Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 42 481
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Фруктозата също е захар, дори по-вредна от тръстиковата. Защото се обработва от черния дроб, като алкохол. Просто за информация.
“Наблягам” предполагам, че не означава чат пат по някой плод, а редовна консумация.

# 31
С колежки нямам желание да обсъждам цикъла си. Не сме си чак толкова близки, че да ме интересува тяхното мнение.
Коментираме си с приятелки и то рядко. Но като цяло не занимавам хората около мен с тези неща.
Приела съм, че ще има всякакви колебания и оплаквания в този период и гледам да не се шашкам и панирам, както и да се вторачвам прекалено.

# 32
Над 5 см е вече за операция, поне така ми каза моят гинеколог пролетта.

# 33
Фруктозата също е захар, дори по-вредна от тръстиковата. Защото се обработва от черния дроб, като алкохол. Просто за информация.
“Наблягам” предполагам, че не означава чат пат по някой плод, а редовна консумация.
Аз хапвам много плодове. Обожавам плодове.Това с черния дроб не го знаех. Сега  ме притесни леко.

# 34
Имам същите оплаквания като повечето жени тук, но на прегледи не откриват миоми и кисти. Сега пак след датата за цикъл започна кафяво течение вместо нормален цикъл. Правих тест-отрицателен. Пия чая за миоми, кисти и хормонален дисбаланс, но покрай датата на цикъл го спирам, а не знам правилно ли е. Бях на море преди цикъл и дали от това или от наближаваща менопауза, но ми омръзна два месеца да съм нормална и сега ще тече един месец.
Хормони ми изписват като отида на лекар и не ми се ще вече да ходя.

# 35
Аз хапвам много плодове. Обожавам плодове.Това с черния дроб не го знаех. Сега  ме притесни леко.
Проблем си е ако са наистина много. На днешно време плодовете са селектирани/модифицирани да са много по-сладки отколкото е нормално за тях. То кое ли не е де, преди няколко поколения и хляб са ядяли без да се поболяват от него, но сега вече не е така, тя пшеницата нищо общо няма.
Знам че от повечето хора се считат за здравословна храна, но са си жив десерт плодовете, не са за нахранване. Колкото други десерти ги считаш за ОК за редовно ядене, толкова и повечето плодове, за съжаление... Е, естествено че е по-добре примерно праскова вместо вафла, но и съвсем безобидно не е, както някои смятат.
И купени сладки неща масово са с високофруктозен сироп вместо с нормална захар, че е по-евтин и по-сладък. И става много. Масовата причина за неалкохолно затлъстяване на черния дроб е консумацията на твърде много фруктоза.

# 36
  • Бургас
От край време избягвам храни с фруктозо-глюкозен сироп. Предпочитам обикновената захар.

# 37
И правилно. Но не всеки отдава значение на това. Аз дето съм на ВМНВ макар и сравнително хлабаво, също предпочитам нормална захар ако някога реша да изям нещо подсладено. Ни фруктози, ни сиропи, ни стевия, ни изкуствени заместители признавам. Захар или мъничко мед, дето е почти същото. С тях поне тялото ми се не чуди какво съм му дала и какво да го прави.

# 38
Здравейте и от мен.
Нямам колежки, с които да си говоря да симптоми понеже работя само с мъже. Joy Но, горко им с моите настроения.
Чащам още за час да се видя с лекар, но излязоха изследванията. Според мен влизам в пременопауза.
Моля за мнение.
FSH-13,1 iu/L
Estradiol - 18,05 pmol /L

# 39
Имам същите оплаквания като повечето жени тук, но на прегледи не откриват миоми и кисти. Сега пак след датата за цикъл започна кафяво течение вместо нормален цикъл. Правих тест-отрицателен. Пия чая за миоми, кисти и хормонален дисбаланс, но покрай датата на цикъл го спирам, а не знам правилно ли е. Бях на море преди цикъл и дали от това или от наближаваща менопауза, но ми омръзна два месеца да съм нормална и сега ще тече един месец.
Хормони ми изписват като отида на лекар и не ми се ще вече да ходя.
Аз се обадих в аптеката да питам за чая, дали да го спирам по време на цикъл. Отговорът беше твърдо не. И вече втори цикъл минава нормално, на фона на предишните адски кръвоизливи е направо песен. От 2-3 месеца пия чая без прекъсване.

# 40
Не си говоря с колежките по тези въпроси.

Мен най-много ме мъчи промяната в апетита и качването на тегло...............
Направо не мога да се позная. Имам чувството, че пълнея от въздуха. През цялото време се опитвам да се ограничавам, а нищо не мога да сваля. Ако си позволя по-нармално хранене, веднага качвам. Под по-нормално имам предвид няколко хапки хляб, нещо сладко. В никакъв случай не се касае за огромни количества или изпадане в крайности.
Отчаяна съм наистина. Достигнала съм до килограми, които никога през живота си не съм била. Чувствам се ужасно всеки ден. В същото време не мога да се мотивирам достатъчно, защото на практика цял живот съм се опитвала да се ограничавам в храненето. Примерно другите хапват месо и картофи, аз - месо със салата, че уж да не пълнея. Но последните години ми е все по-трудно и все по-често си позволявам по някое прегрешение.
В началото на годината започнах да се храня по Зоната. Първия месец свали 2-3 кг, което си е нищо и следващите месеци не свалих нито грам. Отказах се.
Наистина не знам вече какво да правя.
Някакъв доктор да посетя? Някакви изследвания?
Миналата година си изследвах само инсулин и уж беше нормално всичко.......

# 41
  • София
И аз съм така с килограмите. Постоянно и по малко се качват нагоре. Никога не съм била толкова освен като бях бременна. От 2 дни съм решила и спрях млякото, газираното, сладкото, алкохола...но да видим колко ще издържа така. Лоша работа.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 10:00 от iana28

# 42
Аз съм на килата на които родих 4 кг бебе, 62, толкова бях бременна в девети месец. 😂Ниска съм и никак не изглеждам слаба.

# 43
  • Бургас
Борбата с килограмите на тази възраст хич не е лесна, и аз малко да се отпусна и качвам килца като ламя, при калориен дефицит няма как да не се сваля, просто трябва да ограничите приеманите калории и увеличите изразходваните, разбира се без драстичен глад

# 44
Просто трябва повече търпение и постоянство. Дори ако не сваляш с ограниченията. Придържаш се, стига да не са откачени като лунуване и гладуване с дни. Има моменти, когато е постижение, че не качваш. Проблемът е докато си върнеш баланса.

Общи условия

Активация на акаунт