Какъв крем за лице използвате? – Тема 16

• 73 414
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте!
Може ли препоръка кой от кремовете на Шисейдо е подходящ за 32 годишна жена със суха и чувствителна кожа?
Днес в Нотино всичко е с безплатна доставка и има отстъпка за определени суми
Къде пише че е само днес безплатната доставка?

# 391
Здравейте!
Може ли препоръка кой от кремовете на Шисейдо е подходящ за 32 годишна жена със суха и чувствителна кожа?
Днес в Нотино всичко е с безплатна доставка и има отстъпка за определени суми
Къде пише че е само днес безплатната доставка?

Пише,че днес е безплатна, но не знам до кога.

# 392
  • София
Михаела, а ти още ли не си купила крем?

# 393
  • The Evergreen State
И аз обичам да си сменям кремовете. Един крем изразходвам много бавно и после ми се иска да пробвам нещо различно. По принцип понасям кремове добре, купувала съм предимно френски марки и съм доволна от всички. Не правя тест на друго място по кожата. Не ползвам околоочен крем, замислям се обаче дали да не си взема както и серум.
На времето нямаше околоочни кремове а само за лице и си спомням че като ученичка и студентка ми се подуваха клепачите от повечето кремове (без изобщо да слагам по и около очите) и усещането беше ужасно на очите ми затова избягвах да слагам крем изобщо. Крем почнах да ползвам след като минах студентството и почнах работа, когато се появиха по аптеките Vichy и Galenic. С тях проблем с реакцията на клепачите нямах. Прохождаща в кариерата, цените им бяха скъпички за мен но си спомням с умиление за това време, за пръв път изпитвах удоволствие да си слагам крем и се чувствах специална, макар че пак нередовно ги ползвах понеже нямах изграден навик. (И Ив Роше парфюмите много обичах и до ден днешен тази марка ми е скъпа).
Преди десетина години едва започнах по-редовно да си слагам крем като основа за грима, хидратантен.
Изчетох темата от началото до тук и нямам идея какви са процедурите които описвате.
Поправка: (процедурите са описани в тема Грижа за кожата 40+, четох и двете теми паралелно и ги слях без да искам)

Не ви ли е страх да нямат негативен ефект в дългосрочен план или да не ви навредят нещо? Аз съм много недоверчива и даже и да видя положителен ефект ме е страх да не се отрази години по-късно  зле и да има обратен ефект. Не се сърдете че питам, с добри чувства съм и не съдя никой за режима му. Подхождам с недоверие към козметиката за кожа може би заради негативния опит който имах с реакцията на клепачите ми или може и просто да съм си такава. Страх ме е дори че напластяването на продукти -тоник, серум, мист, плюс мейкап може да дойде твърде много за кожата ми, слоеве намазани отгоре и това ме отблъсква донякъде.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 15:24 от Athena

# 394
  • София
Тъй като съм с нечувствителна кожа, смело сменям кремовете за лице, както и нямам притеснение да се подлагам на каквито и да е процедури. Не мисля, че която и да е процедура за лице би имала негативен ефект след години Thinking Неинвазивните имам предвид. За инвазивни - още не съм се подлагала, но имам намерение.

# 395
Нямам страх, при мен е лошо, ако нямам крем - с много суха кожа съм. Grinning Колкото до запушвания, рядко имам подобни проблеми, обикновено се следя и знам, когато  съм започнала нов продукт и че може да е от него.
На процедури при козметик не ходя, освен да ме настискат, друго не правят.

# 396
И аз нямам страх. Страх(не точно страх, а някакви задръжки) имам само от тия модните напоследък киселини с които се третира зряла кожа, но само защото не съм се ориентирала как точно се ползват и с какво могат да се съчетават. Инак се плескам на воля с каквото ми е кеф, по млада така или иначе няма да стана, но ми доставя удоволствие и гледам да не си развалям удоволствието със страхове, един живот се живее. Ако сто часа и сто дена мисля върху всеки продукт - да купя ли, да ползвам ли, ами ако, ама защо, то тогава ще превърна разкрасителния си ритуал в мъка, а това ще ми образува бръчки, а аз не искам. Тъй че не му мисля много много. Каквото такова, щом ми е хубаво, значи е за хубаво. Grinning

# 397
На процедури при козметик не ходя, освен да ме настискат, друго не правят.
Те вече и това не правят.Само мажат ли,мажат,с един куп продукти,които ми натежават на кожата.
Купувам дневен,нощен крем и мицеларна вода.Тоник и маска си правя домашни.Имам чувството,че ефектът от многостъпковите терапии е по-скоро обратен.А и все нещо кожата трябва да прави сама,не само да чака "наготово".
Преди бях на вълна всичко био,вече ми мина.

# 398
  • София
Още съм с този на Микса (по късно ще кача снимка) но от него кожата ми става още по мазна, днес ще се поровя Нотино за друг,иначе ще си поръчам от едно момиче от Казанлък мостра на околоочен 5мл за 20 лв да видя как ще ми понесе кожата първо

# 399
А, зависи. Има кожи, които всичко изпиват, и за още питат Grinning Но трябва да се нацелят подходящите продукти. Аз за себе си съм установила, че био-мио не ми вършат работа, но често ми лютят. Парабените пък хич не ми пречат.

# 400
  • София
Пише,че днес е безплатна, но не знам до кога.
[/quote]

# 401
  • Пловдив
То си пише - "само тази седмица на абсолютно всичко....."

# 402
Athena, от какво да ме е страх, тя моята кожа реагира мигновено, ако сбъркам някъде. Очите - още по-бързо, издуват се зверски Joy
При по-суха кожа немазането на крем чак боли, че и пъпки започват да излизат, ако се раздразни достатъчно.
Ако няма нужда, аз също не бих мазала. При мен ефектът от n-стъпковите процедури е само положителен. Едва, откакто започнах да слагам по няколко продукта, бузите спряха да ми горят по цяла зима.
От киселини и мен ме беше страх, но всъщност са доста по-нежни от физическите ексфолианти. Кисело мляко или маска с аспирин сигурно всяка си е слагала. Почти същото е.
Към силен пилинг в дерматологична клиника или инвазивни процедури и аз съм резервирана, поне за момента. На неинвазивни също не съм се подлагала.

# 403
В момента ползвам Clinique хидратиращ гел, попива бързо, но има слабо действие на моята кожа.
След това слагам Кларинс дневен крем.
Понякога по обяд слагам маска съвсем тънък слой от Clinique moisture surge
Доволна за сега.

# 404
Поръчах Shiseido  Bio-Performance Advanced Super Revitalizing Cream. Ще дам мнение скоро. Дано да ми пасне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт