Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 21 356
  • 468
  •   3
Отговори
# 1
  • Пловдив
Здравейте в новата тема. Hug
Аз вече си поръчах този крем и го чакам, но най-вероятно ще го ползвам другият месец. Че напиша впечатления

# 2
RAngelova, мерси за новата тема 🌹
Моите топли вълни са все така силни, безсънието продължава, вече 9м.съм без цикъл.
Да Ви кажа честно, предпочитам да си имам цикъл 🙂

# 3
  • Б
Тези кремове лекар ли ги изписва  или може спокойно да се вземе от аптека ?

# 4
  • Пловдив
Не са от лекар, без рецепта са.

# 5
  • Бургас
Параход, при теб какви бяха критично ниските нива на естроген за които спомена?
Maroonka, на мен АГ ми назначи само изследване на прогестерон като отидох на контролния преглед и споделих оплаквания като безсъние, сърцебиене, тревожност, липса на МЦ. След няколко месеца пуснах и АМХ, LH, FSH и естроген. Аз също бих се замислила за ХЗТ, не може да се отрича по принцип. Както при всякакъв друг вид лечение индивидуално се преценят ползите и рисковете.

# 6
Ще споделя тук 2 подкаста, които намерих за много полезни за себе си и добра изходна точка, ако човек иска да разбере повече за ХЗТ:
https://youtu.be/2IiR-nn_gA8?si=vn1bpqbNIk30DhNw
https://youtu.be/oQqcnYcKx68?si=irep1RzNaCFUmmdm

# 7
Ако нашите лекари - общопрактикуващи и по различните направления гледат с разбиране такива материали със сигурност ще ни разбират по-добре, като им кажем какво изпитваме, а не да ни гледат, като изкопаеми и да ни казват - Нищо ти няма, ще ти мине, това е от годините, ти си въобразяваш.

# 8
Не се стърпях да споделя доза хумор. 😄😁
https://www.facebook.com/share/r/18LpscQfuo/

# 9
  • София
След над 45дена закъснение, най-после ми дойде. Голямо чакане беше, голямо чудо! Ще пусна хормоните на 3-5 ден, както каза АГ-то.

# 10
Аз пак не спя … будна съм от 3ч тази сутрин…  направо не знам как ще оцелявам днес, понеделнишки точно с пълна програма…

# 11
Аз в 4, но си легнах преди 9, така че имам 7 часа. Добре съм, направих си тренировката. Довечера смятам да изчакам до 10, преди да легна, и е по-вероятно да спя до 6.
Днес ме събуди тъпата ф-ра, която дойде по мейла от Виваком. Цък - чувам сигнал за съобщение. Да, разбирам, че трябва да си платя, но в 4 сутринта...

# 12
Мaroonka, aз се приспивам със Сторител. Напоследък художествената литература я четат с чувство и драматизация като радиотеатър, и не става за приспиване, защото като креснат, се събуждам. Затова ползвам разни бизнес скуки.

Всякакви звуци на телефона са заглушени от 23 до 7 ч в работни дни, защото и аз много лесно се будя и после няма заспиване.

# 13
  • Пловдив
Аз като лягам директно го правя на самолетен режим. Хем не ме облъчва, хем не ме будят разни известия. Така съм години наред.

# 14
Добро утро! Вчера ми беше 6-ти ден от цикъла, само зацапване и от сутринта нещо не ми беше ок. Като риба на сухо цял ден се опитвах да си взимам въздух. Вечерта викам абе я да си премеря кръвното и бам 150/100
Затова е било това дишане. Ама аз си пия за кръвно сутрин по принцип хапче, но явно не е падало изобщо през целия ден. Хм..И днес само го мисля. Възможно ли е да е от тия пусти хормони нещо пак..?

Общи условия

Активация на акаунт