Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 008
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Не съм в Сф,в провинцията съм. Преди 2 дни ми свърши цикъла. Ще отида след празниците за цито и микробиология

# 691
Аз преди страдах много от цистити и ми помогна Уростим, взимам 3м. по схема.
Но не знаех тогава да тествам уреа и микоплазма.Все още не съм.

# 692
Дъщеря ми /25г./ цяла година страда от хронични цистити.

Накрая пусна микробиология, някаква натривка, доколкото разбрах.
Излезе уреа плазма и изкара курс антибиотик.

# 693
  • Русе, у дома
И на мен ми се случвало на два пъти, циститче. Пусках урина с МБ. Личната ми предписваше АБ веднага, преди да е излязла МБ, явно знае кой точно АБ е за мен. Аз предпочитам тежката артилерия, но винаги първо пробвам с черв.боровинки, но не помага.

# 694
Левкоцитите в урината може да са от песъчинки в бъбреците.

# 695
Личната каза,че засега ще се въздържим от антибиотик. Точно че не ми "щипе"на всяко ходене,ами ту има,ту няма. Да пия Цистостоп и след празниците,ще видим....Купих си и глобули Гинексид,колко са ефикасни ....кой да ти каже

# 696
Преди година ми се получи такова усещане за цистит. Изписаха ми Фуролин наизуст, който изобщо не ми помогна. С боровинка и маноза също. Не ми помогна и уринал, нито чайове.
Стерилната урина излезе чиста.
С микробиология се видя банална инфекция, която се оправи с Далацин антибиотик.

# 697
Микробиология при гинеколог,нали

# 698
Да, при гинеколог.

# 699
Преди няколко години имах парене и болка при уриниране - изобщо не знаех че може да е цистит. Пръсках се няколко дни с гранофурин (сутрин и вечер) в устната кухина (целта е да дезинфикцира всичко по пътя от - до) - докато урината стана със зеленикав оттенък и всичко премина. Седмица след като отшумяха симптомите бях на профилактика от второ ЗО и лекаря там ми каза, че съм била имала циститче, но явно е минало. По-късно (няколко месеца - година - година и малко)  пак беше започнало да ме смъди при уриниране. Веднага се пръснах с гранофурина (пак в устната кухина, все едно лекувам гърло) и стопирах процеса. Не знам дали би помогнало при хора, които периодично се борят с цистит, но реших все пак да споделя моя опит.

# 700
🤣🤣🤣🤣🤣🤣ти ме уби.... Много хитро. Къде да го търся тоя Грануфорин

# 701
🤣🤣🤣🤣🤣🤣ти ме уби.... Много хитро. Къде да го търся тоя Грануфорин

Виждам, че може да се поръча през интернет https://aptekanove.bg/rets-sprey-za-garlo-i-afti-28sastav-granof … -sprey-82696.htmlили https://www.aptekaena.com/productbg/8900

Лично аз си го купувам от аптека, в която се правят лекарства. Ако там където живееш има такава аптека, може от нея да си го поръчаш.

ПС: Ефекта от лечението за цистит идва, едва когато урината почне да позеленява. Това означава, че лекарството  е минало навсякъде. По едно впръскване сутрин и вечер е напълно достатъчно. Wink

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 17:54 от Vyara D

# 702
  • Бургас
Аз страдах доста години от хронични цистити и едва след като смених уролога нещата се оправиха. Новата лекарка ми обясни, че женската уретра е много къса и бактерии навлизат лесно, особено при секс. Ако имунната система е слаба лесно става възпаление. Решението е секс с доста лубрикант, чисто механично това пречи на бектериите да се придвижат към пикочния мехур. При мен сработи много добре, вече година и повече нямам такъв проблем. Преди това единствено чай от мечо грозде ме спасяваше, но често стигах и до лекарства.

# 703
При мен симптомите на цистит бяха точно от изкарване на песъчинки от бъбреците.

# 704
  • Пловдив
И аз съм имала няколко пъти, влошавам се за часове и веднага трябва да пия пълен курс Ципрофлоксацин. Само той ме оправя, никакви чайове, прахчета и тн. Между другото, след секс задължително се изпишквайте, дори и капки да е, така се чисти уретрата, ако има нещо попаднало там.

Общи условия

Активация на акаунт