Има друг на хоризонта

• 15 809
  • 662
  •   1
Отговори
Изглежда страшно много хора, предимно мъже, смятат, че когато една жена оцени някой мъж като кофти материал, то има друг на хоризонта. Особено ако кофти материалът се явява вид партньор.
Защо е така ужасно неприемлива мисълта, че този човек в действителност за чеп не става? Някаква проекция на говорещия ли е? Нещо друго?
Защо не може една жена да погледне мъжа до себе си и да си каже - е тоя е егати загубеняка, я да ми се маха от главата?

# 1
Най-често, поне по мои наблюдения, човек трудно решава да остане съвсем сам. Затова по-рядко се решава на раздяла, ако няма някой друг, дори и тези, другият да не е много сигурен. Поне около мен в повечето случаи е така.

# 2
  • София
1. Защото когато хората са в дълги връзки, ако има и деца, рядко пускат клона от самосебе си. Макар че при жените все пак е по- често срещано.
2. Защото е в природата на мъжете да са в състезание и това е първосигналната реакция.

# 3
По този начин мъжът се опитва да не нарани егото си. По-лесно е да бъдеш оставен заради някой друг, от колкото да признаеш, че ти си виновен. Така той става "жертва" на леката жена, и получава симпатии. Абсолютно логично самозаблуждение.

# 4
1. Защото когато хората са в дълги връзки, ако има и деца, рядко пускат клона от самосебе си. Макар че при жените все пак е по- често срещано.
Баш това не е сигурно. Най-малкото кога точно ще стане да намери кандидат, че и да го прецени като клон?

# 5
Е, защото според някои жената си няма друго съдържание, желание, мечти, цели, освен свързаните с някой мъж. Не е личност, а сателит и придатък.

# 6
  • София
Баш това не е сигурно. Най-малкото кога точно ще стане да намери кандидат, че и да го прецени като клон?
Може да не е клон. Жените имат склонността да се пренебрегват заради майчиния инстинкт, който прераства в "грижа за семейството". Понякога им е нужно само да се огледат в други очи, за да им светне след години, че не са скучни домакини, подминавани като мебел.

# 7
Ама защо непременно се смята, че това е мъж сваляч? Ако има непременно някой, може и майка си най-сетне да е чула.

# 8
А защо си мислиш, че всички жени се примиряват с " некачествен материал".
Може би има доста такива, но винаги ми е било важно, аз как се чувствам в дадена връзка и с даден човек.
И не е имало сила, която да ме задържи с такъв материал.
И не, нямам скрупули, ограничения и задръжки да стоя с такъв, нито да му кажа, че чеп за зеле не става от него.

# 9
Изглежда страшно много хора, предимно мъже, смятат, че когато една жена оцени някой мъж като кофти материал, то има друг на хоризонта. Особено ако кофти материалът се явява вид партньор.
Защо е така ужасно неприемлива мисълта, че този човек в действителност за чеп не става? Някаква проекция на говорещия ли е? Нещо друго?
Защо не може една жена да погледне мъжа до себе си и да си каже - е тоя е егати загубеняка, я да ми се маха от главата?
Отговорът е във въпроса - мъжът прехвърля вината на жена си (тая мръсна к-ва), за да признае собствените си грешки (кофти мат'рял).
Второ, така по-лесно ще заблуждава и следващите партньорки (големи бели птици), че той 100 г. е бил идеален, но бившата не го е оценила и го е зарязала, заради друг.
Защото така казва като цяло патриархалното общество и свекървата в частност - жената трябва да търпи всичко. Ако зареже мъжа си, естествено е виновна. И за да се засили вината й - се вкарва друг мъж.

# 10
Жената търси сигурност - не пуска единия докато другия не е вързан вече. Но все пак гледа да не се застъпват Innocent

# 11
  • София
Ама защо непременно се смята, че това е мъж сваляч? Ако има непременно някой, може и майка си най-сетне да е чула.
Ами, съдят по себе си.
Мъжете рядко напускат окончателно семейното ложе, без да има друга.

# 12
Жената търси сигурност - не пуска единия докато другия не е вързан вече. Но все пак гледа да не се застъпват Innocent
Ха-ха. И защо мислите, че няма жени, които просто търсят свобода - да разкарат кофти мат'ряла и после задравей живот - да решават сами дали изобщо да не ходят за съчки в гората или да си скачат от клонче на клонче.

# 13

Според мен се самоуспокояват и щадят егото си по този начин, и прехвърлят вината на половинките си. Аз сега се каня да зарежа един, който за чеп за зеле като приятел не става, и ще го успокоя, че ще излизам с друг.

# 14
  • Somewhere far away
Не е нужно да има друг на  хоризонта за да си тръгнеш от неподходящия.

Общи условия

Активация на акаунт