Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 007
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Благодаря, ще го обсъдя с АГ-то.

Обсъдете, макар, че според моята съм си добре, хормоните ми било в норма, но аз усещам, че не съм. Затова го и започнах на своя глава и се оказа, че съм била права. Понякога просто трябва да слушаме тялото си.
И това го има. Замислям се и за крема, който обсъждахме преди няколко страници.

# 61
  • Пловдив
Замислям се и за крема, който обсъждахме преди няколко страници.

Не пречи да го пробвате. Няма как да предозиране с него, с малко мг е. Вие изследвахте ли хормоните на 21 ден? Вече не помня кой какво пише 😁

# 62
  • София
Замислям се и за крема, който обсъждахме преди няколко страници.

Не пречи да го пробвате. Няма как да предозиране с него, с малко мг е. Вие изследвахте ли хормоните на 21 ден? Вече не помня кой какво пише 😁
Не, още съм на 5-ти ден от МЦ. Записала съм си на тел. 21-ви ден, да ме подсети. Имало и някакъв крем Муун.... нещо си, но на мен този на Биовеа май ми вдъхва повече доверие.

# 63
  • 1st floor
А пробвали ли сте да лягате просто по-късно? Не си представям да скоча в 2 часа. По-скоро се случва в 2 да заспивам.

Трудна работа да съм будна след 10, ако съм си у нас. Обикновено по това време  няма какво да правя и започва много да ми се спи. Никога не съм имала проблем със заспиването вечер, проблемът е, че се събуждам много, много рано.

# 64
Здравейте.Да попитам някоя от вас има ли чувство за студ и все да и е студено ,дали има връзка с перименопаузата.При мен почти ежедневно ми е студено в къщи хем е топло и съм облечена ,или като легна и се започва едно треперене и по цялото тяло като студена вълна преминава на талази.В петък ще ходя на ендокринолог и ще се консултирам с нея .

Аз съм така от много години, дори топлите вълни не ме загряват, само моментно, но и те са рядко де, обикновено около датата на цикъл. При мен го отдавам на анемията, която не мога да преборя заради обилните цикли.

# 65
  • Пловдив
Не, още съм на 5-ти ден от МЦ. Записала съм си на тел. 21-ви ден, да ме подсети. Имало и някакъв крем Муун.... нещо си, но на мен този на Биовеа май ми вдъхва повече доверие.

Изследвайте ги и да видим стойностите с калкулатора. За крем мнение не мога да дам още. Сега чакам моят да пристигне, уж на 19 - 22 трябва да е тук, но чак другия месец ще го пробвам.

# 66
На кой ден от цикъла трябва да се изследва прогестерон, ако общата дължина на МЦ е 25 дни, а овулацията е на 11 ден?

# 67
  • Бургас
Ако ще се ползва прогестерон - Биовеа е по-добрия избор. По специализираните групи не позволяват да припари дистрибутор. В книгата Наръчник за хормоните дават Утрогестан като подходяща форма, но той е с рецепта и доста силен .Биовеа е биоидентичен. На мен АГ ми каза, че всички били еднакви- не знам кое вярното и не ми изписа Утрогестан, а Примолутнор, но трябва да е микрионизиран или биоидентичен  прогестерон.

# 68
За дамата с болки в горната част на стъпалото - снощи бистрих симптомите на предменопауза с приятелки, които са минали през това. Едната каза, че е имала точно такъв проблем. Чудела се е защо я боли всеки месец, започнала да записва датите и установила, че е все в периода, в който преди й е идвал цикъла. Отминало е.

# 69
Момичета, вероятно го имате предвид, но да напомня, че е хубаво да си направите и изследване за остеопороза. Аз си правих с апаратура и излезе, че съм почти към границата.

# 70
Ако ще се ползва прогестерон - Биовеа е по-добрия избор. По специализираните групи не позволяват да припари дистрибутор. В книгата Наръчник за хормоните дават Утрогестан като подходяща форма, но той е с рецепта и доста силен .Биовеа е биоидентичен. На мен АГ ми каза, че всички били еднакви- не знам кое вярното и не ми изписа Утрогестан, а Примолутнор, но трябва да е микрионизиран или биоидентичен  прогестерон.

Но Примолут нор е само на хапчета, нали? Да не съм изпуснала, че има и гел?

# 71
Аз си правих с апаратура и излезе, че съм почти към границата.
На колко години си и имаш ли все още цикъл?

# 72
Момичета, вероятно го имате предвид, но да напомня, че е хубаво да си направите и изследване за остеопороза. Аз си правих с апаратура и излезе, че съм почти към границата.

С каква апаратура и къде?

# 73
  • Пловдив
На кой ден от цикъла трябва да се изследва прогестерон, ако общата дължина на МЦ е 25 дни, а овулацията е на 11 ден?
Периода за него е 20-23 - ти ден. По принцип се пуска 7- 10 дни след овулация или 7 дни преди датата на идване. Сметнете си го горе-долу. Не е фатално ден, два разминаване.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 12:18 от amaru2

# 74
Аз си правих с апаратура и излезе, че съм почти към границата.
На колко години си и имаш ли все още цикъл?

На 49 години съм. Уж имам цикъл, но последните 2 месеца ми прескочи и ми дойде на третия месец.
Изследването го правих в Мед.център Екселсиор. Много съм доволна. Не му правя реклама, просто на мен ми беше на много удобно място и след това прочетох добри отзиви. Момичетата са много мили и любезни и ти разчитат резултатите веднага. Самото изследване е около 5-10 мин. Лягаш на една маса и над теб минава една машина. Нищо неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт