Напуснах го

• 1 257
  • 19
  •   3
Отговори
Аз съм млада майка на 24 години. С бащата на детето ми се запознах, когато бях на 18 – той е по-голям от мен. През годините, в които живеех с него, постоянно имаше скандали. Той е много ревнив, агресивен, избухлив и контролиращ. Винаги съм се съобразявала само с него, никога не съм му изневерявала, но въпреки това той ме отчужди – останах без приятели и без собствен живот.
За най-малките неща ставаха огромни скандали. Често ме гонеше от дома му, обиждаше ме с вулгарни думи, после съжаляваше и аз се връщах. Търпях и преглъщах с надеждата, че ще се промени и ще започне да ме уважава.
Детето ни е на година и няколко месеца. Не беше планирано, но то не е проблемът. Проблемът е, че след поредния скандал, в който отново ме изгони, осъзнах, че не искам детето ми да расте в такава среда. Макар и малко, то усеща напрежението. Аз живеех постоянно в страх и притеснение.
От две седмици го напуснах окончателно. Той ту прави драми, ту съжалява. През деня детето е с мен, а след работа го оставях при него, за да го вижда. Днес обаче дойде, взе детето и отново започна да ме обижда и да ме заплашва, че ще ме съди и няма да го видя.
В момента съм в апартамента на баба ми и съм по майчинство. Моля за съвет – какво да направя, за да защитя себе си и детето си?

# 1
  • SF
За какво ще те съди? Няма за какво да те съди. Разделете се, ако сте женени, се разведете. С времето ще свикнете, а той ще си намери друга, по която да крещи.
Добре си направила, че си отървала и себе си, и детето си. Ще се справиш!

# 2
Говори с адвокат!

# 3
  • По света и у нас
Адвокат!!

# 4
Спокойно, това са думи под афект. По закон, ако не застрашавате детето, няма основание да ви го вземат.
Съветът ми е да се консултирате с адвокат, за да сте спокойни за правата си.

# 5
Много съм объркана и ме е страх. Той има пари и добър адвокат, а аз в момента разчитам само на майчинството и помощ от близките ми. Минаха почти три седмици откакто се разделихме, но той е много агресивен и не иска да приеме раздялата. Навсякъде съм го блокирала, защото ми говори ужасни неща, но ме е страх, че няма да ме остави на мира.
Страх ме е и за близките ми. Той има криминално минало, много е манипулативен и нестабилен. В момента съм при баба ми, тя има куче и се притеснявам да не започне да я причаква или да ѝ създава проблеми. Не знам какво да очаквам от него.
Някой сблъсквал ли се е с такъв човек? Не пиша, за да се оплаквам, просто нямам на кого да споделя. Дори лъжа майка ми, че сме се разбрали, само за да не се тревожи. Чувствам се много сама в това.

Със сигурност след днешните сцени утре ще потърся адвокат, за да знам какви са ми правата и как да защитя детето си. Но много се притеснявам… страх ме е, ако разбере, как ще реагира и дали няма да стане още по-агресивен.

# 6
  • SF
Кажи на майка си. По-добре да я разтревожиш, но да знае какво се случва с дъщеря й и внучето й, а не да си мисли, че всичко е наред и после да съжалява, че не е знаела по-рано.
Няма нужда да пазиш тайна от единствените хора, които могат да ти помогнат, защото си изплашена.
Дали сме се сблъсквали с такива хора, няма никакво значение. Нямаме деца от тях и дори и да сме срещали такива типове, не са част от живота ни.
Избрала си си агресивно гадже и си живяла с него досега. Родила си дете от него.  Говори с адвокат.

# 7
Благодаря Ви

# 8
Законът е на ваша страна, особено ако той има криминално досие. Всичко, което прави сега, е да ви манипулира, за да се пречупите и да се върнете.
Не му се връзвайте на провокациите! Той иска да ви изкара "нестабилна", за да омаловажи заплахите си пред съда. Бъдете умна,съобщенията не винаги тежат в съда, затова си спестете нервите и говорете само чрез адвокат. Няма как да ви вземе детето при тези обстоятелства.

# 9
Освен с адвокат и с районния инспектор щом има криминално досие.
Адвокатът ще те посъветва за ограничителна заповед най-вероятно.
И...на всяка цена сподели проблема с родителите си, баба си и дори с близките на бабата съседи.
Нека са в течение, за да следят и при нужда да реагират адекватно.

# 10
Присъединявам се към съветите да споделяш, защото винаги е добре някой да знае какво се случва. Ако имаш нужда от свидетели да си се подсигурила.

# 11
Адвокат! Оплакване в полицията! Едва ли имате брак и по-добре. Виж кой ви е квартален и  се оплачи и там. Ако има оръжие, им кажи. Всеки греши, но вече имаш дете и трябва да използваш всички части на мозъка.

# 12
Той детето го взима след работа. Как мислиш, че ще ходи на работа, ако ти вземе детето?

# 13
Освен с адвокат и с районния инспектор щом има криминално досие.
Адвокатът ще те посъветва за ограничителна заповед най-вероятно.
И...на всяка цена сподели проблема с родителите си, баба си и дори с близките на бабата съседи.
Нека са в течение, за да следят и при нужда да реагират адекватно.

Hands Plus1 Сподели също така с приятели, с целия ти социален кръг. Няма място за срам и притеснения, това е необходимо за твоята и на детето сигурност.

# 14
  • SF
При заплахи, е хубаво да знаят повече хора. Някои от тях ще те изслушат безразлично, но други ще ти помогнат с решения.

Общи условия

Активация на акаунт