Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 25 964
  • 551
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз ср записвам с 20 дни "закъснение". В кавички щото то вече календара въобще не го гледам. Прави някакви предвиждания, но е абсолютно тото дали и кога ще дойде. Разбира се, съм подута зверски, коремът ми е 5 метра пред мен, ям като за световно, нервите са зверски. Малко ме е страх, обаче, да ми дойде. Защото обикновено след такива закъснения "наваксва" и ми идва по три пъти в месеца и са страшни кръвоизливи....

# 16
  • София
Аз пък да ви кажа, тази година, като ми започнаха по-големите паузи, съм по-спокойна. Малко съм нервна, ама то е постоянно. Иначе ги нямам тези тежки ПМС нерви.
Единственият сигурен симптом, че ще ми дойде, е като започна да плача. Ако плача 2 пъти за един ден - на другия ден ми идва.

# 17
И аз съм така, Rockstar! Започна ли да ставам ревлива, до 2 дни съм цъфнала Joy.
Момичета, прекрасно ви разбирам за тревожността. Бях тръгнала с големи крачки в тая посока и знам колко е кошмарно. Мога да ви кажа лично мен кое ме спасява, но най-вероятно ще ми се присмеете, затова ще си трая Joy

# 18
И на мен тревожността ми е големия проблем. Другото си го търпя. Най-силна е 10 дни преди цикъл и първите 2-3 дни на цикъла. След това изчезва до преди следващия цикъл.

# 19
Кой ще ти се смее, абсурд.всеки се спасява как’ може.
Аз съм споделяла, че ми помагат:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014070

https://www.ozone.bg/product/triptozin-30-tabletki-bioshield/?ut … Lt5RoCSeAQAvD_BwE

# 20
  • София
И на мен тревожността ми е голям проблем, а безсънието най-големия (то е свързано де). Последните нощи изобщо не спя, от луна ли е, от хормони ли , ама е ад. Няма как да не се ядосвай, защото на другия ден съм тотално неадекватна. А трбява да ходя на работа, имам деца и въобще....ясна ви е картинката. Определено като ми дойде спя по-добре. Иначе и аз рева, на реклами, на песни, на клипчета, за абсолютни глупости.

# 21
Аз ср записвам с 20 дни "закъснение". В кавички щото то вече календара въобще не го гледам. Прави някакви предвиждания, но е абсолютно тото дали и кога ще дойде. Разбира се, съм подута зверски, коремът ми е 5 метра пред мен, ям като за световно, нервите са зверски. Малко ме е страх, обаче, да ми дойде. Защото обикновено след такива закъснения "наваксва" и ми идва по три пъти в месеца и са страшни кръвоизливи....
Това все едно аз съм го писала. Закъснява ми  6 ден и съм подута, корем ме боли, два дни имах леко зацапване и това беше. На 42 съм. Два месеца идва нормално и после бесни кръвоизливи, гинеколози,хормони...писна ми. Миналата година лятото  за три месеца ми дойде 6 пъти.

# 22
  • София
Моят личен "рекорд" е 3 пъти за 39 дни и другата крайност 60 дни без цикъл....

# 23
  • Варна
Оф тая непредвидимост в целия цикъл ме вбесява и обърка цялата хармония в живота ми. Като вуду кукла дето я бодат с игли се чувствам. Много се надявам когато ми спре окончателно и се нормализират нивата на хормоните на едно постоянно ниво, да се почувствам добре.

# 24
Изобщо не се успокоявай,че ако ти спре всичко ще е се нареди.Понякога става още по-интресно.А кога ще се нормализират...

# 25
  • Варна
Е то винаги може да е по - зле, ам и това едвам го изтърпявам вече.

# 26
Аз определено се чувствам много по-добре, когато нямам цикъл. Последните два месеца реши пак да ме навести и се започна - играещо кръвно, замайване, сърцето си подскача. Joy
Три месеца ще бъда на Сарита и Витамин Д на спрей и после контролно на ТСХ, ФТ4 и вит Д.
Ходих на ендокринолог, заради онова мое леко завишено ТСХ - 2,3, но в границите и понижен ФТ4 - под долната граница отиде. Видя ме на ехограф - малката ми микроскопична киста така си стои, нямала съм изменения, жлезата функционирала много добре. И за да не ми чупи хатъра ми изписа Саритата, но витамин Д задължително трябва да приемам, че съм много зле там. Исках спрей и ми изписа този - три пръс всяка сутрин.
https://galen.bg/oralen-sprey-vitamin-d-luks-k2-12ml

# 27
Баховите капки са плацебо, не съдържат никакво активно вещество и нямат измерим терапевтичен ефект.

И запис. Надявам се този месец на нормален цикъл (или никакъв) след 15-дневния през юли. В края на август съм и на годишната си АГ профилактика да видим какво, що и ще се кротнат ли тия яйчници, или и след 50 ще продължат да са активни.

# 28
Аз от година си рева почти всеки ден (и по други причини де).... Вече съм 88 дни без цикъл. Толкова дълго не е било. До 72 го докарах миналото лято по същото време. Ще видим....

# 29
  • София
Здравейте, следя темата от известно време.
На 44 съм и определено усещам, че нещата почват да се променят.
Последните 2 години няколко пъти ми дойде по-рано , на 14ти ден. Все още не съм имала закъснения.
При вас има ли промени в гърдите? Преди цикъл имам чувството, че ще експлоадират и са по-болезнени. Чак такова не е било... 🙂

Общи условия

Активация на акаунт