НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 47 306
  • 841
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм отвратително скучна в това отношение. Уикенда пазарувам, в неделя пека месо, варя яйца и до към сряда ядем. После  за четвъртък и петък все измисляме нещо. Тази седмица изпекох близо 2 кг пилешки пържоли и свински вратни. Сварих към 20 яйца. Закусвам варени яйца с масло и маслини тази седмица. На обяд или пилешки пържоли, или от врата. За гарнитура айсберг с краставица или кисели краставички, или туршия. Вечерята е същата. Не ми омръзва. И не мисля готвене през седмицата, което ми спестява много време. Купувам и сурови наденици, скари, понякога правя и супи, но пак така от неделя. За гарнитура е или зелени салати за сезона, или задушени броколи, карфиол, китайския микс от лидл. Колбаси рядко купувам, но като ми се дояде, си взимам. Харесвам унгарски, испански, френски. Знам, че имат боклуци, но за рядко правя изключение. Закуска понякога пропускам, макар че не трябва. Миналата седмица пък закусвах квасена сметана, че ми бяха донесли кофа от Сърбия, с кокосови стърготини и какаов протеин. Протеинът не е подсладен и целият акцент беше върху мазничкото от сметаната, мммм!

# 646
Аз ям само един път на ден и то само свински врат повече от месец. Около 400 гр от него изяждам всяка вечер. С малко зелена салата или малка ябълка. Нищо друго не ми е вкусно. Пилешкото ми е безвкусно и не ме наяжда, дори цели две бутчета да изям.  Яйца също не обичам много,  но от време на време си правя кокосови палачинки за десерт и така включвам яйцата в менюто си.

# 647
lu_lu, какъв е резултатът от това едномесечно меню?

# 648
Да препоръчам в Лидл:

пушена сланина, съдържание само сланина сол, опушена, около 5.50 за кг.
гръцки йогурт, кофа 1 кг., мазнини-10 гр, въглехидрати-3,2 гр/на 100 гр
патица, 5 лв/кг, около 2 кг е, има и дреболиите
френските терини-6 броя опаковка-8,50 някъде

Миналата седмица си купих 2 кг Чедър, та закуската ми сега е около 100-на гр Чедър, ако съм гладна.Че напоследък пия кафето с 2 пълни с л кокосово масло и не съм гладна почти до обяд.
Обяда ми ще е най-вероятно бъркани яйца със сланина и чедър.Вечерята -печена патица.
ако ми се ядат зеленчуци, нарязвам краставица.
Имаме и туршия, но ми е много солена.
А, ям и по 2-3-4 люти чушлета, мариновани...

# 649
В момента съм на 5/2 аз - 5 дни чисто кето само яйца, месо, риба, ГХИ и сирена. Нищо друго.
Уикенда ям и плод и зеленук и някой режимен десерт. Така ми идва така правя:)
Днес свински ребра и пръжки. Два пъти ям сега- 14-15 после 19-20 часа. Това е. Просто и лесно:)

# 650
  • гр.София
Да споделя и аз Simple Smile
сега любимо ми е яйца с праз лук, запържени с мас и масло и бучка козе сирене, всеки ден ям, няма омръзване!
Иначе и аз в неделя основно готвя, тази неделя направих гръцка мусака( патладжан, тиквичка, мляно месо, отгоре поръсена с пармезан) и изпекох в гювеча джолани, салати- айсберг, чери домати и туршия. Имам черен шоколад 85% чупвам си по едно редче през два три дена. Винаги има варени яйца, синът ми е спортист и той много яйца яде, ММ и той се включи с това хранен, че си е отгледал едно коремче, само щерката не иска, не е по месото, а яйца изобщо не яде!

# 651
  • Sofia
Пристрастих се към нещо,което в миналото само позиви на отвращение предизвикваше в мен Blush Вчера това обядвах и вечерях...сега закусих със същото+кашкавал Grinning

# 652
Споделям си вчерашното меню, тъкмо да ми кажете добре ли е и какво да променя към по-добро:
З: - Кафе с кокосово масло;
междинна З: Кисело мляко 6 % с две лъжици чия вътре;
О: - пилешки бут със салата кисело зеле;
следобедна З: две три парченца чедър и бекон, не повече от 100 грама бяха;
В: - кълцания суджук на Лидл, запечен на скара със салата айсберт, спанак, репички;

# 653
Странно ми е да имаш нужда от толкова често хранене на ВМ режим, но знам ли, всеки си е различен. Това през колко време се пада между храненията - 2-3 часа най-много?
Ако имаш възможност вкарай в някой калкулатор да видиш дали докарваш мазнините достатъчно, на мен ми изглежда че може още, но пък не знам количествата. Съдя за малки количества и от това че си имала нужда от междинни хранения, едно стабилно ВМ хранене те държи сита за дълго.

# 654
Мерси, малки са количествата, които ям и затова предпочитам често хранене. Не мога да изям големи количества месо, освен може би ако е агнешко. А с млечните гледам да не прекалявам, иначе там мога да злоупотребя сериозно.
Мазнините ми е трудно да увелича, освен краве и кокосово масло, както и зехтин не ползвам друго, но и от тях не мога много да ям. Сланина, патешки, говежди мазнини не обичам, пригажда ми се от тях.
Благодаря за коментара, ще видя как мога да премахна някое хранене.

# 655
Ако добавиш маслини и/или авокадо към храната си дали няма да е по-добре? Пилешко бутче добре, ама като го изпечеш доста от мазнината му остава в тавичката. Суджук на скара - там същата работа, колко мазно остава в него? Яйцата са си добре балансирани, ако ги ядеш примерно по-често. Гъби в масло примерно също са вариант, щом не харесваш много месо. Риба евентуално. Има начин винаги, ще си намериш твоя.

# 656
Странно ми е да имаш нужда от толкова често хранене на ВМ режим, но знам ли, всеки си е различен.
Гастроентерологът ми (светла му памет) постоянно агитираше да се хапва често, но в по- малки количества.

# 657
Аз съм на месо (каквото има), карантия (дроб и сърца), сланина, бекон и евентуално някое парче луканка/суджук/пастърма. Всичко на тиган или air fryer. Костен бульон също.
Скучно, но аз съм си така с менютата.

П.С. тия дни съм сама вкъщи, имам притеснения и не ям. Нямам апетит и желание да готвя. По 100-200 гр водка и заспивам... То и хладилникът е празен, само за котката купувам. Дано всичко е наред и утре се върне ММ...

# 658
  • София - Рим и обратно
Хора, аз съм в пълен шах. Вчера един професор, нефролог, с когото работим, направо ме застреля. Верно, че не е ендокринолог, ама Сепак.... Вика ми - абе тряя да качиш 2-3 кила, много си отслабнала, спри с тия диети. Аз му казвам, че не съм на диета, просто не ям тестено и сладко, щото съм почнала да правя хипогликемии и не ми е добре. А той" "Е, как няма да правиш хипогликемии, като не ядеш сладко?! Трябва да си хапваш.".Astonished Аз се опулих направо.... А той е известен лекар, бе! Само смутолевих - ама не, на мен ПРЕДИ ми ставаше така, а не сега....

# 659
  • Пловдив
И аз го знам това...че трябва сладко за подобни неразположения...

Общи условия

Активация на акаунт