Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №37

• 35 150
  • 767
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
а каква доза приемате магнезий, 200 мг. стигат ли, или трябват повече

# 46
Аз пия магнезиев таурат по 400 мг чист магнезий.

# 47
  • Sofia
Аз пия от 300мг.

# 48
При мен има подобрение, откакто оставих само по 1 кафе на ден, в 8 ч. сутрин. Следобед си правя зелен чай.

# 49
  • В полите на Пирин планина
Поне половин час преди лягане пия магнезий. Сега съм си взела на Солгар - магнезиев бисглицинат (хелатен магнезий). Даже в момента има промоция в Софармаси. Взех си и Инозитол на Солгар.

# 50
Магнезий пия на Солгар посочения в прекия пост. Кафе пия само сутрин. Въобще тези неща ги спазвам от години. Обаче все тая, Като започнах с буденето и така си вървя. А чай вечер съвсем не пия, това ми гарантира неколкократно ставане за тоалетна, равно на будене и съвсем липса на сън.

# 51
Аз бих спряла изцяло кафето ако имам проблем със съня.

# 52
Без никакъв кофеин на тази работа трудно. Виж, алкохолът е напълно отрязан вече.

# 53
Аз пък пия кафе, че иначе заспивам в 21,00ч. и после ме боли глава. Но не мога да спя като на младини до 11-12ч. Сега в 7,00ч. съм на кукуряк дори и почивните дни. Дори и в 2ч.през нощта да си легна пак ставам към 7 и после съм на парцал. Но аз го отдавам повече на възрастта и подсъзнанието, че имам сто задачи отколкото на хормоните. Вечер иначе заспивам като пън и често дори не мога да се събудя да отида до тоалетна.

# 54
Без кафе няма да оцелея. Както казах децата ми са малки, три на брой са и трябва, поне да съм адекватна малко вечер, а ако не пия кафе ще съм като парцал.
Споделям аз, пиша за да споделя и ако има като мен човек да знае че не е сам в тоя ужас.

# 55
Ако не спиш
нощем, нормално да си уморена денем.Така че бих пробвала да не пия кафе, да спя нощем, за да съм дейна денем.Но всеки си знае.

Последна редакция: пн, 23 мар 2026, 16:54 от ДХ3

# 56
  • В полите на Пирин планина
Аз пия кафе, защото ми харесва и всъщност не знам дали изобщо ме ободрява. Точно заради съня съм го ограничила, но понякога просто ми се пие... Simple Smile

# 57
  • Sofia
Без кафе няма да оцелея. Както казах децата ми са малки, три на брой са и трябва, поне да съм адекватна малко вечер, а ако не пия кафе ще съм като парцал.
Споделям аз, пиша за да споделя и ако има като мен човек да знае че не е сам в тоя ужас.
Да се включва и таткото в грижите!
И ние сме с три броя, но от кафе нямам нужда заради тях.
В работата - там, да, прибягвам до кафе. Но в къщи таткото поема грижите по децата наравно с мен, иначе си е тегаво за сам човек.

# 58
А къде пиша, че не помага? Наистина, спрете да нападате, а просто приемете че съм пробвала съветите и не става. Събота и неделя не пия кафе и пак се будя в 2 през нощта.
Натоварена съм като повечето хора. Няма да ви пиша графика си, няма смисъл не е и това целта. Просто приемете, че има едно хора, дето в перимвното се будят посред нощ и не спят, и им е зле.

# 59
  • Sofia
Много се извинявам, ако е прозвучало така. Изобщо не съм нападала.
Просто споделих/посъветвах, че с помощта на таткото, грижите по децата не са непосилни.

Общи условия

Активация на акаунт