Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 16 520
  • 336
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Може да се прочете статията, ако си я отворите ръчно през раздел Health - на първия екран е.

# 31
първо изследваме, после пием/мажем, каквото и да е, нали? Аз съм си го изследвала, при ендокринолога, от време на време ми го пуска, както и DHEA. При мен е, в нормални, коригирам - в средата е.(видях изследването).  Така, че, не е опция по презумпция.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:38 от Galina Georgiev

# 32
Здравейте на всички. Три месеца съм без цикъл без други никакви симптоми .Правих хромонални иследвания-ТSH-резултат1,440mlu/L-0,270-4,200,FSHрезултат-11,010mlu/ml-ф-6,9-12,5,ОВ12-21,5,лут.3,6-7,7меноп.67.0-134,,8,пролактин-резултат-345,60mklu/ml-102.00-496.00 ако някой може да ги разчете да ми каже дали съм в предменепауза

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 17:32 от miha

# 33
първо изследваме, после пием/мажем, каквото и да е, нали? Аз съм си го изследвала, при ендокринолога, от време на време ми го пуска, както и DHEA. При мен е, в нормални, коригирам - в средата е.(видях изследването).  Така, че, не е опция по презумпция.
Моят е на дъното. Ама аз си го усещах и по разни вторични признаци - не ми растат почти никакви косми по тялото, а винаги съм била с голямо окосмяване (слава богу без лицето Laughing ), косата ми не се омазнява НИКОГА, само се напрашава и я мия веднъж в седмицата, либидото ми е колкото да не е без хич, а цял живот съм била доста сексуална. Та за космите и мазната коса никак не ми е мъчно, но повече радост от живота - защо не! Sweat Smile

# 34
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Какво представлява това замръзнало рамо
Аз гледам да вървя десетина км. на ден пеша, и 2-3 седмично ходя в една зала на каланетика, не много трудни упражнения, без големи тежести, но пак е нещо
Но спортът не забелязвам да се отразява на сиптоми някакви, даже болежките в ставите ми пречат
Болезненост и скованост в рамото, в ставата. Болката може да е постоянна или само при движение, обикновено минава през няколко етапа и се променя. Стандартно се дължи на травма и рехабилитация помага много. Обаче като симптом на падащия естроген, не се причинява от травма. При мен се появи постепенно преди година и половина и от тогава ту се засилва, ту спада болката. Понякога е толкова силна, че не мога да тренирам добре, друг път просто напомня за себе си, но не ми пречи на движението. Загряване, разтягане, рехабилитация помагат, но не го отстраняват. Чела съм при някои жени, че като минат на ХЗТ и бързо се оправя и изчезва окончателно. Ще видим, засега се напасваме някак, в момента пак съм в етап да пазя рамото, защото е силна болката.
Замръзналото рамо го изстрадах преди 2 години. Не стана ясна причината, но започна с болки нощем, когато си смъквах неволно вдигнатата ръка с другата, а болката неописуема. Такава болка не бях преживявала. Накрая се стигна до там, че да си закопчая сутиена беше мисия невъзможна. Въпреки съпротивата ми се наложи да сложат кортикостероиди , а след това беше много работа с кинезетерапевт. Но продължи почти година.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 19:32 от BlueSky7

# 35
  • София
Минавам да докладвам за Ашвагандата. Това не е за мен! Пиех я един месец вечер. Сънят ми се подобри, но ... всеки следобед ме нападаше едно тревожно депресивно настроение. Спрях я преди седмица,минах пак на Мелатонин за сън и съм по-добре.

# 36
  • на Мелмак
Оооо, аз до миналата седмица бях на физиотерапия за замръзнало рамо. Започна полека, за мен без причина. Стигна до ужасни болки, невъзможно спане. Правих ЯМР, изпих един тон лекарства, сега продължавам с тях, упражнения. Но болка имам, кога тъпа, кога не, но започнах сама да си закопчавам сутиена вече.

# 37
За първи път ми се случи след първото раждане.Какво показа ЯМР?

# 38
Замръзналото рамо ми се появи преди 2 години след претоварване на работа. Пий ,мазах нямаше ефект и ми поставиха два пъти кортикостероид. Всичко мина и забравих, до април тази година когато пак започна постепенно да боли. Пак хапчета, мазане и физиотерапия. Болката намаля но не мога да си врътна ръката зад гърба. Започнах в къщи да правя упражнения всеки ден. Не че не боли в някои позиции но вече е много по -слабо от преди. Но ми направи впечатление,че откакто пия Фемостон нещата значително да се подобрили. Явно има връзка. Лошото е ,че ми е изписан за 3 месеца и сега като го спра явно всички гадости ще се отприщят пак.
Има ли сред вас някой който е пил Фемостон и колко дълго го е приемал?

# 39
  • Бургас
аз миналата година се сдобих с големи болки в рамото, болеше ме даже, като държах ключа да си отключвам вратата, сутиен не можех да закопчая изобщо, ходих на ревматолог и ми сложи две инжекции, може би кортекостериод, наистина бързо ме облекчиха, болката изчезна окончателно чак след половин година поне

# 40
Но ми направи впечатление,че откакто пия Фемостон нещата значително да се подобрили. Явно има връзка. Лошото е ,че ми е изписан за 3 месеца и сега като го спра явно всички гадости ще се отприщят пак.
Има ли сред вас някой който е пил Фемостон и колко дълго го е приемал?
В менопауза ли си? Доколкото знам го изписват след 12 мес. липса на цикъл.
А защо трябва да го спираш? Разбира се, че ще имаш подобрение, ако проблемите са заради липсващи хормони. Говори с лекаря да ти продължи терапията.

# 41
Не съм в менопауза. Имам редовен макар и скъсен цикъл. Доста обилен и заради това поставях 2 пъти Мирена, но и двата пъти падна и се налагаше кюртаж. След втория кюртаж ми изписаха Фемостон за 3 месеца. Сега довършвам третата опаковка и ще ходя при док. С него нямам оплаквания, цикъл не мога даже да кажа че искам защото е само едно мазане за 4 дни. Направо песен. Ходих при доц Танчев преди 2 седмици. И той ми каза същото като моя доктор. Нямам миоми, полипи изобщо нищо патологично. Просто имало органи които си кървяли и ако не стане с хормоните ме чака хистеректомия. Ама не можело и дълго с хормони , та сега се моля да включа пак в нормален режим. Скоро края не се вижда на 42 съм .Sad

# 42
Бих потърсила други лекари. Два пъти Мирена, като се вижда, че не я приемаш, кюртажи, хистеректомии, понеже “органи кървяли”? Какви са тия неща…
И аз имам миома, скъсен и обилен цикъл. Искаха да ми слагат Мирена, та Мирена. Голям зор. Иначе трябвало матката да се маха. Ей сега! Сменям доктора просто. В момента съм с утрогестан вагинално. Значи можело и друго да се опита.

# 43
Значи така, органът просто така си кърви, или пък не... Нямам думи.

# 44
  • на Мелмак
При мен ЯМР - то си показа капсулит и още нещо. Аз нямам някаква причина, не извършвам тежка физическа дейност.
Три кортизонови инжекции имам, Аркоксия, Диклак, кремчетата. Много малък ефект. Физиотерапия и ЛФК, доста подобриха положението, но си ме боли. Продължавам с упражненията, ако продължи, ще потърся платена физиотерапия. Та така.
Това с кървящите органи....

Общи условия

Активация на акаунт