Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 003
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Maroonka, пробвала ли си спрея на Бах, rescue night? На мен като че ли ми помага при такива среднощни събуждания.

# 16
За съня подготовката е като по учебник - телефона на DND, намаляване на осветлението, намаляване на темп, без късни тренировки, четене на книжка, даже последната седмица и без алкохол и късно ядене...
Обаче всичко това помага при заспиването, преди имах такива проблеми покрай стрес и оттогава се научих, но сега е точно обратното - нямам стрес, заспивам сравнително бързо и към 2-3 започвам да се будя... като имам късмет успявам да заспя отново, но ето снощни за пореден път не успях...

Изпробвала съм какви ли не добавки за сън преди, само тия Бах не съм.

# 17
А безсънието ви има ли цикличност? При мен се появява точно за 3-4 дни преди цикъл.

# 18
Maroon, при такива среднощни аз чета любима книга, която познавам (на Киндъл с намалена подсветка) и/или удрям конска доза антихистамин, за да се унеса пак (doxylamine succinate, но ако нямам от него каквото имам подръка). Колекцията ми от "сънотворни" на нощното шкафче включва и мелатонин, магнезий, CBD oil,  L-tryptophan, Бах rescue, progestеrone cream. Единственият алкохол, който не ме буди посреднощ е просеко, но и него гледам да го пия 3/мес. Аз съм много резервирана към сериозни транквиланти и се опитвам да ги избегна на всяка цена.

Съчувствам ти! По-голямо мъчение от това няма!

# 19
Аз съм на магнезии. Събудя ли се посреднощ пия магнезии и заспивам. За сега действа. Не е всяка нощ.

# 20
mmm_st - какъв магнезий взимаш, че веднага действа?

# 21
  • Бургас
А безсънието ви има ли цикличност? При мен се появява точно за 3-4 дни преди цикъл.

И при мен, както и по новолуния и  пълнолуния.

# 22
На Солгар е магнезия.

# 23
Сега съм на фризьор и като се оплаках за безсънието буквално още 3 жени казаха, че и те тази нощ не са мигнали. В сряда е пълнолуние, ако може да се направи някаква връзка.
Забелязала съм като, че ли и преди цикъл също така се получава, но още няколко месеца ще дебна преди да си правя изводи (поне ми е редовен цикъла все още).

Агент, имаш ли идея в Бг под каква форма да търся този антихистамин?
Понякога много добре ми се отразява Фервекс - заспивам като пън, но ето снощи пих защото съм тръгнала да настивам, не ми подейства както се вижда.
Преди взимах много малки дози Атаракс когато имах проблем със самото заспиване, но то действа при тревожност по-скоро, сега никакъв ефект.

Магнезий глицинат ли се препоръчваше за сън, че те са незнамсиколко вида?

# 24
  • София
Момичета,
много съм притеснена от естрадиола. 3-ти ден на МЦ. На лекар съм отново през март. Дайте някакъв прочит, ако сте запознати, моля ви.
Скрит текст:

# 25
Агент, имаш ли идея в Бг под каква форма да търся този антихистамин?

Магнезий глицинат ли се препоръчваше за сън, че те са незнамсиколко вида?
Питай в аптеката за активната съставка или погледни някой БГ аптекарски сайт, че на първо търсене ми вади някакви италиански бранд неймс (Dormidina)

Да за глицинат!

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 17:49 от Agent Provocateur

# 26
  • София
На мен ми препоръчаха магнезия на "Natroceutics" и засега съм доволна.

# 27
Аз пък се чудя дали това с магнезия и различните му форми не е маркетингов трик?

# 28
  • София
Аз пък се чудя дали това с магнезия и различните му форми не е маркетингов трик?
Нямам идея, но мен един вид магнезий, преди време, ми докарваше стомашни болки и яко разстройство. Мисля, че беше комбинация между две форми (оксид и цитрат).

# 29
Не е.

Хубав подкаст! За менопаузата кликнете на 40:24
https://www.legendarylifepodcast.com/345how-to-match-your-food-a … r-stacy-sims-phd/

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 19:36 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт