Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 845
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
Да, мъжете говорят буквално и затова ги уважавам. Животът е по-лесен и спокоен така.

# 16
  • волно калдъръмче
Мъжете говорят буквално за някои неща, касаещи техния ресор или личните им планове. Ако им дадеш задача, може да я изпълнят, но знаят и как увъртат и да мрънкат повече от жена. Изпълнението може да е също със съмнително качество, затова скъсването с нереалистичните очаквания е основополагащо за вътрешния ви баланс, когато сте в двойка.

Жените говорят с намеци, за да не засегнат болезнено място или деликатно да заявят желанията си. Мъжете въобще не говорят за тези неща. Те обикновено нямат претенции към себе си и към другите, така мислят, че са в правото си никой да не предявява претенции и към тях.

# 17
  • По света и у нас
 При мен всички са с намеци в повечето случаи, а аз си цепя по източно европейски. Е не съм брутална като рускините де, но буквална за да няма недоразумения. Ми мъжете са малко в потрес и понякога ги гледам как очакват удъра в гърдите с примижен поглед, но свикват.
Най-разбират какво искаш ако е в писмена форма, така няма как да ти извъртят думите през мисловния филтър, гледат СМС-а и си го четат докато не го изпълнят.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 06:55 от PriMadonna

# 18
Намекът съдържа в себе си буквално изразяване на желанието. Не, че не се разбира, проблемът е у човека.

# 19
  • Далечният изток
А, ето пример от съседната тема -
Тя - Искам да се оженим, искам дете!
Той - Ама чакай сегаааа... Ама още сме малки... Първо заплатите ни да нараснат на 5000... Ъъъ не, още нямаме пари за сватба, да гледаме дете пък съвсем... Ама първо трябва да направим ремонт, пък аз ще мога да го започна догодина...
И т. н. Вместо директно да си каже, че не ще.

# 20
Аз исках да ви напиша нещо, но смятам че и сами ще се сетите.
Сега днес ли, утре ли няма значение. Аз съм си направил вече изводите, така че който разбрал разбрал. Омръзна ми да се занимавам с хора, които не разбират от една дума. И да ме гледате и да не ме гледате все тая. То няма смисъл да се повтарям, нищо няма да се промени.
Следващия ход с коня по диагонала.

# 21
  • По света и у нас
Типично мъжко моткане

# 22
Носеше ми големи беди, докато не свикнах да си казвам директно. Най-много ме побъркваха идиотските му реакции, когато искам да се оплача от нещо. Не разбирах защо толкова се напряга и тъпите идеи, които предлага. По някое време осъзнах, че той действително гледа на моите оплаквания като на проблем, който му сервирам, за да бъде решен от него, ама аз мрънкам за някоя тежка ситуация в работата или с приятелка, за които той не може да помогне. Сега казвам директно какво се иска от него - слънце, ще се оплаквам, от теб се иска само да слушаш, да ме гушнеш и да казваш, че всичко ще се оправи.
Да, някои мъже са големи емоционални пънове, но пък са железни в действията си.
Бившият ми мъж е силно чувствителен към всякакви емоции и разпознава безпогрешно женските настроения - винаги успяваше да каже точните думи, да извлече максимума от моите слабости. Действията му обаче целяха контрол и зависимост.
Вече ме е шубе от мъже, които наистина разбират жените Joy, предпочитам си емоционалния пън.

# 23
А, ето пример от съседната тема -
Тя - Искам да се оженим, искам дете!
Той - Ама чакай сегаааа... Ама още сме малки... Първо заплатите ни да нараснат на 5000... Ъъъ не, още нямаме пари за сватба, да гледаме дете пък съвсем... Ама първо трябва да направим ремонт, пък аз ще мога да го започна догодина...
И т. н. Вместо директно да си каже, че не ще.
Ама това изобщо не е намек. Няма нищо общо с намеците.

# 24
  • Далечният изток
За увъртане стана въпрос по-нагоре, затова се сетих за тези.

# 25
  • SF
Има някои особености. Мъжете са по-рационални и прагматични. Обичат да им се говори директно. Концентрирани са, нямат мащабност на мисли и действия. Жената изглежда по-разпиляна в мислите си и тя пък предпочита метафорите, предпочита той да се сети, стреми се да изглежда загадъчна. Това е на подсъзнателно ниво. Може да го контролираме и да му даваме различна изява.

# 26
Вярно  е това, че решават въпроси,  а жените просто си изказваме като пред приятелка  тревогите, които можем и  да си решим. Те се втурват , иначе за какво са били. Това за една група ,че има   и други, дето ни слушат, ни мърдат,  принцове.

# 27
  • София
Не мисля, че има такова нещо. Изключвам ситуации, в които жени чакат мъжете им да се сетят сами нещо, с което да докажат, че ги е грижа за жената. Хора, които не искат да се конфронтират има и от двата пола, а има и такива ситуации и за двата пола.

# 28
Мъжете могат да говорят буквално, но в 10% от времето. В останалите проценти мълчат, премълчават, също така могат доста често и упорито да загатват и намекват, а могат и много успешно да мрънкат, лъжат, крият, извъртат нещата.
За жените - нека мъжете се изказват . Но когато една жена намеква, то тя разчита на емоционалната интелигентност на мъжкия индивид, която най-често липсва.
Нали някак си не върви да кажеш директно - купи ми цветя, направи ми изненада, да разнообразим нещата, дори купи ми пръстен и се ожени за мен - консервативното общество от десетилетия е възприело, че жената не прави така - за това тя намеква.

# 29
Той проблема е в говорено. Жената от 10 години говори и вижда, че нищо не се променя. Защо продължва още една 11-та година? Женският мозък работи така “От къде да знам какво искам преди да съм чула какво казвам?!” Мъжът пък на всяко казано търси решението. Предлага решение, което тя не е искала, а е искала само да си каже. Тя го отхвърля. Той е наранен защото му е отхвърлена ролята и не му е прието решението.

Общи условия

Активация на акаунт