Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 25 968
  • 551
  •   2
Отговори
# 30
За болки в гърдите прогестогел върши чудесна работа. Може да ви го изпише мамолог или гинеколог, маже се във втората половина на цикъла.

# 31
Вместо запис да питам- забелязах, че последната година  зърната на гърдите ми станаха по-големи. Обичайно си ходех със сутиен без подплънки, но вече е немислимо. Това дали е повод за притеснение?

# 32
Споделила съм и друг път,мен също много ме мъчи тревожността. Даже сериозно се замислям за психолог.

# 33
  • Варна
Момичета, да споделя опит относно тревожността, най голям ефект видях от Триптозин капсули и за съня препоръчвам Лотосоник, аз добавях и магнезий към него преди лягане. Отделно сутрин вземам бкомплекс и вит.д3+к2 , поради дефицити.

# 34
  • Б
За гърдите една болка при мен, която е от дясно се оказа увеличен лимфен възел . И сега трябва да го следя кога ще спадне, а ръката е товаря през целия ден и ме боли вече повече от месец. За обилните цикли от 22 юни минах 3 , но не знам дали само на възрастта се дължи,защото има да следя и миоми и полипи. При мен все се оказва че не е нещо нормално. Не знам какво е обилен цикъл без полипи и без миоми !

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 17:22 от Здравец розов

# 35
  • София
Мен ръката ме боли вече 1-2 месеца. Не мога да определя мускул ли е, друго ли е. На някой случвало ли се е? Мисля да отида до личната да видим тя какво ще каже.

# 36
Моите ме болят и изтръпват от години,но аз си знам коя част от какво ми е.

# 37
  • София
Нещо като при мускулна треска е чувството при мен.

# 38
  • Варна
Аз вече леко се отчайвам дали ще намеря АГ, което наистина да ми съдейства някак. От миналия месец имам явно някакъв хормонален проблем. Първо ми прицапа на 12и ден след това ми дойде на 15и ден. До тук добре. Мина си един цял цикъл криво ляво. Следващия дойде на 25и ден. Сега обаче тъкмо уж ми свърши и започна пак едно оранжавеещо течение, явно примесено с малко крэв отново от 12и ден. Е ще се гръмна вече.
Пусках в предния цикъл пълни изследвания. Според АГто само ФСХ ми е завишено и то не твърде - 28 е.
Питах за хорм. спирала. Нямало нужда.

# 39
Мен ръката ме боли вече 1-2 месеца. Не мога да определя мускул ли е, друго ли е. На някой случвало ли се е? Мисля да отида до личната да видим тя какво ще каже.
Да, и мен ме боли едното рамо и ръката. Може би е възпалено сухожилие или нерв. Масажът помага.

# 40
  • Б
Изследванията сами ли си ги пускате или лекар препоръчва какви да са ?

# 41
  • Варна
Изследванията сами ли си ги пускате или лекар препоръчва какви да са ?
АГто ми ги назначи
На 4 ден пуснах
Е2, Лх, Фсх, Пролактин
Разширен шитовиден панел
Гликиран хемоглобин
На 21 ден пуснах
Прогестерон и витамини

# 42
Рамото ме болеше доста дълго време - нещо от сорта на 5 6 месеца. Възпалява се нещо на раменната става... от мишката на компютъра може да стане. Не знам рамо ли имаш предвид ти, аз лично нищо не направих по въпроса и ми мина но много бавно.

# 43
  • София
Ходих на лекар. Било тендовагинит. Възпаление на сухожилие от натоварване, носене на тежко или стоене в една поза. Изписа ми гел и хранителна добавка за стави, кости. Щяло да мине.

# 44
Ходих на лекар. Било тендовагинит. Възпаление на сухожилие от натоварване, носене на тежко или стоене в една поза. Изписа ми гел и хранителна добавка за стави, кости. Щяло да мине.
И мен ме е боляла така ръката, а и рамото. От време на време боли от лакътя надолу. Боли месец и мине. После боли 2-3 месеца. Последния път и повечко. И аз мисля,че е сухожилие, сама си поставих диагнозата де 😁 Чак чашата с кафето едва държах. Ама пък на лявата ръка  повечвто пъти, а не я ползвам толкова. Единия път май ме надуха в колата малко. Друг път пак от надухване се усъмних. Но последния път се усетих какво стана - от телефона.... Вечерта бях легнала с телефона и съм чела нещо и така съм и заспала. На една страна,с  телефона в ръката. И понеже спя на крайчеца на леглото и да не го изпусна на пода съм го стискала насън. Събудих се след няколко часа така стиснала телефона. През деня вече ме болеше ръката. Даже като хващах телвфона в същата поза и ставаше като скована. Та вече внимавам. А, и не съм пила нищо, освен 1-2 пъти аспирин. Но няколко пъти мазах с камфоров спирт. На мен ми помага.  А мъжа ми със зор ме намаза няколко пъти и с онова виетнамското чудо в малките кутийки. То също съдържа камфор. Но аз нали съм инат и си търпя така без нищо. Като се мазах няколко пъти/дни мина.

Общи условия

Активация на акаунт