Твърде ревнив ли е

• 3 784
  • 63
  •   1
Отговори
Здравейте, нова съм тук и създадох темата, защото имам нужда да чуя странични мнения по моя казус.
С приятеля ми сме заедно от 3 месеца, аз съм на 20, втори курс студентка в различен от родния ми град.
Запознахме се лятото и си допаднахме много в началото, но напоследък ревността му във всякакви форми почва да ми тежи и натоварва.
Ще дам няколко примера - когато не му вдигна или не му отговоря на съобщение до 15-20 минути започва да ми пише и звъни последователно като луд, независимо дали съм на лекции, с приятелки или в банята дори..
Няколко пъти му обяснявах, че има моменти, в които не мога да съм постоянно на телефона и, че това, че не отговарям или вдигам на минутата не значи, че му изневерявам, но въпреки това продължава да го прави.
Друг случай от миналата седмица беше, че с няколко приятелки си бяхме направили план да отидем някъде извън града за уикенда по женски и той едва ли не ми се разсърди, че не ми е приоритет и че не съм се сетила първо да го питам дали не е планирал нещо за нас същия уикенд...става въпрос буквално за 2 дни с 1 нощувка..
Също често е недоволен, ако някой път откажа да спя при него (живее на 20 км от мен) и понякога баща му(запозна ме с него) също е там в къщата и ако имам занятия в университета рано другата сутрин не ми се пътува близо 1 час, тъй като той отива на работа в друга посока.
Повечето пъти оставам у тях 2-3 пъти седмично
На 27 е, работи, издържа се сам, въпреки, че живее с баща си, винаги ме поставя на първо място, но от примерите, които дадох му се струва леко обсесивен.
Всеки ден след работа идва до моя квартал с колата, като го помоля да ме закара донякъде го прави, купува ми подаръчета от време на време, били сме дори на почивка за седмица 1 път и там всичко беше наред, тъй като обръщах внимание само на него.
Преди няколко дни поговорихме на тази тема и той просто ми отвърна, че това само доказвало колко ме обича и било нормално поведение на влюбен човек, защото държал на мен.
За първи път съм във връзка с толкова по-голям мъж и напоследък се двоумя дали да я задълбочавам или да го оставя.
Определено го харесвам по много точки, но с тази честа ревност и съмнение напоследък започна да трупа черни точки.
Ще се радвам да прочета различни гледни точки Simple Smile

# 1
  • София
За мен е прекалено контролиращ и задушаващ. Не бих продължила такава връзка.

# 2
  • София
Ами.. аз не бих изтърпяла това и 3 дни, камо-мо ли 3 седмици или 3 месеца

# 3
  • София
Категорично не бих останала с такъв контролиращ тип.

# 4
  • София
На подобни ревнивци и темерути никога не им е чиста работата. Остави, че ще те отрови от ревност и контрол, най-вероятно има и по-дълбоки дефицити.

# 5
Много е вероятно да се стигне и до физически тормоз, но това ще е след време, и пак ще е от любов.
Разкарай го, не си струва нервите, които ще изхабиш.

# 6
Ако не го оставиш сега, ще го оставиш след като му родиш дете. Сега се мислят тези неща, а не след 3-4 години, като вече нещата са сериозни. След като сега ти прави впечатление, че има проблем, най - добре го остави. Такива хора често те връзват с дете, за да не бягаш и да не излизаш много-много. Аз бих го зарязала, дори той не осъзнава, че има проблем...

# 7
  • София
По-опасно е, че такива хора често стигат и до физическо посягане.

# 8
  • Варна
Да, според мен е твърде ревнив.

# 9
  • София
Той не е само ревнив, ти си подложена на системен тормоз.
Започва се винаги с телефона.

Гледай да се дистанцираш, направо бягай.

# 10
Разкарай го. Колкото по-рано, толкова по-голям е шанса да успееш. Ревниците се лепят и не искат да пуснат жертвата си, която уж обичат. И да, след време, минават към физическо насилие.

Освен това е егоист. Иска редовен секс у тях, но ти се мъчиш да пътуваш 1 час. Бягай с 200.

# 11
  • София
Много е модерно да са такива днешните младежи. Но това НЕ Е приемливо поведение!

Между другото, съществуват и такива, които не са толкова драматично ревниви.

# 12
От мен - твърдо не на такава връзка.
Да бе, любов било. Този човек ще ти изпили нервите и рано или късно ще го оставиш.
С най-малко щети е - рано.

# 13
Да, прекалено ревнив и обсебващ е. Лошото на това поведение, че обикновено ескалира с времето, така че не си затваряй очите.

# 14
Прекалено е, не бих го изтърпяла. Цялата картинка говори не просто за ревност, а и за сериозна емоционална нестабилност + манипулация. Не знаеш докъде може да стигне, но най-общо: ще изисква все повече от теб, но облечено в омайващи думи колко те обича, ти ще се стараеш, но и ще се тормозиш... абе така ще те омота, че ще те докара до нервен срив. Спаси се сега.  

Да добавя, че това звънене на пожар е и крайно егостично, нула съобразяване. Какво значи не го интересува къде си и какво правиш?! На лекции айде ще спреш звука до паузата, но като си на 2ч изпит какво правиш? Ще те разсейва, ще се принудиш да изключиш телефона - все като се прибереш те чака скандал. А като почнеш някъде работа замисляш ли се? Дали ще те изтърпят някой да ти звъни всеки час или да говориш редовно, също дали работата ще го позволява въобще? Ще си в положение да избираш м/у работата и ревнивеца... Безумие. Не си го причинявай.

Общи условия

Активация на акаунт