Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 302
  • 10
  •   6
Отговори
  • София
Цитат от тази вечер:

„Аз намеквам, той не разбира… той казва нещо буквално, аз се обиждам“

Толкова ли не е ясно какво искаме? Или просто мъжете наистина са буквалисти и пропускат пиперчето на женските щения?
Загубени ли сме в превода с мъжете?

# 1
# 2
Мъжете сме от Марс, жените сте от Венера и някак си се срещаме на Земята и търсим общ език.

# 3
  • София
Жените са от Земята, мъжете са от Земята - оправяйте се! Това е моята максима, ама явно само моя.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 23:38 от Moderator3

# 4
Не схващат намеци. Дори не е намеци ,да го кажем с художествени средства обяснено. Имат праволинейно мислене и е в една писта, няма стерео при тях. Да се чудиш как професионално са добри,  на битово / семейни отношения/ ниво все не разбрали.
  Дали не смятат за женска работа  домашните  неща?

# 5
Не вярвам в разлики базирани на жените така, мъжете онака. Всичко е до човека, акъла му, чувствителността и т.н. Ако нещо научих от бгмама то е колко сме еднакви като цяло.

# 6
  • Далечният изток
Абе да ти кажа аз досега не съм попадала на мъже, които говорят буквално. А съм попадала на жени, които говорят буквално, така че... Не е до мъжеТЕ и жениТЕ, а до хората.

# 7
  • София
Абе да ти кажа аз досега не съм попадала на мъже, които говорят буквално. А съм попадала на жени, които говорят буквално, така че... Не е до мъжеТЕ и жениТЕ, а до хората.
Това всъщност беше и моята теза.
Жените в прав текст говорят, мъжете не могат да отсекат, като мъже.
Не знам, ще видим, какво искаш сега, не те разбирам, утре, вдругиден, не мога да реша…

# 8
По темата, с намеци понякога не работят нещата, трябва си натвърдеци

# 9
Никога не говоря с намеци, само добра услуга ми е вършило досега.

# 10
Това всъщност беше и моята теза.
Жените в прав текст говорят, мъжете не могат да отсекат, като мъже.
Не знам, ще видим, какво искаш сега, не те разбирам, утре, вдругиден, не мога да реша…
Това е по-скоро мекушавост, усукване, оправдателност и жалкарство, а иронията на намека е, че може да е заявен с желязна твърдост, например  - не издържам повече да живея само за тези редки мигове, в които се виждаме, затова по-добре да спрем.

Общи условия

Активация на акаунт