Есента при нас дойде с октомврийче на ръце 2019 - Тема 1

• 20 058
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Хаха. Ми явно има как. Моя мъж е от тия бебета дето е имало схващане Кърмата пази...

Ние имаме пъпки от претопляне. На корема и гърба. Чудих се да не е алергия но няма от какво. Разсъблякохме се. Доста увити спим. Вече няма. Ама нали все киха и затова я завивахме. Едни такива ситни червени и не изразени на пипане. На луминисцентна лампа се виждат повече. Вие имали ли сте и по цялото тяло ли или определена област?!

# 106
Непорочно зачатие... даже без секс - само с поглед 😂

# 107
Хаха. Ми явно има как. Моя мъж е от тия бебета дето е имало схващане Кърмата пази...

Ние имаме пъпки от претопляне. На корема и гърба. Чудих се да не е алергия но няма от какво. Разсъблякохме се. Доста увити спим. Вече няма. Ама нали все киха и затова я завивахме. Едни такива ситни червени и не изразени на пипане. На луминисцентна лампа се виждат повече. Вие имали ли сте и по цялото тяло ли или определена област?!

При нас от няколко дни се появиха по пишлето.. не знам дали не е направил някаква алергия от памперсите или от козметиката.
Но може би ако беше от козметиката щеше да е по цялото тяло.
Четох в друг форум, че се появяват при някои бебета гъбички от памперсите..
притеснено ми е много, но с педиатърката ще се видим чак в Сряда.
Дано не се влоши картинката... Sad

Аз исках да попитам, вие какъв термометър ползвате, че ние имаме този от комплекта на Philips Avent, но не полазва правилно..
И на себе си го пробвах- полазва 35,4 .. слагам го на бебчо- пак толкова..
И сега ще ходя да купувам нов, но споделете и вие какъв ползвате

# 108
  • Пловдив
Microlife ползваме

# 109
Докато се кърми може да няма цикъл,но има овулация. Аз днес бях на контролен преглед и питах точно за това. Казаха ми да се пазим с презервативи или някакво хапче, което се слагало влагалищно. Не запомних името, като казаха че се слага влагалищно.

# 110
Здравейте момичета и аз да се запиша в групата на октомврийските мами : На 21.10.19 -5:25 - 2930кг-48см - бебе Сания : )
Ние също вече се претоплихме един път... същите пъпчици ни избиха по цялото тяло,не мажете с нищо на следващото къпане и да бъде с по хладка вода. Иначе сега пък нослето почна да ни мъчи,промиваме с физиологичен р-р,само това казаха лекаря да правим било нормално. На смесено хранене сме,че кърмата ми много я разхшабва при вас как е? За колики давам инфакол но определено не я запича.

# 111
  • София
Да попитам - в епикризата от болницата пише че на 15 дни и на 1 месец трябва да се дава витамин К, но като питах педиатърката тя каза че не се дава и ни вика на първа консултация чак на 22 дни. Вие давахте/ще давате ли витамин К на 15 ден?

# 112
  • Пловдив
На мен от болницата ми казаха, че  вит. К се дава еднократно на 30-ти ден.

# 113
Добре, не ми е много ясно, при условие, че цикъла не ми е дошъл и не се знае кога ще дойде (понеже кърмя), как ще забременея???

Шанс винаги има макар и малък ... жената на брата на мъжа ми ... роди февруари ... кърми , нямаше цикъл к май месец бременна Simple Smile сега е в 7 месец и януари предстои да роди .. както нямаше как да стане без цикъл и при кърмене Simple Smile Доктора й казал ,че това е почти невъзможно , но .. се е случило Simple Smile така че ако не искате скоро второ бебче - не разчитайте на това ,че кърмите и нямате цикъл Simple Smile

# 114
Момичета, аз пък от вчера съм със запушено каналче... доста е кофти. Вчера си бях сложила един сутиен за кърмене и ми беше неудобен, също така малкия сука много вяло на едното хранене и ето беля. Днес съм постоянно под душа - гореща вода и студени компреси. Кърмя винаги от болящата гърда и изцеждам другата. Имам и температура и се чувствам като парцал. Мъжът ми утре се връща на работа след бащинство и ми се реве направо. Отделно сега ме накараха да отида до личната лекарка и тя ми каза да спра да кърмя и ми изписа един антибиотик... депресирах се жестоко, ама няма да спирам да кърмя. Няма и антибиотик да взимам. Последните 20 дни иткакто малкият се роди имах разранени зърна, после когато кърмата ми слезе, гърдите ми станаха като футболни топки и много боляха. Имах супер болезнена епизиотомия и не можех да ходя буквално. Тъкмо от петък насам съм малко по-добре (кърмата ми се регулира, зърната започнаха да зарастват и започнах итново да мога да стоя изправена) и ето сега запушване. Направо ми се плаче. И тази джи пи така ме наплаши с това спиране на кърменето. Дано не се стигне до там. Не знам за вас, обаче аз мноо обичам времето когато е на гърда и се гушкаме

# 115
Момичета, аз пък от вчера съм със запушено каналче... доста е кофти. Вчера си бях сложила един сутиен за кърмене и ми беше неудобен, също така малкия сука много вяло на едното хранене и ето беля. Днес съм постоянно под душа - гореща вода и студени компреси. Кърмя винаги от болящата гърда и изцеждам другата. Имам и температура и се чувствам като парцал. Мъжът ми утре се връща на работа след бащинство и ми се реве направо. Отделно сега ме накараха да отида до личната лекарка и тя ми каза да спра да кърмя и ми изписа един антибиотик... депресирах се жестоко, ама няма да спирам да кърмя. Няма и антибиотик да взимам. Последните 20 дни иткакто малкият се роди имах разранени зърна, после когато кърмата ми слезе, гърдите ми станаха като футболни топки и много боляха. Имах супер болезнена епизиотомия и не можех да ходя буквално. Тъкмо от петък насам съм малко по-добре (кърмата ми се регулира, зърната започнаха да зарастват и започнах итново да мога да стоя изправена) и ето сега запушване. Направо ми се плаче. И тази джи пи така ме наплаши с това спиране на кърменето. Дано не се стигне до там. Не знам за вас, обаче аз мноо обичам времето когато е на гърда и се гушкаме

При мен няколко пъти се получи това запушване..
Оправям се като правя масаж под душа, след това правя студени компреси, слагам бебко на болезнената гърда и гледамкато усетя че се подуват и става болезнено, веднага да изцеждам...
Само така се оправят при мен..
Аз вече няколко вечери се събуждам от страшна болка и подути гърди и като се изцедя малко, болката отшумява.

# 116
BMR, съветвам те да си вземеш да пиеш Лецитин. По две на ден с ядене, а като се оправиш по 1 на ден профилактично. А също и ако харесваш хомеопатията- Bryonia 15ch. Ако е много зле положението можеш и през два часа да взимаш по 5 гранули. Иначе  3 пъти дневно по 5, докато се оправиш. Мен това ме е спасявало няколко пъти. Успех! Blush
HriMi, пробвай ако искаш и ти с Лецитина, ще те облекчи.

# 117
Благодаря за съветите. Лецитин взех днес по-рано и вече пих 2 таблетки. Четох, че някъде взимат и ударна доза 3х2 или 3-4 за ден, та се чудя дали да не взема още една на вечеря. Тази Бриониа има ли я в аптеките по принцип? От къде мога да си я купя? 
BMR, съветвам те да си вземеш да пиеш Лецитин. По две на ден с ядене, а като се оправиш по 1 на ден профилактично. А също и ако харесваш хомеопатията- Bryonia 15ch. Ако е много зле положението можеш и през два часа да взимаш по 5 гранули. Иначе  3 пъти дневно по 5, докато се оправиш. Мен това ме е спасявало няколко пъти. Успех! Blush
HriMi, пробвай ако искаш и ти с Лецитина, ще те облекчи.

# 118
Bryonia има в повечето аптеки. От хомеопатичните на Боарон е. https://apteka.framar.bg/30001474/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD … B0-9-%D1%81%D0%BD
Най-често се срещат  9ch и15ch като няма особена разлика между двете за конкретния случай.

# 119
Някой има ли идея кога тряба да започне забелването на пишката,на малките мъже.

Общи условия

Активация на акаунт