Не знам какво да правя.

• 7 449
  • 153
  •   2
Отговори
Здравейте. До сега не съм искала съвет, но вече опрях до вас.
В мъжа ми сме заедно от 13г, имаме брак и дъщеря на 12г.
В началото живеехме в неговия апартамент, преди да се роди детето. После се преместихме в моя при баща ми и така е до сега. В периода от тези 13г, загубихме всичките си родители, включително и неговата сестра. В последствие се наложи да продадем неговия единствено жилище.
Винаги е обичал да си пие бира, но последните години стана кошмарно. Той живее а моя апартамент по наследство, и ако се разделим той реално няма къде да отиде. И това ме е спирало години да не се разделим. Последните месеци, стана нетърпимо, не си говори, не се поглеждаме. Детето вижда и разбира всичко. Тя е на мнение, че е по добре да се разделим, но по дяволите той няма къде да отиде, а заплатата му не е много висока за да си позволи да е под наем. Проблемите и скандалите идват единствено заради алкохола, който консумира от обяд( когато не е на работа). Компанията му е е същата като него. Преди време му казах, че ще си загуби семейството, ако не сте с алкохола. Но нищо..  продължава и то още по често. Дайте мнение или съвет!?

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 18:35 от Moderator1

# 1
А ти искаш ли да се разделяте? И защо си му казала да избира между алкохола и семейството, при положение, че ултиматумът ти е блъф? Не разбирам за какво е темата. Дори 100 човека тук да ти кажем, че ще е по-добре да се разделите, той пак няма да има квартира и доходи, каква е целта на темата?

# 2
  • Melmak
Тоест жалиш прав и здрав все още мъж, че няма къде да живее? Нали работи, ще си намери квартира. Нещо друго те спира.

# 3
Къде отидоха парите от апартамента му? Ако са "семейни" станали ,в твоя  апартамент, му ги връщаш.
 Другото е да го търпиш.

# 4
Къде отидоха парите от апартамента му? Ако са "семейни" станали ,в твоя  апартамент, му ги връщаш.
 Другото е да го търпиш.
Купихме с тях друго жилище на зелено, после отново друго и сега чакаме да стане готово. След време ще има къде да отиде, но до тогава..

# 5
Заменете жилището за два по-малки апартамента - в единия той, в другия вие с детето. Детето е право да иска спокойствие.
Вариант за общежитие и/ или общинско жилище имате ли? За него става въпрос. На сам човек и боксониера или таванска стая му стига.

# 6
  • Sofia
Заменете жилището за два по-малки апартамента - в единия той, в другия вие с детето. Детето е право да иска спокойствие.
А тя защо трябва да си дава половината жилище? Нали е нейно.

# 7
Значи няма да е точно на улицата. Колко време има до завършване на сградата - година, две? Вероятно са ви останали някакви пари от продажбата, които да покрият квартира, дори да не е самостоятелна, за това време.

Как пък няма да си продава жената жилището, за да има бираджията второ собствено, вместо да изкара няколко месеца в стая под наем...

# 8
  • Melmak
Те явно са инвестирали в жилище на зелено и го чакат да е готово. Какво ще продават и прекупуват, няма смисъл. В тая ситуация в момента е отвратително ако имаш сносно жилище да го продаваш без особена причина. После ходиш на огледи и ревеш.

# 9
Вариант за общежитие и/ или общинско жилище имате ли? За него става въпрос. На сам човек и боксониера или таванска стая му стига.
Това не е вариант, така и тримата ще сме на улицата докато се намери нещо. А е таксите по покупко продажбата ще изядат част от парите. Вариант за общинско не става защото ние имаме жилище което го чакаме до година да е готово.

# 10
Значи съм познала - става дума за броени месеци. Нищо няма да му стане за толкова кратко на квартира със съквартиранти, а детето ви ще е спокойно.

# 11
  • Melmak
Аз продължавам да не схващам защо мислиш как здрав и прав мъж ще си плаща наема.

# 12
Писах преди да има добавени отговори,, които поясняват ситуацията. Тъй като жилището на зелено е купено по време на брака ви с парите от негов наследствен имот, а сега ситуацията у дома е влошена - прежалваш издръжката и си наема жилище за една година. През това време нали очаквате и другото, което е на зелено да стане готово? Трябва да избереш между спокойствието на детето и парите (издръжката), ако не може да си позволи и квартира, и издръжка.
EmmaT, ако имат брак нищо чудно да е семейна собственост. Най-добре е адвокат да каже как точно седят нещата при тях на база документи и закони. А и не е казано, че при една размяна и двете жилища ще са на различни собственици, може и двете да са на нейно име или едното - на името на детето, другото на нейно, а той да живее без наем временно в едното, примерно докато детето завърши училище. Но го писах преди да прочета, че в момента строят.

# 13
Аз продължавам да не схващам защо мислиш как здрав и прав мъж ще си плаща наема.
Знам ли и аз. Мисля го. Знам каква заплата взима, а и кредит има, но той ни е общ и ще се дели. Явно съм шматка, да го мисля, но друг вариант просто не виждам.

# 14

EmmaT, ако имат брак нищо чудно да е семейна собственост.

Тук е мястото да обясниш как така нейното наследствено жилище ще се окаже семейна собственост.

Авторке, дала съм съвсем практичен и евтин вариант. Ако темата е за нещо друго - напиши за какво, да не се хабят потребителките със съвети.

Общи условия

Активация на акаунт