Есента при нас дойде с октомврийче на ръце 2019 - Тема 1

• 20 036
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Някой има ли идея кога тряба да започне забелването на пишката,на малките мъже.

На сестра ми малкия ( като беше бебе) още от началото му я забелваха при всяко къпане. Семейна позната която е медицинско лице беше казала , че трябва от много рано да се започне за да не се срастне кожичката. Малкия вече е на 4 и пишката му е ок. На мен като му я забелваха и миеха ми изглеждаше болезнено ,но детето дори не плачеше по време на процедурата ( сестра ми ме увери , че нищо му няма и че по-добре да се почисти , че после ставало по-зле) . Но като цяло най- добре се допитай до педиатъра , за по- сигурно. Simple Smile

# 121
Като миете бебето трябва ли да се внимава да не му влезе вода в ушите и очите?

# 122
Ушите да,трябвя да се пазят,за очите не съм сигурна,но то май няма как да не се намокрят.

# 123
За ушите знам, че трябва да се внимава понеже ги болят ако влезне вода. За очите няма как понякога да не влезне когато му миеш лицето, не мисля, че е страшно.

# 124
На мен за пишлето ми казаха за момента / до 1 месец/ да не го пипам, само почиствам с памук и физиологичен разтвор, после ще ми обяснят какво се прави, аз др седмица съм на лекар и ще питам какво да правя.

# 125
Мами,малкото от вчера не е акало. На кърма е. Боли го коремчето,защото си свива крачетата,явно му се ака,но не може.

# 126
Мами,малкото от вчера не е акало. На кърма е. Боли го коремчето,защото си свива крачетата,явно му се ака,но не може.
И ние имаме такъв проблем и нз какво да му давам,мн се мъчи направо пищи  от болка, при нас това е от капките за колиики.преди да ги почнем се изхождаше всеки ден.

# 127
В болницата видях как ги карат да се изходят... на една клечка за уши сложиха малко лосион за тяло или кремче да е мазно и леко му я пъхаха в дупето само върха на клечката... веднага се изходи детето. Пробвайте ако не се страхувате.

# 128
При нас беше така ние сме на смесено хранене. Казаха ми да му взема Фризовом и да слагам при другото АМ по 1 лъжичка. Отделно на върха на термометъра малко лосион и връхчето в дупето, почти веднага се изхождат.

# 129
Мами а как се обличате за навън? Ние утре сме на преглед и се чудя как да я облека? Хич не мога да ги преценям нещата...

# 130
Мами а как се обличате за навън? Ние утре сме на преглед и се чудя как да я облека? Хич не мога да ги преценям нещата...

И мен това ме вълнува .. все още не сме излизали ,но днес е доста хубаво времето и се чудя как да се облечем и да излезем ? Моля за съвети Simple Smile

# 131
Бебетата на кърма е нормално да не се изхождат до няколко дни. Иначе на нас ни помогна пробиотик Биогая след него започна по редовно да ака. За коликите давам Лефакс и като че ли ѝ харесва и я успокоява за момента и така до следващата криза. Тя не плаче,само се свива и мрънка. Гушкане и кърмене ѝ помагат. Ние сме в Лондон и тук времето вече е хладно и мрачно всеки ден. Поне в България имате още слънчеви дни. Обличам я както вкъщи плюс жилетка, шапка и одеалце тънко.  Имаме ескимос за студените зимни дни.

# 132
Пробвах с термометър,но нищо не направи. Ще изчакам следващото хранене,дано успее.
Иначе и при нас е слънчево и топло днес и ще излезем. Слагам боди с къс ръкав,блузка,панталон,чорапки,обувки,яке,шапка,средна дебелина одеало и това е.

# 133
На нас педиатърката ни каза, че това са колики, а не се напъва да ака, че ние така мислехме. Също каза, че е нормално да ака веднъж на 6 дни или по 3,4 пъти на ден. На мен веднъж на 6 дни ми се вижда много малко. Малката сега така се надува като уж да ака и става червена милата.

# 134
  • Пловдив
Веднъж на 6 дни ...не е нормалто. Знам, че 3 дни не акат ли и се действа. Ние сме от акащите. Колики има..реве кратко, затоплям корема, но лекарство не съм давала. Освен вит д друго не давам. Като ви чета..едното запичало и прочие, по добре без тях. Колко продължават коликите? Другото ми дете също нямаше страшни колики.

Общи условия

Активация на акаунт