Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 38 981
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Момичета,
много съм притеснена от естрадиола. 3-ти ден на МЦ. На лекар съм отново през март. Дайте някакъв прочит, ако сте запознати, моля ви.
Скрит текст:
Изследвайте го пак на 21 ден, заедно с прогестерона. Моят на 3- ти ден е 310, на 21-ви ден е 400, прогестерона 15. Увеличавам дозата на прогестерона, отвсякъде си усещах симптомите на ЕД.

Аз пък се чудя дали това с магнезия и различните му форми не е маркетингов трик?
Не е, това са различни форми. Едни са абсолютно синтетични, други максимално биоидентични. И се усвояват различно и действието им е различно.

# 31
amaru2, може ли да споделиш какви симптоми на ЕД си усещала?

# 32
  • Пловдив
Преди имах адски мигрени, придружени с повръщане, бях извън строя по 2, 3 дни - преди цикъл и по време на овулация. Зацапване седмица преди цикъл, пъпки преди цикъл, нервност, кисти в гърдите и яйчниците, сигурно и други има, но съм ги забравила.  Започнах прогестерона и всичко това изчезна, само мигрените намалиха интензитета си. Сега последно усещах пак да се завръща по - силното главоболие, силни болки в гърдите и доста целулит. Но това повишение на естрогена може да се дължи на това, че прогестерона вади естрогена от тъканите и така той се повишава в кръвта. Преди беше 200, сега е 400. Пия добавки за изчистване, но се изисква време.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 21:06 от amaru2

# 33
А безсънието ви има ли цикличност? При мен се появява точно за 3-4 дни преди цикъл.

При мен се появява 10 дни преди цикъл и трае до самия цикъл. След това 2 седмици съм ок и пак почва. Така вече съм почти година Sad.

# 34
Хоп и в новата тема.
На мен магнезий глицинат ми помогна. Пия 1табл. привечер и засега спрях да се будя. Нямам проблем със стомаха.

# 35
аmaru2, благодаря за отговора. Аз съм също с целулит, но това май ми е най-малкият проблем. Преди цикъл съм със силно главоболие, гадене, болки в кръста и мускулите и това, което ме побърква е много силната тревожност и замаяност. За съжаление последните две, придружени напоследък и с гадене ми се случват и извън цикъл, включително и по време на овулация. Пия витамин Д, омега, цинк и магнезиев цитират, заради констипацията, но не виждам кой знае какви подобрения. Ремифемин също приемах, но без особен резултат. Ще трябва скоро да посетя ендокринолог. Абе с една дума голяма мъка.

# 36
  • София
Скрит текст:
Преди имах адски мигрени, придружени с повръщане, бях извън строя по 2, 3 дни - преди цикъл и по време на овулация. Зацапване седмица преди цикъл, пъпки преди цикъл, нервност, кисти в гърдите и яйчниците, сигурно и други има, но съм ги забравила.
 Започнах прогестерона и всичко това изчезна,
Скрит текст:
само мигрените намалиха интензитета си. Сега последно усещах пак да се завръща по - силното главоболие, силни болки в гърдите и доста целулит. Но това повишение на естрогена може да се дължи на това, че прогестерона вади естрогена от тъканите и така той се повишава в кръвта. Преди беше 200, сега е 400. Пия добавки за изчистване, но се изисква време.
Какъв прогестерон приемаш?

# 37
  • Пловдив
Биоидентичен от турския, слага се вагинално, 10 вечери след засечена овулация. В началото засичах с тест ленти, после по календара се ориентирам, че си съвпадаха. Аз слагам с пипета от Нурофен, късам таблетката със зъби и я изстисквам, тя е мека. Преди слагах по 1 табл/200 мг, от този месец слагам по 2/400 мг. Ще видя как ще се отрази, от другия месец ще включа и крема, който чакам. Ето снимка

# 38
Не съм писала досега в темата, но се сетих, че в бг мама може да намеря съвет, защото ме е срам да говоря с някой близък или с лекар по темата, а именно липсата на всякакво либидо. Откакто започна да ми се разминава цикъла, понякога с месеци, все по-рядко изпитвам каквато и да е необходимост от секс. Дори самата мисъл ми е неприятна, но мъжът ми все още е активен и е кофти за него. Не  е проблемът само прословутата влагалищна сухота, а самото нежелание за полов акт. Предполагам имам занижени нива на някакви хормони, но в единствения случай, когато се опитах да отворя темата пред гинеколога ми /жена е, ако има значение/, имам чувството че ме изгледа с някава досада, сякаш на моите години изобщо не трябва да мисля вече за това Rolling Eyes Скоро навършвам 50.
Някой да е имал тези симптоми, преодолял ли ги или си карате така Rolling Eyes Не знам дали ще ви се отговаря неанонимно, но вярвам, че има достатъчно жени, за които темата не е някакво табу и ще съм ви благодарна за съвети.

# 39
Апетитът идва с яденето. Насили се 1-2-3 пъти и ще ти мине. Wink

# 40
Намаленото либидо е често срещан симптом на менопаузата.
Аз не бих те съветвала да се насилваш, а по-скоро да споделиш със съпруга си, за да прояви той малко инициатива за стимулиране на желанието ти.

# 41
Намаленото либидо е често срещан симптом на менопаузата.
Аз не бих те съветвала да се насилваш, а по-скоро да споделиш със съпруга си, за да прояви той малко инициатива за стимулиране на желанието ти.
Той сам проявява инициатива, на мен просто ми е неприятно, не знам как да го обясня. Не от него, изобщо самата мисъл ме отблъсква. Не изпитвам никаква необходимост.

# 42
  • Бургас
Няма гаранция, но бих си взела да пробвам с качествени витамини и добавки /не просто някои от аптеката/. По принцип не се препоръчват комбинирани, а всичко по отделно, но е трудно. Преди четях темата за добавките, които стимулират фертилността . А фертилността е правилни хормони. Правилни хормони означава организмът да функционира добре.  При мен проблемът е ,че те стимулират лигавицата и цикълът и не смея много да пия такива, които влияят на лигавицата, но на който му идва рядко или оскъден би трябвало да му се отразят добре.

И движение, гимнастика за раздвижване на кръвта.

# 43
Момичета, имате ли умора, дори и да сте се наспали? Има дни, в които всяко нещо ми коства огромно усилие. А имате ли болки в ставите (глезените), замайване и потиснатост?
Два месеца ми прескочи цикълът, в които бях направо добре. А една седмица, след като ми дойде, и не мога да си намеря място от нервност и тревожност, извън всяка логика.
Аз пия вечерна иглика и див ямс. И тъкмо си помислих, че ми действат супер и нещата пак се скапаха. Вече не знам от перименопауза ли е, или да търся другаде причината.

# 44
Аз съм така вече 5-та година.Не съм открила причината и явно е от периода.Случиха се изведнъж всички тези промени.Много скоро ставам на 48.

Общи условия

Активация на акаунт