Твърде ревнив ли е

• 3 805
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
За първи път съм във връзка с толкова по-голям мъж.
По-голям е само по лична карта, така последно потърпях един келеш, когато бяхме на по 17-18. Не завърши много добре. На кратко - подкрепям мненията, че често се стига до по-тежък емоционален, а даже и до физически тормоз.
Само внимавай как точно ще го отрежеш, защото имат лошия навик да изперкват и манипулират. Не задължително в този ред.

# 16
Когато човек те обича силно, той те издига нагоре, все едно ти дава крила. Дава ти свобода.
Това, че  щом те ревнувам ( контролирам, бия, пребивам), значи те обичам… Тази теория е крайно време да остане в миналото. Вярвай ми.
Но, ако имаш съмнения, чети книги, чети поезия. Ти попадала ли си на стихотворение, в което лирическият герой се чеше по шкембето и рецитира: щом та ревнувам, значи та обичам. Ми, не, не е възможно това.

# 17
  • Банско
Ужас! Ти си на 20 години, вземи си поживей. За какво ти е този само да те контролира и задушава.

# 18
Ревността не е чужда на хората, къде повече къде по-малко, всеки ревнува. Но! Тихичко, вътре в себе си, ако има причина и най-вече без патология. Защото това, което описвате, е патология. Имах близка, вече омъжена и с дете, мъжът й беше изчислил за колко минути се прибира от работа и ако закъснее с 10 отгоре, се започва с обидни думи и шамари. Много трудно се отърва. Не Ви трябва подобно обсебване. Аз бих избягала веднага.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 21:55 от NellyN

# 19
  • София
Единственото хубаво е, че е още само на 20 г. и вероятно ще започне да я шамари преди тя да хукне към дете/деца. Защото, ако беше на 30 и вече биологичният часовник беше започнал да се обажда щеше да ѝ направи дете и тогава е страшно!

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 21:58 от Светулчица

# 20
Да, твърде ревнив е! И не, няма да се промени, а ще става по-зле. Добрата новина е, че не е късно да се разделите.

# 21
  • Между гори и планини
Бягай, бягай!
Бащата на големия ми син беше ( и вероятно е все още такъв). А аз бях млада и неопитна. Това не е любов и с времето става все по зле!

# 22
  • София /Абсурдистан
Патологичната ревност е болест и няма лечение. Авторке, изчезвай от него!

# 23
За 3 месеца няма как да става дума за обич или истинско влюбване. Това поведение не е израз на чувства, а на контрол. С времето положението само ще се влошава. Ако не е човек, който би посегнал физически, вероятно ще проявява вербална агресия,а това също е форма на насилие и може силно да повлияе на психиката и самочувствието на жената.

# 24
Според мен, той е влюбен, а ти не си.
Просто го харесваш и се ласкаеш от това внимание. Но пък и те е страх. Може и да е обсебващ ( това досадно звънене е ужасно), може и просто да вижда, че не ти е чак толкова важен. Първо си отговори на въпроса, какво искаш да имаш с този човек. Сериозна връзка ли, или нещо по-неангажиращо.

# 25
  • sofia
Твърде...и е твърде неуверен в себе си и заради това иска непрекъснато внимание от твоя страна и уверение, че е на първо място.... сори, пич, с три месечно запознанство няма как да си на първо място...
Не ти трябва такова чудо!
А, това със звъненето не бих го търпяла изобщо. Не знам колко тъп и несъобразителен трябва да си, че да го практикуваш.

# 26
Единодушни сме тук всички - този е опасен. Махай се веднага, преди да си затънала до ушите.

# 27
  • София
Бях на около 20г, когато една моя съученичка ми разправяше, че скъсала с гаджето си,  понеже ѝ звънял на  пожар, а тя миела банята и не чула телефона. Онзи връхлетял в дома ѝ и започнал вербална агресия, аз тогава само по разказа се изплаших хем бях малка и без никакъв опит с мъже (19-20г). Не знам как съм я гледала, явно е било шашнато, но споменът е много ясен. Още от тогава разбрах, че има такива психопати (пак казвам, нямах опит с мъжете) и бягах като дявол от тамян от подобни индивиди. То не съм и срещала, де. Тоест.... и да бях срещнала едва ли щях да имам връзка с подобен.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 08:53 от Светулчица

# 28
Вдигни малко нивото и си намери истински мъж. Който освен контрол върху ревността и страховете си ще може да ти дава и истинска любов. А любовта е и свободата да знаеш, че където и да си той ще е верен, ти на него също. И няма да се обсебвате от болезнена контролираща ревност. Какво ще направи той ако те види да разговаряш с друг мъж, ако някой те сваля, ако някой ти пише? Напълно възможно е да агресира. Представи си го след време да те контролира, следи, проверява, дебне и преследва.

# 29
  • София
Насилниците започват отдалече. Тук се сърди, там нарича ревността си обич, после минава към по-сериозен контрол, включително на социалните мрежи, какво постваш, кой лайкнал. И накрая бият. Също от любов според тях. Бягай!

И една скоба – по цяло лято съм сред млади хора 16-20 годишни. Някои момичета, дори ги следят гаджетата с приложение къде се намират физически. Кой отгледа тия момчета се питам? Масово има мачо мен изтъпления и после ги четем по новините.

Общи условия

Активация на акаунт