Продължителна менструация

• 268
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте искам да попитам дали ви се е случвало и на какво може да се дължи .Миналият месец ми дойде цикъла вървя близо 10 дена този месец се случва същото дойде ми миналия понеделник и все още го има по слаб ,на какво може да се дължи.На 42 години съм.

# 1
Обърнете се към гинеколог. Всичко, което продължава по-дълго от нормален цикъл, вече е признак за извънменструално кървене. Причините могат да бъдат най-различни.

# 2
Случвало ми се е преди години, когато имах бактериална инфекция и продължително време бях на антибиотици и други лекарства. Два-три поредни месеца ми вървеше около 9 дена, след което се регулира отново. Но ние няма как да знаем при Вас какъв е проблемът. Аз отидох на гинеколог тогава, те са за това.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 12:23 от Borqna Sto 771419

# 3
bis83, не губете време във форум. Съветвам ви, колкото се може по-скоро да се насочите към гинеколог.
Причините за това, което описвате може да са от различно естество, включително и сериозни. Казвам го от личен опит Heart

# 4
Гинеколог - за преглед, ехограф и изследвания на хормони. Ако там всичко е наред - ендокринолог, за щитовидните хормони.
При мен на тази възраст се получи същото, беше началото на предменопаузата (която може да обхване период от 10-15 г. преди менопаузата).

# 5
При мен вече е редовно. Ходих на гинеколог, всичко е наред. Пусна ми и хормонални, но допълнително ще отида на ендокринолог. Най-вероятно е от хормоните, но идете първо на гинекологичен преглед.

# 6
  • София
Случвало ми се е. Ходих 2 пъти на лекар и ме успокояваха, че уж е наред за възрастта. Накрая получих тежък кръвоизлив и ме приеха за спешен животоспасяващ кюретаж и кръвопреливане.
Затова моят съвет е като на другите писали по-горе - гинеколог, ендокринолог, изследвания и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт