Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 16 550
  • 336
  •   3
Отговори
# 330
Здравейте!
Понеже ми предстои преглед другата седмица и ще обсъдя с доктора ХЗТ, искам да помоля тези от вас, които са на такава терапия да споделят как им се отразява.
Благодаря 🤗

# 331
  • Варна
Това лекари ли го потвърдиха или си е твой извод?Реално това анатомично не може да се случи,а просто се укрепват мускулите и сухожилията и се коригира функцията.От там се променя и позицията на тялото.
На известен период от време ходя за проверка на стъпалата преди да закупя нови стелки, тъй като ги сменям периодично. Та там станя ясно по отпечатъка на ходилото, че сводът се е повдигнал и ми тряват друг вид.

# 332
Здравейте!
Понеже ми предстои преглед другата седмица и ще обсъдя с доктора ХЗТ, искам да помоля тези от вас, които са на такава терапия да споделят как им се отразява.
Благодаря 🤗
Аз засега съм заместила само прогестерона с вагинални глобули, а тестостерона с гел. Чувствам се чудесно, спокойна съм, нямам напрежение никъде, няма умора, цикълът ми е контролиран на 28-30 дни, няма обилно кървене и е кратък. По-хубаво от това... Blush.
Живот и здраве , когато вляза в менопауза ще проуча и въпроса с естрогеновите кремове и глобули. Не искам хапчета.

# 333
Може ли всичко това да се обясни с перименопауза?
На мен това ми приличат симптоми на проблем със щитовидната - умора, болки в ставите, косопад, суха кожа, която води до екзема.
Имах ги преди време всичките и това се оказа причината, освен това и нисък феритин, които също имах.

Да се оплача и аз, тази умора ме побърква, никога не съм имала такива тежки и дълги периоди на умора, като парцал, не мога да отворя очи сутрин, като за мен това е абсолютно нетипично, едва се мъкна и това продължава по седмица -две. После се поокопитвам и след кратък период отново се повтаря. Да в перимено съм. Имам и топли вълни поне няколко пъти дневно, макар да имам цикъл що годе редовен, в смисъл идва всеки месец. Като цяло всички симптоми са ми налице. Най ме тормози обаче болките в ставите. Не знам до колко е нормално, но имам сериозни болки в колене и тазобедрени стави, както и кръст. Получавам много често схващания в гърба и врата. Общо взето се чувствам пенсионер лошото е, че бая ще почакам до пенсия. Появи ми се и някаква дерматитна екзема на лицето, имам и проблеми със стомаха, а за подуването, вече даже не го и забелязвам, то всъщност няма момент когато да го няма. Косата ми отдавна прилича повече на метла отколкото на нещо друго. А косопада вече не забелязвам, защото си имам робот, че да не събирам косми нон стоп.

# 334
всичко е свързано. Просто сега тялото и хормоните реагират най-осезаемо. Повечето хора, до този момент не са си обръщали внимание - хранене , движение, дефицити, добавки и сега - хоп , всичко се забелязва . Просто се тръгва отнякъде и стъпка, по стъпка.

# 335
  • Бургас
Относно сводовете на краката аз в рамките на един месец ходих на двама различни лекари заради подуване на краката. Причина за проблема не установиха, НО единия каза, че имам плоскостъпие, другия каза че имам висок свод. А сега де? Joy Първия разбира се ме прати на точно определен магазин за персонални стелки. Не съм си ги взела. Все още търся причината за подуването.

# 336
  • Варна
Може ли всичко това да се обясни с перименопауза?
На мен това ми приличат симптоми на проблем със щитовидната - умора, болки в ставите, косопад, суха кожа, която води до екзема.
Имах ги преди време всичките и това се оказа причината, освен това и нисък феритин, които също имах.

Да се оплача и аз, тази умора ме побърква, никога не съм имала такива тежки и дълги периоди на умора, като парцал, не мога да отворя очи сутрин, като за мен това е абсолютно нетипично, едва се мъкна и това продължава по седмица -две. После се поокопитвам и след кратък период отново се повтаря. Да в перимено съм. Имам и топли вълни поне няколко пъти дневно, макар да имам цикъл що годе редовен, в смисъл идва всеки месец. Като цяло всички симптоми са ми налице. Най ме тормози обаче болките в ставите. Не знам до колко е нормално, но имам сериозни болки в колене и тазобедрени стави, както и кръст. Получавам много често схващания в гърба и врата. Общо взето се чувствам пенсионер лошото е, че бая ще почакам до пенсия. Появи ми се и някаква дерматитна екзема на лицето, имам и проблеми със стомаха, а за подуването, вече даже не го и забелязвам, то всъщност няма момент когато да го няма. Косата ми отдавна прилича повече на метла отколкото на нещо друго. А косопада вече не забелязвам, защото си имам робот, че да не събирам косми нон стоп.
Прилича да, но не е. И аз търсих, четох, изследвах, ходих по лекари ама греда. Всичко ми е ок, само ФСХ ми беше височко от всичките изследвания. Пусках пълен пакет и щитовидни и за ИР и хормони и желязо, всичко което се сетих, прочетох и чух. Резултат нула. Питах и за ХЗТ ама никой не пожела да ми предложи. Ходих и на ендо и на АГ и то не е едно, нц. Общо взето се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт