Пътят на честта - тема 5

• 48 205
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Това кой какъв е в реалният живот няма никакво значение - нито ще живеете с него, нито се налага да му търпите състоянията. Най-прост пример - Ал Пачино, който е велик актьор, в действителност ако видите в какъв вид ходи по улиците или в магазина ще полудеете. Меко казано прилича на бездомен алкохолик.
Интересно ми е всички искат Дичо и Симона да се вземат, а къде ще отиде тръпката на зрителя от съспенса и драмата. Сега поне малко или много всеки чака да види какво ще стане с Димитър и Симона. Ако се съберат онези двамката ще стане една лигава розова сапунка с еднорози и прехвърчащи сърчица, с миличко, меченце, зайченце и т.н. Определено ако се съберат трябва да им приключат линията, защото развитието ще е повече от боза.
Да видим довечера Бонка какво ще сътвори с Начо, че как беше грабнала ножа, нищо хубаво не вещае.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 12:10 от Eupraxia dArmature

# 676
Е къде казах, че ще си го водя вкъщи? Споделих, че не съм благородна и външният вид на актьора ми е неприятен и без да е в роля.

# 677
Е , сега ще има драма Димитър като отвлече Мартин.

# 678
  • София
Е къде казах, че ще си го водя вкъщи? Споделих, че не съм благородна и външният вид на актьора ми е неприятен и без да е в роля.
Аз съм също толкова нетолерантна, спокойно Grinning
Не е конкретно към теб това, просто прегледах назад мнения и за това го написах.
Аз харесвам Кевин Спейси, но го харесвам като актьор, а неговите извън снимачни забежки изобщо не влияят на преценката ми за участията му във филмите - има си съд, прокуратура, да си свършат работата ако е направил нещо. Просто прекалено много по форуми и във ФБ хората припокриват действията на актьори в реалния живот с тези на екрана и става голяма каша на която много се дразня Wink А Антон си е също толкова "симпатичен' колкото и самият актьор в реалния живот. Разглеждах негови снимки когато се появи в сериала. Другото което страшно ме дразни е тоталната липса на елегантност при повечето наши актриси - развлачени като торби са, а за стрийт стайлинга им просто не ми се говори, а изказът им е същия стрийт сленг леко покрит с натфизки уроци. Жаки и Кера се оказва, че са си такива и в живота - при тях май има само учене на думички и са си те.
Иначе искам отрицателните герои да останат и да са водещи, защото сладникава боза не ми се гледа.

# 679
Просто прекалено много по форуми и във ФБ хората припокриват действията на актьори в реалния живот с тези на екрана и става голяма каша на която много се дразня Wink
Е, то това вече е проблем - да смесваш филм и реалност...
До тук от тези, които съм гледала и като "частни лица", не само в роля, Стела покрива почти 1:1 екранния си образ с действителния, с изключение на крайната лудост, надявам се. Имам предвид: амбициозна, педантична до досада, самовлюбена, високомерна, гледайки над другите, които не могат да я достигнат, вдървена и изкуствена - стерилна. Съжалявам, може да не е такава по душа, но на вид и поведение докарва това.
Жаки ми е някакво безгрижно същество, което се носи лежерно на крилете на своя си свят и щастлива по своему с неща, които другите не биха разбрали. Като елф е, прозрачна, с крилца. От гостуването ѝ в На кафе, останах със същото впечатление за София. Тези двете играят себе си.
Кера - зорлем образ на светица, какъвто ореол сякаш и Силвия иска да опише около себе си. Толкова пряма, земна, проста - като имам предвид не простакеса като проста, ама само на руски израза има това значение "простой человек" и означава обикновен, но аз нямам предвид само обикновена в случая, а такава простичка като хляб - хем обикновена, хем безценна. Ама как го обясних... Тя такава някаква се изкарва - душа камбана, широка, светла, поривиста, пърхаща, малко хипи душевност, ама... при нея изглежда пренавито и изкуствено точно като в героинята ѝ... 😕 Що така претворяват собствената си същност и са неразличими от реалните си образи в роля, не знам. Може да им е полезно да знаят как ги виждат зрителите, защото не им се получава много добре в тези роли. Фалшиви са, не мога да ги харесам, да им повярвам.
Ето я Инчето, една дума не е обелило момичето, ама образ, бе! Прекрасна! Разбирам я, харесвам я! Не заради екранната ѝ съдба, а заради чувството, което влага като актьорско присъствие. Не я познавам като човек, но ме спечели във филма. Вярвам ѝ!

# 680
По отношение на Ина - аз не съм много запозната с менталните разстройства, но възможно ли е да е такава свежарка във всяко едно отношение, да се смее и реагира на всичко от околната среда, а да не говори? В смисъл тези бележки на лепящи листчета докога ще ги драска? Пак повтарям, че не съм специалист, но ми се струва много недостоверно това състояние.

# 681
Тя не е с ментално, а с травматично разстройство. Може, да.

# 682
По отношение на Ина - аз не съм много запозната с менталните разстройства, но възможно ли е да е такава свежарка във всяко едно отношение, да се смее и реагира на всичко от околната среда, а да не говори? В смисъл тези бележки на лепящи листчета докога ще ги драска? Пак повтарям, че не съм специалист, но ми се струва много недостоверно това състояние.

По принцип може. Нарича се мутизъм. Патология, характерена за децата от 3 до към 8 години, които са демонстрирали говорни умения,нямат функционални увреди,  но отказват да говорят. Разглежда се като невротично нарушение на речта , следствие стрес или посттравматично преживяване. При деца! Често се среща,  като тръгнат на у-ще.

Има отново някакви недомислици . Нямаше да е зле сценаристите  да се обърнат към психиатър, защото при възрастните по правило, след стрес е възможен мутизъм, ала не се задържа задълго.
Ако мълчанието продължава толкова дълго, се смята за един от водещи показатели за психоза,  ала тогава отива в друга посока историята.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 13:44 от Serendipity*

# 683
  • Sofia
Мисля,че от друг стресов момент може или би могло да се излезе от това състояние..

# 684
То може би, ако се бяха консултирали с повечко специалисти, щеше да е прилично сценарийчето!

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 16:55 от Ivelina Angelova 644681

# 685
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мисля,че от друг стресов момент може или би могло да се излезе от това състояние..

Ако види как Димитър напада баща й, например. При споменаването на името му тя започна да реагира отрицателно, което показа, че той има нещо общо с видяното от нея.

Много е забавно как ние сме специалисти по всичко. Дори по психиатрия.

# 686

Ако види как Димитър напада баща й, например. При споменаването на името му тя започна да реагира отрицателно, което показа, че той има нещо общо с видяното от нея.

Много е забавно как ние сме специалисти по всичко. Дори по психиатрия.

Абе хора, това само в анимациите се случва 😄

# 687
Или когато баба ти ти плесне един зад врата, за да спреш да хълцаш! 😆

# 688
Или когато баба ти ти плесне един зад врата, за да спреш да хълцаш! 😆
......и ти пренарежда чакрите 😄

Наистина си мисля, че тук сме униклни сценаристи! Hug

# 689
Ами забавляваме се! Ако от това ни зависеше изхранването, може би по иначе щяхме да гледаме на нещата. Но те пък така добре си плащат за този тип дейност, че им се полага да понесат и малко съвети, и малко критика, и мнението на зрителите, от които им зависят приходите. И има какво още да се желае.

Общи условия

Активация на акаунт