Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 42 508
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм уникална лакомница. Така съм свикнала да се храня цял живот и все бях под нормата комарче. Шоколади, торти-на корем. Сега, обаче, не става с това тъпчене. Спрях сладкото и много намалих порциите, защото килограмите ми тръгнаха нагоре. Засега 3 кг свалих, ама искам още 4, защото се харесвам на килограмите, които си бях преди 20 г. Дали ще успея, не знам. На почивка сме в момента, така ми се яде сладолед, но преглъщам тъжно и подминавам.

# 46
Спорт?
Аз тръгнах на фитнес преди два месеца, свалих 3 кг но аз нямам и много за сваляне.

# 47
Преди ходих на пилатес, но чакам да мине повече време след операцията, за да тръгна пак.

# 48
Аз съм на килата на които родих 4 кг бебе, 62, толкова бях бременна в девети месец. 😂Ниска съм и никак не изглеждам слаба.
И аз така - родих на 63 кг, бебе 3.900, и горе долу бях толкова началото на юли. Сега съм 58.
Утро, хубавите неща стават бавно.
Има по групите схеми за излизане от плато, също можеш да се преориентираш повече към зелената зона, изобщо има място за корекции.
А може просто на организма да му трябва повече време.
Навремето като почнах нввмх, ми трябваха 4-5 месеца, за да тръгна да свалям нещо изобщо.

# 49

Утро, хубавите неща стават бавно.
Има по групите схеми за излизане от плато, също можеш да се преориентираш повече към зелената зона, изобщо има място за корекции.
А може просто на организма да му трябва повече време.
Навремето като почнах нввмх, ми трябваха 4-5 месеца, за да тръгна да свалям нещо изобщо.

По принцип се бях въоръжила с търпение. Но след като в последващите няколко месеца не свалих и грам, рязко изгубих мотивация. А след като минах на по-нормално хранене - вече си възстанових и свалените......... Disappointed Relieved

И както казах - имам чувството, че прогресивно качвам.
Това силно ме безспокои. Не ми се струва нормално. Disappointed Relieved   Disappointed Relieved

Но да, не виждам друг вариант освен да се върна към опитите. Rolling Eyes

# 50
Утро, съветвам те да направиш ОГТТ + пълен пакет щитовидна. 100% от там ще излезе зайче. Въпросът е, че когато имаш изследванията, вече ще знаеш в коя посока да действаш.

# 51
Има нещо наистина, като го откриеш какво е вече ще правиш план как да действаш.

# 52
Моят ендокринолог прецени, че няма нужда от огтт, захарта и гликирания хемоглобин си показаха накъде вървят нещата.
Не винаги е нужно да се прави огттт, да не кажа, че на нашата възраст пък съвсем, то е ясно накъде вървят нещата. Кръвно захарен профил също става, ако прецени ендокринолога.

# 53
  • Бургас
Гликираният хемоглобин е много точен показател, излишно е вече това пиене на глюкоза.

# 54
  • София
Гледам по улиците има сумати жени на възраст и са си слабички...та не знам, не всички пълнеят.

# 55
Моят ендокринолог прецени, че няма нужда от огтт, захарта и гликирания хемоглобин си показаха накъде вървят нещата.
Не винаги е нужно да се прави огттт, да не кажа, че на нашата възраст пък съвсем, то е ясно накъде вървят нещата. Кръвно захарен профил също става, ако прецени ендокринолога.
То и моя някога прецени, че няма нужда от ОГТТ, и затова я "втасах" на по-късен етап. Добре, че в последствие направих такова, за да "цъфна" с инсулин 100 на първи и втори час. Много често захарта и инсулина са в норми на гладно, но дават отклонения на първи и втори час.
Никое друго изследване, не може да даде информация как се движи инсулинът, който е ключов при качване на килограми.

# 56
Аз не мога да кажа, че прогресивно качвам, поогранича ли почват да падат, но се трупат на корема, а от там не падат.😁
Лошото е, че аз винаги съм си яла. Диета за мен е смърт, с гастрит съм. Цял живот съм си яла, но никога като за последно, лампата винаги свети в главата ми. А и по едно чудо не обичам сладко и тесто, та туй ме е спасявало. Като раждах грам не се ограничавах и качих само осем кг.

# 57
Затова се прави и гликиран хемоглобин, и или кръвно захарен профил, на хора на нашата възраст.

# 58
  • Пловдив
Мерси за темата!

Писано е, ама пак да питам...давайте нещо за топли вълни Confounded На моменти направо не се трай...
Витекс ли беше ок?

# 59
Аз никак не искам да звуча, като черна станция, ама за Зоната ви казах, че е калпава работа. Примамливо е, че уж всичко ядеш и сваляш, ама след малко време нещата излизат извън контрол. Много мои близки приятелки се подлъгаха и съжаляват.

Общи условия

Активация на акаунт