Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №37

• 35 076
  • 767
  •   1
Отговори
# 1
Дами, след прием на Дуфастон, да не настъпва цикъл. Такова нещо, случвало ли се е при вас?

# 2
Дами, след прием на Дуфастон, да не настъпва цикъл. Такова нещо, случвало ли се е при вас?
Колко дни? До 4 може да не дойде...ако не дойде...дошло е време да прескача или да спре!

# 3
Вече са 14 дни от последната таблетка, но бях болна и пих много лекарства през месеца. Дали ще е от това? Но, за момента мисля да остава нещата така и нищо да не предприема.

# 4
  • тук-там
И преди съм писала, но ще се повторя - внимавайте с тези прогестеронови кремове. Ако нямате доказан дефицит, ефектът е нежелан. Аз така ползвах преди години този на Аквасорс - такава болка не съм имала и като бременна. Очевидно все още не съм имала дефицит към онзи момент и съм се свръх стимулирала с прогестерон. По същото време приемах и див ямс. Двойна греда.

# 5
Момичета, добре си бях аз без цикъл и без фоликули няколко месеца.. През януари, след преглед за темпа на растеж на миома извън матката, ми изписаха Промолут Нор. Само 2 хапчета изпих, но цикъл ми дойде. През февруари отново отидох на лекар и изненада - яйчниците се събудили и двата с фоликули....
Дойде ми странен цикъл преди една седмица и кървенето не спира вече 7 дни. Не е обилно и с ярък червен цвят. Чудя се кога да ида на лекар. Възможно ли е да има връзка с миомата, която е  извън матката?

# 6
Зиги, аз съм така вече 2м, зацапване между два цикъла, бях на лекар, всичко 6, вторият път въобще не ходих, затова сега на ендо.

# 7
Моето не е зацапване, тече си, особено след посещение на тоалетната....

# 8
Вероятно ще спре да тече в следващите дни, надявам се.

# 9
  • Стара Загора
Здравейте, попадам случайно в темата, но с въпрос, който ме мъчи от няколко дни.
Правим опити за второ дете от половин година, на 38 г. съм с премахната дясна тръба поради ИМБ. Бебе не става, правих си всички изследвания- хормони, витамини, кортизол дори. Овулация имам, засичана на ехо, овулацията не се редува по учебник- ляв- десен яйчник. Явно ще минаваме към репродуктивен специалист…
Та, 3-ти цикъл подред ми е къс и ръждив, необилен, рязко се промени така след две поредни коледни екскурзии. От янаури тези година не знам какво се случи- стрес имам само на работа, но то кой не изпитва стрес…?
Чета, че това е симптом на менопауза и изпадам в ужас…. Може ли да се съди по качеството на цикъла, че е точно това?

# 10
Мария добре е да се консултираш с лекари специалисти...не с Бг мама.

# 11
Момичета, добре си бях аз без цикъл и без фоликули няколко месеца.. През януари, след преглед за темпа на растеж на миома извън матката, ми изписаха Промолут Нор. Само 2 хапчета изпих, но цикъл ми дойде. През февруари отново отидох на лекар и изненада - яйчниците се събудили и двата с фоликули....
Дойде ми странен цикъл преди една седмица и кървенето не спира вече 7 дни. Не е обилно и с ярък червен цвят. Чудя се кога да ида на лекар. Възможно ли е да има връзка с миомата, която е  извън матката?

Аз в предната тема писах за моите миоми. Когато се случи неспиращо зацапване АГ ми назначи риеко, 6 месеца го пих без прекъсване, сега съм спряла и чакам цикъл да проследя как ще е. Риекото на практика спира цикъла, не го предизвиква, за да смалим миомите. До този момент имах действащи яйчници и класическа овулация, усещах даже кой яйчник.
И аз чакам в момента, ще споделя по-натам какво се случва.

# 12
  • Бургас
А какъв беше ефекта върху миомите от Риеко. Свиха ли се?

# 13
Момичета, след абразио на 7 януари до 6 февруари беше чисто. После 25 дни бяха зацапване, спиране, идване, спиране, зацапване... На 11 март ми дойде и протече като нормален цикъл, като от 18 март е чисто. Днес бях на гинеколог, прегледа ме на  ехограф и нормално, каза, че всичко е ок. Сега обаче запчна леко розово зацапване. Може ли да е от прегледа, понеже абразиото беше преди 2,5 месеца или вече е минало достатъчно време и пак е от хормоните?

# 14
Мария,консултирай се с лекар.И при мен на 38 започна зацапване ръждиво.Вече 10 години сега съм 48,но аз съм с ИР и проблеми с щитовидната жлеза.

Общи условия

Активация на акаунт