Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №36

• 1 921
  • 49
  •   1
Отговори
# 1
Като продължение от предната тема ще споделя, че вдигах кръвно ден- два преди цикъл. Сърцето ми нямаше проблем, но когато започнах да вдигам и през други дни разбрах, че всъщност нещата не са ок. Изписаха ми лекарства, които пия всеки ден от години. Не пренебрегвайте кръвното, защото аз толкова бях свикнала да е високо и да не го усещам, че стигнах до 160 без симптоми

# 2
Благодарско за новата тема, #RAngelova!
Rockstar, моля сподели за салвията - чай/капсули..или друго?

# 3
  • Варна
За запис, аз също съм с повишено кръвно вече доста време, винаги съм била с 110/70, сега 130/90. Ходила съм на кардиолог няколко пъти, не намират физиологичен проблем. Много стрес за последните 6 вече години и хормоните. Опитвам сега с една билка, но поне 2-3 месеца трябва да я пия, а не са минали. Ако има ефект, ще споделя.

# 4
Благодаря за темата!,За високото кръвно и аз започнах по някога да вдигам 130на 90долна граница .Обикновено се събуждам с главобол измервам кръвното и е високо.Според личния лекар е нормално за възраста ми на 48 ставам след 4 дни.С инсолинова резистентност съм и килограми в повече.

# 5
Аз си купих капсули чесън без мирис на Солгар(поне за грипове и настинки ще е ОК🤣) и една тинктура на Биохерба 80 на 120, която много ми похвалиха в аптеката. Ще пробвам и ще видим. Казват също че Q10 бил също ефикасен при такова гранично/ леко високо кръвно. Някой да е пил?

# 6
аз пия Q10 Ubiquinol , точно на Solgar. Q10 и омегата, по скоро намаляват възпаленията в организма и може би от там и кръвното. Но няма такова понятие, нормално за възрастта високо кръвно. Винаги си има причина, ако не му се занимава на доктора е друга работа.
Кръвно вдигах сериозно, 2 пъти  преди да ме диагностицират с  намалената фуя на ЩЖ  и преди да си открия ИР . Когато те влязоха в релси, кръвното се оправи. До като си на крак, при нас лекуват с безобидни неща, последното, което ми изписаха беше Neurexan (вид хомеопатия), но ме успокояваше.  Нямам възпаления в организма в момента.

# 7
  • София
dolce miele- при последния профилактичен преглед в работата ми ги видяха тези възли и по тази причина ме пратиха на ендокринолог, който ми пусна хормоните и чакам резултати. При мен хормоните винаги са били марко разбъркани, но последните години се бяха понаредили... По съвет от него започнах прием на Л-Тирозин 500

Цитат на: Rockstar в пн, 12 яну 2026, 12:13

Много пъти съм казвала - салвия за изпотяването. Мен от месец ме започнаха пак вълните, снощи съм спала без парно и с един отвит крак. Почвам пак Meno Activ Mivolis.

Rockstar - Meno Activ Mivolis - помагали ли ви за вълните? Вчера си ги купих и аз пък ще видим

# 8
Благодаря за темата!,За високото кръвно и аз започнах по някога да вдигам 130на 90долна граница .Обикновено се събуждам с главобол измервам кръвното и е високо.Според личния лекар е нормално за възраста ми на 48 ставам след 4 дни.С инсолинова резистентност съм и килограми в повече.

Аз пък, за разлика от ЛЛ, не смятам, че е добре и нормално това кръвно. Повече са ми годините от твоите с около 10 отгоре, също имам ИР и килограми в повече, но кръвното ми е нормално засега. Една вечер (бях хапнала повече и пила бира), изведнъж си видях бузите - ярко червени. Стреснах се, измерих кръвно - беше около 135/90. Много се стреснах, понеже винаги съм била с ниско 110/70, подобно. После една седмица мерих по три пъти на ден, нормализирало се беше. То аз не пия бира, или газирано, но беше по някакъв повод, та оттогава спрях  бирата и без друго не я обичам.

Иначе знам за канела - лъжичка канела в чаша кисело мляко. Има и упражнения, като се бях стреснала тогава почнах да ги правя, сега съм зарязала по други причини, но мисля пак да почна, че имаше едни хем за кръвна захар, хем за кръвно налягане (като канелата:smile:)

# 9
  • София
Аз взимам Мено Актив, които съдържат и салвия.
Обаче в момента съм настинала и взимам и лекарство с парацетамол, та не мога да се ориентирам защо се потя....

# 10
  • София
Може от парацетамола да се потиш.
Аз ще започвам омега 3 с цел да повлияя на липидния профил.

# 11
не сте питали, ама аз пак да си кажа, Омега 3 - EPA +DHA  сумарно да е над 1200, за да започне да върши работа. Повече също е приемливо. Приема се след по-мазна храна, а не на гладно, мастноразтворима е. Например след обедното хранене.

# 12
  • София
не сте питали, ама аз пак да си кажа, Омега 3 - EPA +DHA  сумарно да е над 1200, за да започне да върши работа. Повече също е приемливо. Приема се след по-мазна храна, а не на гладно, мастноразтворима е. Например след обедното хранене.

Този продукт ми се струва подходящ?
https://nutrabest.com/en/products/omega-3-extra-1300-mg-120-ghie … ource=chatgpt.com

# 13
Не е по темата, ама недейте да пиете парацетамол при вируси и настинки. Има негативен ефект. По-добре аспирин, ибупрофен, аналгин. Иначе ако е само за болкоуспокояващо, без да сте болни - може (макар че аз по принцип не го обичам и не го купувам).
Омега 3 пия супер концентрирана 3300, течна от iHerb на тяхната марка. Дебна я като я намалят, често я свалят на 50 %.

# 14
dolce miele- при последния профилактичен преглед в работата ми ги видяха тези възли и по тази причина ме пратиха на ендокринолог, който ми пусна хормоните и чакам резултати. При мен хормоните винаги са били марко разбъркани, но последните години се бяха понаредили... По съвет от него започнах прием на Л-Тирозин 500

Цитат на: Rockstar в пн, 12 яну 2026, 12:13

Много пъти съм казвала - салвия за изпотяването. Мен от месец ме започнаха пак вълните, снощи съм спала без парно и с един отвит крак. Почвам пак Meno Activ Mivolis.

Rockstar - Meno Activ Mivolis - помагали ли ви за вълните? Вчера си ги купих и аз пък ще видим
А имате ли цикъл и кой продукт със салвия ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт