда, че сме на едно и също дередже. Завиждам на тези, които са си запазили способността да спят много и сутрин едва отварят очи. Не знаят какво съкровище притежават.

# 13
Говорим си естествено. На три от тях им спря от раз рано, рано. Почти нямат симптоми, не напълняха и направо искрено им завиждам.

# 14
  • Варна
Като споделям за симптомите и сякаш по добре се чувствам. Не съм сама. Има и други жени. Приемам мисълта, че остарявам и менопаузата е естествен ход, само ми е супер гадно, че всякаква палитра от гадни симптоми ме сполетя - безсъние, стомашно чревни, сухота, мозъчна мъгла, потене.

Общи условия

Активация на акаунт