Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 39 996
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Стара Загора
Ходите ли на гинеколог, когато отсъства два, три месеца? При мен стана така последната година, че на няколко месеца веднъж се появява. На 51 г. съм и му е време да спира окончателно.
Аз съм на 48 и от година ми идва точно така, през 3-4 месеца. Сега погледнах пак календара, последно преди 98 дни съм имала цикъл. Не мисля, че е нужно да се ходи при гинеколог за такива закъснения на тази възраст, освен ако няма други проблеми. Ходя профилактично през 6 месеца и толкова.

# 736
  • Sofia
На мен така ми прескача от 4-5 години. На 46 съм и за последно ми дойде през август. Преди това през януари.  Гинекологът ми все казва, че единият яйчник работи добре. Не съм ходила повече от година. Сега ще видим какво ще каже.

# 737
  • София
Ходила съм веднъж, всичко било нормално и така си преживявам прескачанията. Между другото, тази пролет се чувствам топ, за разлика от миналата, когато също ми прескочи. В смисъл миналата ми беше едно тревожно и напрегнато. Отделно колита.

# 738
81 дни съм без цикъл.
Сякаш в началото имах повече неприятни симптоми като ПМС.

Купих си Ашваганда и Мака, понеже прочетох, че повлияват добре тези периоди.
Някой пил ли е?
Мога ли да ги пия и двете???

# 739
Здравейте! За първи път се включвам, но искам и аз да споделя промените, които настъпиха при мен. Да кажа, че съм на 45 г., а на 41 родих второто си дете. В края на 43-та си година за първи път ми се случи цикълът да ме пропусне. Помислих, че отново съм бременна, но след преглед се оказа, че навлизам в "другата" възраст. Докторката ми изписа хормонална терапия, но не взех лекарствата. Купих вечерна иглика и от следващия месец всичко си дойде на мястото. През юли и август 2024 г. отново нямах цикъл и пак отидох на лекар, за да отхвърля вероятността за бременност. Докторката (посетих друга) ме посъветва да продължа с вечерната иглика. През това време горещите вълни започнаха да се увеличават, а за подуването и ПМС-то няма да говоря. Чувствах се като балон, а съм около 48 кг. Започнах да пия три месеца вечерна иглика и три месеца почивах. Септември цикълът дойде, но сега от февруари пак го няма никакъв. Между другото смених терапията, ползвам други хапчета, които колежки ми препоръчаха. В началото не даваха никакъв резултат. След около три седмици прием започнах да усещам подобрение в съня. Никога не съм се чувствала така. Събуждах се посред нощите цялата обляна в пот, не можех да спя, горещите вълни край нямаха. За сега положението е добре, но цикъл няма пореден месец, а коремът ми надут, типичният ПМС синдром. Този път на лекар не съм ходила, ще си чакам.

# 740
Здравейте! За първи път се включвам, но искам и аз да споделя промените, които настъпиха при мен. Да кажа, че съм на 45 г., а на 41 родих второто си дете. В края на 43-та си година за първи път ми се случи цикълът да ме пропусне. Помислих, че отново съм бременна, но след преглед се оказа, че навлизам в "другата" възраст. Докторката ми изписа хормонална терапия, но не взех лекарствата. Купих вечерна иглика и от следващия месец всичко си дойде на мястото. През юли и август 2024 г. отново нямах цикъл и пак отидох на лекар, за да отхвърля вероятността за бременност. Докторката (посетих друга) ме посъветва да продължа с вечерната иглика. През това време горещите вълни започнаха да се увеличават, а за подуването и ПМС-то няма да говоря. Чувствах се като балон, а съм около 48 кг. Започнах да пия три месеца вечерна иглика и три месеца почивах. Септември цикълът дойде, но сега от февруари пак го няма никакъв. Между другото смених терапията, ползвам други хапчета, които колежки ми препоръчаха. В началото не даваха никакъв резултат. След около три седмици прием започнах да усещам подобрение в съня. Никога не съм се чувствала така. Събуждах се посред нощите цялата обляна в пот, не можех да спя, горещите вълни край нямаха. За сега положението е добре, но цикъл няма пореден месец, а коремът ми надут, типичният ПМС синдром. Този път на лекар не съм ходила, ще си чакам.

Какви са другите хапчета?!

# 741

Общи условия

Активация на акаунт