Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 003
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
И аз съм имала няколко пъти, влошавам се за часове и веднага трябва да пия пълен курс Ципрофлоксацин. Само той ме оправя, никакви чайове, прахчета и тн. Между другото, след секс задължително се изпишквайте, дори и капки да е, така се чисти уретрата, ако има нещо попаднало там.
След секс задължително две хапчета уринал, изчиства всичко. Даже на мен уролог в Испания ми е препоръчвал след секс по 1 таблетка нитрофурантоин.
Разбира се както сте го написали, Параход правилно ви е написала, моята реакция беше същата след прочитането на коментара ви! Аз правя секс мин 4 пъти седмично , понякога сутрин и вечер, та такива съвети си ги филтриракте или поне пишете при нужда, а не след секс. Уринал е едно, антибиотик е друго!

# 721
Момичета, а какво е химиотерапевтик?

# 722
Момичета, а какво е химиотерапевтик?
Клас антиинфекциозни лекарства, бисептолът например принадлежи към него.
https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/kakva-e-razlikata-mezhdu-antib … apevtitsi-n-12626

# 723
На мен след киста и закъснение заради нея с 10 дни единия месец ми дойде на 16ти ден този. Вярно е, че ми се събраха над 40 часа пътуване в рамките на седмица, но да не се лъжем.На 46 съм, досега всичко ми беше нормално.
Според вас да очаквам ли изобщо да се нормализира пак?
Една лекарка ми каза, че имам миома, друга, че нямам, не знам.

# 724
  • Русе, у дома
Всичко ненормално, става нормално в тази възраст. Имала съм два такива цикъла, на 16 ден. Единия път беше след умора от дълъг път. Не само физическа, но и психическа. После ми идва нормално, вече 5 мес. след него. На 48 станах януари. Тогава, (октомври) ходих на лекар, но заради една тъпа болка. Докторката каза: “матката ви е като на жена в менопауза”… Единствено в мигрената имам разреждане на пристъпите (хормонална е). Вече не е всеки месец, прескача… Wink

# 725
  • София
На мен пак ми закъснява, ама какво да се прави, ще си чакам.

# 726
Имах около 48 дневно закъснение миналия цикъл. С идването му започнах да пия ежедневно Пикозитол и този месец ми дойде на 27 ден без никакво подуване на корема. Ще го попия няколко месеца.

# 727
  • Варна
Днес ми зацапа на 25-ри ден. Съвсем се скъсява (почнах от близо 30 дни). Колко още може да се скъси, и какво после?

# 728
25 дни е напълно нормален интервал.

# 729
  • София
На мен този път ми дойде чак на 41-вия ден (миналият закъсня само с ден-два). Точно преди да започне, се чувствах ужасно подута. Отделно бях много изнервена заради неизвестността. Първите 3 дни от цикъла бяха по-тежки от обичайно - обилно кръвотечение и постоянно главоболие, дори и през нощта. Направо си бях неработоспособна. Да видим какво ме чака следващия месец. Лошото е, че идва лято и най-вероятно точно на почивките на море ще цъфна пак, но явно вече нищо не подлежи на планиране.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 22:37 от миленка_д

# 730
  • Orihuela Costa,Spain
На мен декември ми дойде два пъти през 14 дни,а иначе си ми идва на 22-24,като първия ден ,два се изсипва като Ниагарския водопад🤦🏼♀😅.Добре поне,че на третия и четвъртия само ми зацапва,но така ще е.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 00:16 от Danylony

# 731
  • Бургас
На мен два поредни пъти ми идва на 21-22 ден , ама пак добре, че не и по-рано, че усещах симптоми. Дали е от сезона или от това, че пия вит.А и Е, макар и по-малко, или пък от желязото Rolling Eyes

# 732
  • на Мелмак
Втори месец го няма, а дано още 10 все така Grinning

# 733
  • Русе
Ходите ли на гинеколог, когато отсъства два, три месеца? При мен стана така последната година, че на няколко месеца веднъж се появява. На 51 г. съм и му е време да спира окончателно.

# 734
Аз онзи ден случайно някак си попаднах на темата, като говорех с майка ми и я питах как е било при нея. Каза на 58г й е спряло... Мале имам още 15, ако и аз така....

Общи условия

Активация на акаунт