Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Личната каза,че тези левкоцити в урината не били нещо впечатлително... Подозира песъчинки че изхвърлям, предвид факта,че не на всяко ходене усещам това "щипене"🤔.... Иначе цистит съм имала като ученичка и тогава за часове стана ужас и всяко ходене беше кошмар,пих Ципрофлоксацин. Сега каза да пия Цистостоп рапид...Ръгам и Гинексид🤣🤣🤣🤣

# 706
И аз съм имала няколко пъти, влошавам се за часове и веднага трябва да пия пълен курс Ципрофлоксацин. Само той ме оправя, никакви чайове, прахчета и тн. Между другото, след секс задължително се изпишквайте, дори и капки да е, така се чисти уретрата, ако има нещо попаднало там.
След секс задължително две хапчета уринал, изчиства всичко. Даже на мен уролог в Испания ми е препоръчвал след секс по 1 таблетка нитрофурантоин.

# 707
За цистит има едни прахчета дето ми излизат на реклама тук. Розови са. Не съм опитвала, ако някоя има наблюдения може да сподели. Аз страдах от чести цистити, не съм сигурна дали помогнаха, но доата време пих от пробиотиците за жени и като че ли затихнаха нещата. Но вкъщи винаги имам чай от мечо грозде и червена боровинка и при първи симптоми започвам да ги пия. Оавен след секс при мен се е получавало и ако не пия достатъчно вода.

# 708
  • Orihuela Costa,Spain
И аз съм имала няколко пъти, влошавам се за часове и веднага трябва да пия пълен курс Ципрофлоксацин. Само той ме оправя, никакви чайове, прахчета и тн. Между другото, след секс задължително се изпишквайте, дори и капки да е, така се чисти уретрата, ако има нещо попаднало там.
След секс задължително две хапчета уринал, изчиства всичко. Даже на мен уролог в Испания ми е препоръчвал след секс по 1 таблетка нитрофурантоин.
Здравей,с рецепта ли е?

# 709
Здравей,с рецепта ли е?
В България не знам дали има изобщо. Може на се поръчва от Турция,  без рецепта. Нитрофурантоин е като бисептола.

# 710
Нитрофурантоинът е антибиотик от групата на нитрофураните, показан е за лечение на цистит, НО с пълен терапевтичен курс по време на заболяване, не за профилактика.

Че има хора правят секс всеки ден, всеки ден здрави хора да пият по таблетка антибиотик, моля?! Или пък средностатистическото - да пият по една таблетка седмично в продължение на години, това си е букварен пример за бъдеща антибиотична резистентност... За страничните ефекти дума няма да отварям, те са бял кахър.

# 711
И на мен ми се струва бая пресилено всеки път по едно хапче...то да не са бонбони!

# 712
Нитрофурантоинът е антибиотик от групата на нитрофураните, показан е за лечение на цистит, НО с пълен терапевтичен курс по време на заболяване, не за профилактика.

Че има хора правят секс всеки ден, всеки ден здрави хора да пият по таблетка антибиотик, моля?! Или пък средностатистическото - да пият по една таблетка седмично в продължение на години, това си е букварен пример за бъдеща антибиотична резистентност... За страничните ефекти дума няма да отварям, те са бял кахър.
Къде съм казала това за Бога? Нито съм написала някой да го пие всеки ден, още по-малко пък да е напълно здрав и да го прави. Казах на мен какво ми е препоръчано. Да, нитрофурантоин е антибиотик, когато се пие като такъв по схема през 8 или 12 часа. Когато се пие в изключително ниски дози действа като химиотерапевтик. Аз лично с него успях да се отърва от ешерихия коли, която ми правеше брутални цистити и нямаше отърване от нея близо година. Пила съм го в продължение на два месеца в ниски дози и съм много доволна. А и мога да си позволя да го пия, че отдавна не правя секс всеки ден.

# 713
  • Orihuela Costa,Spain
Стана ми интересно,защото от 25г живея в Испания ,ходила съм на уролог няколко пъти,ама за първи път чувам нещо подобно.Ще питам приятелка аптекарка😊.

# 714
Стана ми интересно,защото от 25г живея в Испания ,ходила съм на уролог няколко пъти,ама за първи път чувам нещо подобно.Ще питам приятелка аптекарка😊.
Те и в България знаят, че помага, но не го изписват. В Испания без рецепта няма да стане. Аз исках да си го купя миналата година от Италия с испанска рецепта, не става.

# 715
Къде съм казала това за Бога? Нито съм написала някой да го пие всеки ден, още по-малко пък да е напълно здрав и да го прави.
Ето, посочвам къде е казано. Написаното в прав текст, във форум, насочено към непознати хора, означава "лекар даде съвет да се пие след всеки полов акт". Други уточнения не са дадени в този пост.

И фактът, че веднага след вашия пост потребителка се заинтересува дали препаратът е с рецепта (явно за да приложи дадения съвет), означава: така е разбрано масово.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 22:56 от Параход

# 716
  • Orihuela Costa,Spain
Мацки,хайде да не цепим треските точно тази седмица😊,разбрахме се вече.Светли празници на всички🌹.

# 717
Къде съм казала това за Бога? Нито съм написала някой да го пие всеки ден, още по-малко пък да е напълно здрав и да го прави.
Ето, посочвам къде е казано. Написаното в прав текст, във форум, насочено към непознати хора, означава "лекар даде съвет да се пие след всеки полов акт". Други уточнения не са дадени в този пост.

И фактът, че веднага след вашия пост потребителка се заинтересува дали препаратът е с рецепта (явно за да приложи дадения съвет), означава: така е разбрано масово.
Уринал.

# 718
Аз  дълги години държа цистита под някакъв контрол точно с еднократен прием на нитрофурантоин след секс. Това ми препоръча нефролог и съответно ми даде рецепта. Съжалявам,  че никой от лекарите, които ме лекуваха преди това, не спомена за този вариант. Пиех системно антибиотици с много краткотраен ефект и си докарах сериозни проблеми с червата,  стомаха, ставите... Освен това развих резистентност към повечето антибиотици. За мен лично това е единственият начин да правя секс без да трябва месец след това да се лекувам и въздържам от интимност. Разбира се, всеки случай е индивидуален и лечението също.

# 719
Danyloni, къде живееш точно в Испания Много ми е интересно защото съм влюбена в Испания Купих си жилище  там, но все още обстоятелствата не ми позволяват да се преместя и за да съм малко и по темата да се оплача , че си изследвах всички полови хормони и са ми в ред освен завишения пролактин и сега се почва голямата чуденка.

Общи условия

Активация на акаунт