Клуб на анонимните козметохолици

• 4 859
  • 67
  •   1
Отговори
20 парфюма и все не стигат. Искам и този, и онзи. Три крема за тяло - ами, малко са. Поръчвам, ползвам два пъти - омръзва ми, след година мъки да го изразходвам - бам в коша. Нов нюанс червило? О, да! Не един - три. Поръчва се. Двата - крайно неподходящи. Едното на мама, другото на зълвата. А, аз съм имала още три, които стоят поне от 4 години - дали ще се обиди местната клошарка, ако ѝ ги предложа? И кремове за лице няколко броя - от тях ползвам акитивно 1. Добре, че имам племенница, която с радост прибира неподходящите. И така, днес си давам ясна сметка, че аз съм пристрастена. Ден и нощ мисля за продукт, от който имам неистова нужда. Като от цигара. Поръчвам го, очакването ми доставя тръпка, получаването радост и после...намирам недостатъци, забравям, забутвам някъде и след седмица поръчвам друго нужно, оказало се после ненужно или излишно.
Имам ли сродни души тук? Как се справяте с тази зависимост? Или просто ѝ се поддавате?

# 1
Аз лично лесно се въздържам, но от години водя отчет на разходите си, и знам кога мога и кога не мога да си позволя поредното кремче. Предвид че всичко в битов план толкова е поскъпнало, напоследък бързо ми разминава желанието за глезотии.

# 2
Как така хвърляш? Това е разхищение.
Аз нямам такава пристрастеност, но имам много наличности, от всичко. Купувам когато е изгодно. Не като ми потрябва.
Обаче нищо не хвърлям. Просто гледам да спазвам FIFO.
Нищо не ми се е развалило, доста след срока.

# 3
Хвърлям например козметика, която съм сметнала, че седи от 3-4 години изразходена на повече от половината количество и която няма как да подаря.

# 4
Мажи ръце, крака, че даже и кожени обувки. Много се подхранва кожата на чанти и пр. Само е възможно леко да потъмнее.

# 5
Имам склонност да трупам козметика. На прима виста се сещам, че имам 6 крема за тяло в момента, а на парфюми, червила, балсами за коса, луксозни сапуни не им знам бройката. Не хвърлям нищо, ползвам си ги, но сега да спра да купувам, ще имам за години напред. С дрехи и обувки съм същата.
Опитвам се да държа нещата под контрол, но ми е трудно. Убедена съм, че е вид пристрастяване.

# 6
Аз съм от най- пристрастените. Парфюмен колекционер съм и там бройката отдавна следя само в стотиците.
С червила и същото положение.
Но имам два фон дьо тена и две спирали, едната от които синя. Не използвам обаче всеки ден, нито от двете по- горе.

# 7
Позапрях се последните години. Парфюми имам доста, но там не ми е чак такава мания щото не ми допада модата в ароматите, която е заляла пазара напоследък.
Последните 2-3 години от как започнах корейска козметика да ползвам - каквото ми грабне окото и го купувам. Затова по случай влизането на еврото реших, че никаква бяла козметика няма да купувам докато не употребя всичко.
То пък се оказа, че доста бързо се изчерпват наличностите ....Joy

# 8
  • София
В клуба съм!
Оня ден напълних една торба за коша.
По-оня ден си купих СЗ на Силен Лидл, ей така, защото беше евтина и вайръл.

# 9
  • варна
За мой срам и аз съм в този отбор. Хайде двата кашона с шампоани , душ гелове, пасти спрейчета и др. хигиенни бързо ги хабя, но трийсетина фон дьо тена, пудри и бази за грим… нямам оправдание .Както и за парфюмите, някои от които вече развалени.О, а червилата?Всъщност се осъзнавам, но не мога да спра!

# 10
До 28 червила съм стигала. Не знам много ли е.
Но аз и с другите неща съм така, обичам да имам.
Парфюмите са към 20 в момента, малко се спрях, че няма място.
Крем за тяло със сигурност поне 5. Ще чакам да понамалеят. Серуми за лице над 10.
Бикини - 35 чисто нови, неотваряни. Blush
Бяха намалели до към 27-8, обаче пак се изкуших с едни намаления и нови 3+5.

# 11
  • София
Промъквам се на пръсти и аз тук.
Имам от всичко по много. Не изхвърлям, старая се да използвам всичко преди изтичане на стока, въпреки че по шкафовете отлежават знайни и незнайни продобивки. Имам десетки червила, кремове, серуми,  спирали, палитри с гримове, шампоани, балсами, маски за лице и за коса, парфюми, фон дьо тени, пудри, чанти, обувки, дрехи и т.н. и т.н.
От време на време си налагам уж вето върху покупките, докато не избухна с нещо ново.
Следя ви, пък дано се дисциплинирам малко…

# 12
Това ще е моята тема-опитвам се, но от справяне съм далеч. Издържам известно време, без да отварям сайтове и после ненадейно ми попадне някаква промоция и взема, че избухна.
Бялата козметика и парфюмите са ми проблем. За парфюмите си въведох правило преди 2-3 години, на 3 изразходени си позволявам нов, за бялата козметика, ако ми е останало едно резервно, но още съм далеч от дисциплинирането там, само слънцезащитите и измивните вървят бързо.

# 13
  • където ми е най-добре
Олеле ето я и моята тема. Все си намирам какво да купя. Като катерица в хралупа трупам и все не ми стигат.
И аз за парфюмите сложих лимит (промених си малко вкуса може би) и искам да намалее бройката. “Трябва да се изразходват нещата” все ми се повтаря вкъщи, но немога да се сдържам. Ако не е козметика са аромати за колата, за дома…. винаги има нещо!

# 14
Какво ви помага да не купувате козметика, опитвам се да преодолявам сронтанните покупки, но е трудно. Минималист не искам да ставам в никакъв случай, но нещо разумно като количества искам, хем всичко което ми е необходимо, хем да има и разнообразие според нуждите и желанията.

Общи условия

Активация на акаунт