🌷 Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Пролет '26

• 180 013
  • 1 491
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата пролетна тема, момичета!

Тук си говорим за всичко свързано със стила ни  - облекло, поддържане на тяло и лице, хранителни навици и това, което ни кара да се чувстваме добре - нас, порасналите момичета от форума.

На нашата възраст отдавна сме си дали сметка, че красотата не е мерки, пропорции и вписване в нечии шаблони. Тя е в уникалността, онова цялостно индивидуално излъчване, и в умението да постигнеш хармония със себе си.

След толкова теми и години заедно, отдавна сме изградили стила си (дали?Wink), приели сме се каквито сме и с удоволствие споделяме малките (и не толкова) акценти и тайни, усещания и настроения.

С удоволствие приемаме и нови пораснали момичета сред нас! Нека напълним темата с красота, хубави емоции и усмивки!

Седмицата на модата в Милано задава ключовите тенденции за сезон пролет-лято 2026. Водещи модни къщи като Prada, Fendi, Max Mara, Giorgio Armani ... диктуват новите правила в стила, превръщайки своите визии в най-търсените и актуални модели за сезона.
Снимки от седмицата на модата – Милано 2026 г.

Модели на Fendi, Giorgio Armani , Max Mara

Модели на Etro, Prada, Dolce&Gabbana
Още красиви модели от подиума в Милано може да разгледате тук:

Вместо запис, споделете каква роля заема AI във вашето ежедневие? Използвате ли го като прагматичен справочник /енциклопедия/, който ви дава само точна и суха информация или като дигитален асистент, който подрежда задачите ви, за да пестите време за хубавите неща в живота? А може би е вашият виртуален събеседник, на когото дори казвате „благодаря“, докато обсъждате идеи и лични въпроси, имали ли сте момент, в който AI ви е изненадал с неочакван съвет или забавен отговор? Според вас къде свършва алгоритъмът и започва личното отношение?
P.S. Любопитен факт Simple Smile: Проучвания показват, че хората, които казват „благодаря“ на AI, подсъзнателно го възприемат като сътрудник, а не просто като инструмент. Вие от кои сте?

Mоля, не цитирайте коментари със снимки!
Линк към старата тема Февруари '26

Последна редакция: чт, 26 мар 2026, 16:22 от Sweta

# 1
Благодаря за темата!
Ползвам AI умерено и не ежедневно. Не му се доверявам на 100 %, тъй като съм получавала и грешни отговори, но помага определено.

# 2
Благодаря за новата тема!
Не, не ползвам Al.
Моделът от снимката на Max Mara много ми хареса, но нямам височина за него.

# 3
Не съм от тези, които казват ''Благодаря'' на изкуствен мозък, който изразходва ненужна енергия, за да ми отговори. По същата причина не си хортувам с него за щуротии, които мога сама да намеря и са на два клика разстояние.

# 4
Допитвам се до AI основно за технически проблеми с телефон, лаптоп. Както и информация за козметика и май друго няма. Просто не мисля, че казаното от него е единственото и абсолютно достоверно. За сериозни неща не се допитвам.

Sweta, благодаря за темата! Hug Flowers Cherry Blossom

# 5
  • тук-там
Мерси за темата!
За всичко ползвам AI.

# 6
Grinning Казвам и "моля" и "благодаря" и "би ли могъл..." и ММ ми се смее, но категорично не обсъждам лични въпроси с тях, т.е. не ги третирам като "приятели". Винаги проверявам информацията и не се свеня да ги уведомя, когато са "о...ли" работата и да поискам преработка, разбира се, също вежливо, но хапливо!

PS Наскоро щерката поиска да измисля подарък за някакво хлапе и в крайна сметка накарах AI да направи книжка илюстрирана в стила на яп. манга с история, подходящо за 6-7 год момиченце. Малко файн тюнинг и подаръкът беше готов!

Нещо полезно:

Последна редакция: чт, 26 мар 2026, 17:16 от Agent Provocateur

# 7
https://www.youtube.com/watch?v=Bd4455tX6PQ

Ако на някой му се гледа колко струва любезността.

# 8
  • София
Ами признавам си, ползвам ИИ за личен психолог понякога. Примерно 3-4 поредни дни като ме удари кризата, после въобще забравям, че съществува.

# 9
Ползвам AI ежедневно: за работа, за пътувания, за здраве. Хващам го в грешки, но ми спестява време. Коригирам го, искам да ми даде източници на информацията. "Благодаря" не казвам, но ми е полезен.

# 10
  • София
Благодаря на Sweta за новата тема Flowers Hibiscus
Ползвам AI по-скоро рядко, основно за технически, практични съвети. Познати са ми споделяли, че го ползват за сериозни здравни теми, което лично аз не бих направила. За всичко, което за мен е съществено гледам да търся сама информация, подбирайки източниците.
Прехвърляйки от реалния живот обикновено благодаря, но като изгледах видеото (благодаря на G&B) вече ще пропускам.

# 11
Привет!
Ползвам го за анализ и сравнения, рядко или по изключение, защото генерира изключително много ресурси /а аз съм много RRR настроена/, не съм любезна с него, без излишности като поздрави и т.н.

Ежедневен стил - дънки, пуловер и последно тези обувки, които са ми супер удобни.

# 12
  • София
Не си говоря с ИИ, разбира се, то това остава 😃 Начетох се на текстове, копирани от отговори на ИИ, пълни с откровени глупости. Толкова ли губим критичното си мислене?! Наскоро обаче го ползвах, защото бързо ми трябваше отговор на въпроса един квадрат ще се впише ли в един кръг (но аз съм математически инвалид). Туй то. На мнение съм, че напоследък ни се случват промени, за чиято скорост никак не сме подготвени, и това не предвещава нищо хубаво...

# 13
Ползвам AI.

# 14
  • Sofia
И аз го ползвам, но с едно на ум . Като го хвана в грешка го коригирам.
За търсене и анализ на козметични състави примерно ми спестява много време.
Наскоро му исках програма и време за приготвяне на френска леща на instant pot. Получи се пюре от леща и му се скарах. Joy Кучето я одобри.

Общи условия

Активация на акаунт