Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 060
  • 750
  •   1
Отговори
# 1
Много бързо ги изписвате и сигурно ще съм още с цикъл и до края на тази тема Simple Smile

# 2
Папаниколау 2 е ок, нали? За първи път си пуснах течно базирана цитонамазка и утре най- рано ще се свържа с гинеколога ми. Но пише, че следващото изследване трябва да е след 12 месеца. Да не го мисля толкова, какво ще кажете?

# 3
Да, нормално е. За нашата възраст 1-ва група е рядко срещана. Не е необходимо да безпокоите гинеколога.

# 4
А има ли тук в темата дами, които спортуват редовно поне 3-4 пъти седмично, активни са физически от години,  и въпреки това се оплакват от всички съпътстващи симптоми на менопаузата?

# 5
Спортуването е необходимо, но недостатъчно условие, за да протичат леко нещата.

# 6
  • София
Аз не знам в кой точно житейски период съм, предвид възрастта ми, 45 и скъсеният цикъл до 24-26 дни, предполагам,  че съм в пременопауза. Нямам конкретни оплаквания,  върнах се към спорта и физическата активност след поотрастването на децата, което ме кара да се чувствам много добре по принцип, но двете стресови предизвикателства от рарзличен тип в последно време, ужасен стрес просто, ме карат да нямам енергия за спорт. Просто не знам как и кога ще дойда на себе си отново, а тъкмо се зарадвах. Установих си и дефицит на витамин Д, 67 при долна граница 80. Започнах прием на 1000 единици дневно.

# 7
Помисли за по-висока доза,обикновено поддържащата е 2000 единици.Може да погледнеш и темата за вит.Д.

# 8
  • Варна
Да, нормално е. За нашата възраст 1-ва група е рядко срещана. Не е необходимо да безпокоите гинеколога.
Аз съм 1 група, с интересното обяснение, че живея без мъж. Не знам дали е вярно обаче.

# 9
Само една жена познавам група 1, но не е раждала и няма мъж от поне 15г.

# 10
Аз съм 1 група, с интересното обяснение, че живея без мъж. Не знам дали е вярно обаче.
И аз съм била един, два пъти 1 група. Няма нищо чудно да си 1. И да по принцип казват, че при липса на полов живот може да си първа група. По малка вероятност за възпалениица, чужда флора и т.н.

# 11
За спорта аз от 1година се раздвижих доста,определено по добре се чувствам.Аз вървя много сутрин.И вечер степер в къщи.

# 12
Спортът и движението помага много, понякога и на мен ми е утрепано след работа, но като изляза определено се освежавам.

# 13
  • В полите на Пирин планина
Ако спра да правя упражнения и започват болежки разни, особено бързо ме заболява китката на дясната ръка - явно заради постоянната работа с компютърна мишка и малка клавиатура точно с нея.

# 14
от 3г. съм изключително стриктна в храненето и спорт/движение. (преборих ИР и успешно се грижа за ЩЖ и хашимото). Не ходя във фитнес зала, всичко правя в къщи. Всяка сутрин 15-20 мин. упражнения за разягане, гирички ( в момента по  3 кг, имам цел да станат, всяка по 5кг) и клекове. Всеки ден в 6:30ч съм навън с кученцето, пак за 15-20 мин. Вечер към 18ч. , не по късно - ластици, пак гирички, лост и коремни. Кардиото са ми крачките, на които съм невъобразим фен. Сб/Нд пускам някаква танцувална ритмична табата и така. Всичко това работи, в моя полза. Важно е всеки да намери, своята рутина и да прави нещата с желание. Без него, нищо не става,

Общи условия

Активация на акаунт