Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 39 998
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм така вече 5-та година.Не съм открила причината и явно е от периода.Случиха се изведнъж всички тези промени.Много скоро ставам на 48.
Аз съм на 49. Не знам как ще изкарам до края на менопаузата. Няколко дни се чувствам супер и след това - бааам, тревожност, болки, потиснатост, замайване, нервност. А даже съм на АД заради тревожност, а сега вече започнах да си мисля дали всичко не тръгнало преди 4 години от перименопауза, или може да са съвпаднали периодите.

# 46
Здравейте! На 38 съм и май с бодри крачки вървя към перименопауза.
Майка ми приключи с цикъла си на 40 та се чудя има ли начин да забавя нещата без да се тъпча с хормони?
Имам горещи вълни, нощно изпотяване, прекомерно окосмяване по лицето,често уриниране, безсъние и чести смени на настроението. На гинеколог не искам да ходя защото в Германия за всякакви оплаквания ти изписват противозачатъчни. Цикъла ми стана и по-къс и по-малко обилен.
Приемам всякакви съвети - благодаря.

# 47
  • Бургас
На мен не ми дойде този път на датата, чакам. Ту имам, ту нямам симптоми.

Снощи забелязах нещо, което и преди ми се е случвало няколко пъти, но не съм го свързвала с цикъла и мислех, че съм ухапана от комар, защото е било лятото.  Надува ми се  отгоре на свода, там където е окръгленото. Сърби ме като ухапано от комар, все едно имам огромна пъпка. На единия крак е  повече.
Днес е спаднало, само като си раздвижа стъпалото усещам така все едно съм си ударила свода отгоре някъде и заздравява   Frowning  И една умора в краката и тежест в стъпалата.

Това пък какво ще е сега? Да не е нещо артритно или подагра? Ядох пържола за вечеря, но доколкото съм чувала тези заболявания доста боли, а при мен не е болка.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 08:10 от Галчудо

# 48
  • Пловдив
И двете идете на лекар.
Галчудо, най-малкото една пикочна киселина ще пуснат. Такова не ми се е случвало, виж си и хемоглобина, че аз от желязодефицит получавах едни неприятни усещания в краката, долната им част.

Ариел, окосмяването може да е от ПКЯ, а често уриниране от бактерия. Добавки има много, пусни си и хормони, без тях няма как да знаеш какво се случва.

# 49
Как ви се отрази пълнолудието, момичета?
Хем се бях подготвила и си взех магнезий глицинат и триптофан преди лягане, обаче в 2ч бях кукуряк… пих още магнезий, още триптофан, даже и мелатонин, обикалях из вкъщи, четох, чак към 5 успях да заспя.
Някак си съм успяла да събера 6.5ч сън, та днес не е твърде зле положението…. но дано да размине от утре вече…

# 50
  • Пловдив
Аз луната винаги си я усещам. Снощи само леко се пробудих и заспах. Предната вечер обаче се събудих в 4 и до 5 не успях да заспя. Въртях се в леглото и в 5 закъртих яко, а в 6 ме събуди алармата Confounded Има месеци не я усещам, но други се будя и знам, че е от нея.

# 51
Последните 2 нощи ми бяха много неспокойни, въпреки шепата различен магнезий + мелатонин.

Понеже и в САЩ очевидно предпочитат да предпишат набързо противозачатъчни и да си измият ръцете от нас си търся допълнително инфо и преди 2 дни слушах една гинеколожка по въпроса. Ще го сложа и тук:

Time Stamps:
0:00 Introduction
1:25 Dr. Cat's story and passion for menopause care
3:25 Dr. Cat's own experience with perimenopause
5:42 Telemedicine vs in person care
8:30 Why HRT gets a bad rap
10:49 The link between MHT and Breast Cancer
15:49 How long you can be on MHT
18:28 How long until you feel the benefits?
20:11 MHT and weight gain
21:22 How to get your provider to listen to you at your appointment
23:45 Why hormone testing doesn't help diagnose perimenopause
25:26 Birth control vs MHT
29:40 Cortisol's role in menopause
32:06 DHEA and Testosterone
36.06 Synthetic vs bioidentical MHT
37:44 Different methods to administer MHT
39:21 HRT alternatives for breast cancer survivors
43:41 Topical V*ginal Estrogen
44:56 Dosage as time progresses
47:12 MHT + Lifestyle choices = Success

За либидото говорят в тази част: 32:06 DHEA and Testosterone

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:56 от Agent Provocateur

# 52
  • Варна
Пълнолудието много ми хареса Simple Smile будна съм от 4.40, да видим идната нощ как ще е...

# 53
  • 1st floor
Аз се събудих в два! Напълно наспала се! Станах, пих кафе, прегледах социалките, стана ми скучно и почнах да оправям кухнята. След това си направих  кутия с обяд за работа, подготвих и закуска за 7:00. Към пет ми се доспа и си легнах. Станах в 6:30 и започнах деня за втори път. Лошото е, че сега ако седна на дивана, веднага ще заспя! Магнезий не ме помага.

# 54
  • София
А пробвали ли сте да лягате просто по-късно? Не си представям да скоча в 2 часа. По-скоро се случва в 2 да заспивам.
Иначе магнезий пия и аз, не съм забелязала да ми влияе на съня никак, но аз и нямам проблем със заспиване или събуждане през нощта. Хелатния на Солгар. По-скоро имам проблем да ставам сутрин, все не ми стига съня.

# 55
  • София
Биоидентичен от турския, слага се вагинално, 10 вечери след засечена овулация. В началото засичах с тест ленти, после по календара се ориентирам, че си съвпадаха. Аз слагам с пипета от Нурофен, късам таблетката със зъби и я изстисквам, тя е мека. Преди слагах по 1 табл/200 мг, от този месец слагам по 2/400 мг. Ще видя как ще се отрази, от другия месец ще включа и крема, който чакам. Ето снимка
Скрит текст:
Благодаря, ще го обсъдя с АГ-то.

При мен пък се получи някаква сухота на кожата на лицето и ръцете. Преди имах такъв период, ходих на дерматолог, и ми изписа антихистамин + два крема, оправих се. Сега пак ще пробвам с кремовете.

За либидото- поспада малко, но бих препоръчала да говорите със супруга си за по-дълга "игра" преди акта и добра стимулация. Не виждам причина за срам.

Dr.Who, и при мен се появи тревожност, която нараства за все по-дълги периоди.

# 56
  • България
Здравейте, пиша по повод примолут нор. Спрях го и ми дойде на трети ден след спирането. Но е доооста обилен. Притеснено ми е 🙁

# 57
Относно съня:
Опитвала съм всякакви варианти и комбинации на добавки.Пила съм мелатонин 10 мг без абсолютно никакъв ефект.Предишното лято будувах 6 месеца почти(събуждане в 1.30-2-00 и заспиване в 4.30-5.00,а понякога и изобщо.Аларма в 6.00.Лягала съм си и в 23.00(с голяма мъка) и пак съм ставала в 1.30.Беше ужас и започнах Тритико.Сега от време на време пак имам такива периоди и нищо не помага.
Абсолютно идентични са и другите ми проблеми,като тези на Dr.Who.Понякога ми омаляват ръцете и се изморявам само докато си измия косата и се изкъпя.Болките в ставите са друга екстра,особено лактите.Направо не мога да се позная.От толкова активен човек(ако имаше как да работя 24 ч физическа работа) да се превърна в това.

# 58
Здравейте.Да попитам някоя от вас има ли чувство за студ и все да и е студено ,дали има връзка с перименопаузата.При мен почти ежедневно ми е студено в къщи хем е топло и съм облечена ,или като легна и се започва едно треперене и по цялото тяло като студена вълна преминава на талази.В петък ще ходя на ендокринолог и ще се консултирам с нея .

# 59
  • Пловдив

Благодаря, ще го обсъдя с АГ-то.

Обсъдете, макар, че според моята съм си добре, хормоните ми били в норма, но аз усещам, че не съм. Затова го и започнах на своя глава и се оказа, че съм била права. Понякога просто трябва да слушаме тялото си.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 07:55 от amaru2

Общи условия

Активация на акаунт