Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 42 486
  • 758
  •   2
Отговори
# 15
Имам доста колежки, които влязоха точно последните година в менопауза, а преди това бяха в перименопуза и споделяха.
Да се посмеете, аз ги образовам за секс играчки, а те гледат възмутено, особено за аналните. Simple Smile))

# 16
Около мен може да се каже че няма с кого да дискутирам точно това. Или не са на такава възраст, или не сме си чак толкова близки че да обсъждаме такива въпроси.
Единствено веднъж се изумих, жена на моята възраст плюс/минус една година да е, стана дума нещо за цикъл и каза че закъсняла с толкова че явно тоя месец нямало да й дойде... И аз хлъцнах, тя толкова спокойно го каза, ми то така я било пропускало понякога, какво толкова? Но не останах с впечатление да има предвид настъпваща менопауза а че поначало не е особено редовна. На мен ми прозвуча стряскащо обаче, някой това да го има за нормално.

Моят цикъл тоя месец е странен, той че подрани с един ден майната му, друг път също ми се е случвало точно когато е най-горещото време от лятото, а напоследък жеги да искаш. Един ден няма и да го броя за отклонение, посред лято се е случвало и с по повече да подраня. Но и като количество ми се видя сравнително малко. Вярно че май и вода пиех по-малко точно последните дни, може и да съм била леко обезводнена но пак ми е странно. Като усещания и като продължителност си беше нормално всичко, просто леко по-слабо кървене, обикновено втория или третия ден е сравнително обилно а този път не чак така.
Ама и аз съм шматка, по принцип не си следя толкова водата колко ще изпия, пия колкото ми се пие. Обаче не бях обърнала внимание че филтърът ми е за смяна, съответно водата не ми е така "вкусна", дори и охладена да е. И пия по-малко... Та не знам от това ли е, от жегите ли или просто си започват промени и при мен. То ще се чуе.
Ха-ха да не си говорила с мен?
Аз съм така от както е започнало да ми идва. Един месец в годината( обикновено през зимата) ме пропуска. Никога не ми е било драма, ама сега......пропусна три, че и не се вижда и хабер да идва Confused може да съм от тези дето от раз им свършва, а не си го представях така.
Сега като се замисля, че преди година и кусур нощем имах брутални изпотявания, много ми изсъхна кожата, направих възпаление на лигавицата на устата, обриви около устата имах външно, абе гадно от всякъде. Спрях цигарите тогава - едно готино нещо
 Препращаха ме от лекар на стоматолог, кожен, гастро, ендокринолог и т.н всеки изписва нещо, изследва . Уж Хеликобактер, после не е.....крайна сметка след месец и нещо мина. Не разбрах от кое точно, но може би е било от пременото, но никой не ми обърна внимание за това.
Момичета ползвали ли сте пробиотици за жени и по точно на булгарбиотик
 Мисля да си взема, но търся реално мнение, да не излезе поредния рекламен трик.

Аз ги пия от няколко месеца с кратки прекъсвания и съм доволна, но пък не съм имала кой знае какви оплаквания. Основно ги взех заради често повтарящи се цистити и там ми помогна. Освен това помага за задържане на течности и при нередовен стомах. Вземала съм Фемин и Гастробаланс, но Фемин ми допада повече. Този Гастробаланс не усещах никаква промяна в храносмилането. Аз ги следя като имат на промоция и поръчвам.

# 17
Говорим си с колежката за абсолютно всичко .... аз съм от тези - спря ми от раз на 48 години, слава Богу нямам някакви особени дискомфорти,, радвам се на живота, не тичам по доктори за щяло и нещяло, ходя си на годишни профилактични прегледи ....
И аз ще поръчам сега от тези пробиотици, две мои приятелки ги пият и са много доволни - точно към Фемин съм се ориентирала. Колебаех се между тези и пробиотиците на д-р Денкова - тях някой пил ли ги е?

# 18
Здравейте
Нямам възможност да прочета цялата тема, на почивка съм в Италия и зацапах или ми дойде оскъдно на 14 ден.
В предменопауза съм и съм наясно, че нещата не са цветя и рози, но тъй като три месеца преди това ми го нямаше а сега два пъти през 14 дни и се филмирах.
На АГ бях март месец цитонамазка 2 група. Клокоскоп без особености.
Общо взето всичко беше добре но сега това цапане на 14 тоя ден ме обезпокои.
Моля пишете случвало ли ви се е.

# 19
Може да зацапа по време на овулация.

# 20
На мен от киста ми идваше през 10-14 дена пролетта. Два месеца така и се сви. После цикъл йок. На 44 съм. Ходих на преглед, док каза - Не го чакай.
Говорихме да пуснем хормони и евентуално фитоестрогени. Всички казват, че е рано, но ето че вече 6 месеца нямам цикъл. Та и аз влизам тук да следя.
И един въпрос - приемате ли колаген и каквъ?

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:33 от brumm

# 21
  • sofia
Последните години съм все с колежки дето отдавна са в менопауза или такива, дето са далеч от нея. С приятелки си обсъждам тез неща. Имам две дружки, при които от стрес и/или болест им спря рязко и повече не се появи цикъл; бяха под 40 и двете
Само да не съм като майка ми, която едвам овладяваше кръвоизливите.

# 22
Говорим си с колежката за абсолютно всичко .... аз съм от тези - спря ми от раз на 48 години, слава Богу нямам някакви особени дискомфорти,, радвам се на живота, не тичам по доктори за щяло и нещяло, ходя си на годишни профилактични прегледи ....
И аз ще поръчам сега от тези пробиотици, две мои приятелки ги пият и са много доволни - точно към Фемин съм се ориентирала. Колебаех се между тези и пробиотиците на д-р Денкова - тях някой пил ли ги е?

Можете да ползвате 10% остъпка в момента със код Eti10 или VIP10. Това ми спестява поне цената за доставка донякъде. Кодовете си намирам във ИГ профила им, там някоя инфлуенсърка като ги отбележи и се вижда кодът. Simple Smile

# 23
Здравейте
Още малко и ще навърша 49г, от зимата незнам колко пъти ходих на гинеколог. Не ми дойде 1 мес. после тръгна, пък забрави да спре. Хапчета да спре, оказа се големичка киста. Хапчета да се спука сама, махна се. Айде три месеца противозачатъчни да не се появи нова, спрях ги дойде ми един месец и забрави. От два месеца нямам цикъл, и хайде от няколко дни леко розово зацапване. Сега се чудя, що за чудо е това -  да изчакам ли, пак ли на лекар, направо луда работа.

# 24
  • Варна
Ако няма някаква патология, тези отклонения мисля са нормални за възрастта.

# 25
  • Б
Едно  зацапване и в комбинация с продължитебен цикъл   така при мен се оказаха  киста и миома. Заради кистата ли цикъла се забавя? Доктора не  изписва лераства, противозачатачни  и т.н , само след 2 месеца пак на лекар.  Понякога се чудя след като нещата са нормални за възрастта, кога въобще да се ходи и дали си струва да се ходи на  лекар.

# 26
В чужбина съм и с колежки не обсъждам такива  деликатни въпроси. Само с едно изречение коментираме кой как се чувства и това е. Повечето, като гледам,  преминават без видими проблеми през този период. Само една спомена за горещи вълни през нощта, но цикъл и подобни неща за само за пред лекаря.
Предстои ми да направя пълни изследвания - кръвни, ЕКГ, и т.н., а след това и  хормоналните. На 49 съм.

# 27
Пък аз се чудех защо в чужбина жените казват, че
този период бил тема табу, сега разбирам.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 15:34 от ДХ3

# 28
Аз имах голяма киста миналата година, никой не ми е изписвал никакви хапчета. Лекарката каза, ако не се изтече сама, прави се операция в краен случай. Това да се блъскаш с хормони - преди, по време, след -  не е ли малко прекалено? Не казвам, че беше много приятно да ми тече цял месец, като се беше спукала. Даже ходих на второ мнение в Рим, че там бяхме по това време. Човекът каза - нищо, чакаш да спре. Ако почнат да се появяват непрестанно една след друга, тогава се мисли за лечение.
Етърва ми е италианка - според нея за цикъл е просташко и абсурдно да се говори и обсъжда.

# 29
  • Б
При  какви размери една киста се води че  е голяма?  Сега по малко сладки неща от  типа на вафли бисквити, пасти и др. ми се хапват. Наблягам на плодовете и сладкишите без добавена  захар.  Не съм изследвала кръвна захар и др. Не ми липсват захарните изделия.

Общи условия

Активация на акаунт