Не знам какво да правя.

• 7 460
  • 153
  •   1
Отговори
# 45
  • Melmak
Сикнес, не си ти, аз съм тая съфорумка. Човек ще каже, че съм милионерка, а заплатата ми е подарък всеки месец. Човек се простира според чергата си, здрав мъж може много неща да работи. Няма какво да жалиш здрав човек. Както аз, така и всеки друг може да изпадне в ситуация да е без работа, гаранция за нищо няма. Въпросът е да се оправиш някак. А възрастен човек, мъж, баща… някак да го жалим. Родителите ни колко кризи преживяха, пък не са легнали да умират.

# 46
В София заплатите масово са 2 - 2.5 к лева чисто - знам, че тук сме все корифеи, дето за по малко от 5 к чисто не стават от леглото, ама реалността е малко по различна. Ако плаща 1000 ипотека, 800 наем за боксониера в Обеля или Дружба, издръжка  поне 300, сметки, транспорт, той с какво ще живее? Авторката явно си има друг , и е решила да го гони тоя, ама чак пък с детето да се оправдава. Тя, ако постоянно му дудне, гони, обижда,  вдига скандали, разбираемо е той защо не иска да се прибира, да не комуникира с нея и да предпочита компанията на приятели и бира пред нейната. Все пак не разбрах, наистина ли е алкохолик, или и той не я понася, както тя него?

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 12:09 от Прекрасная Василиса

# 47
  • ES
То хубаво я карате да го гони Ами ако той не иска да излезе доброволно какво полиция ли ще вика? И мисля че такива дългогодишни съжителства защитават човека без собственост поне от изхвърляне.
А тя се притеснява защото неговото е станало общо, а нейното си е нейно. Но пък и той доста години е живял в нейното.
Авторката, ти опитала ли си се да говориш сериозно с мъжа си да разисквате проблема да потърсите решение вече само раздялата ли я виждаш като единствена опция?

# 48
Пандора, точно сикнес имах предвид, че се чуди как така човек може да взима толкова малка заплата, че да не може да си позволи да излезе на квартира, и то, при положение че ипотека плаща. Ми на, ей така, има, и са много такива хора.
Авторката нещо вече не се включва, ама на себе си да отговори, наистина ли мъжът й е алкохолик, или проблема е някъде другаде, може и в нея, че не комуникират, взаимно не се понасят, и той предпочита компанията на приятелите и бирата пред нейната, а вкъщи се разминават като чужди . Тя гони ли го, обижда ли го, заплашва ли го? Че кой нормален мъж ще търпи такова поведение? Естествено, че ще ходи някъде другаде.
А тя, на 43, като остане сама, ще цъфне и върже, с тоя характер. Сигурно и претенции към неговото жилище ще има, ама сега била много загрижена за него, че няма къде да отиде, чак и с детето се оправдава . Ми да каже, кое е непоносимо за нея, че ходи да пие бира 7 приятели  и не се прибира през почивните дни, не й обръща внимание и цялото домакинство е за нея, или,  че наистина се напива на кирка, бие, заплашва, вдига скандали?

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 13:17 от Прекрасная Василиса

# 49
Брей, Василиса, тоя да не ти е син? Големи пледоарии и преразкази по картинка.

# 50
В тия тема винаги се търси под вола теле.
То може да има, но не е коректно да се предполага, едва ли не се развиват някакви сценарии, защото на някой така му е интересно.
И темата отива на кино.

# 51
Да го пришпори да поема повече задължения или да дава повече пари за домакинството. Щом се налива нон стоп с бири, значи може и повече отговорности да поеме. Като не – да си търси квартира. Какво ще жали човек, който не жали нито детето им, нито нея.

# 52
Ми, не ми е син, ама новото жилище, купено с пари от неговото наследство, и за което пак той плаща кредита, нищо че  кредита се води на името и на двамата,  е общо нали..и той винаги е обичал да си порка бира, обаче положението става нетърпимо, когато тя започва да го гони от нейния апартамент, да го  заплашва, че ще остане без семейство,  и спират да комуникират, само се разминават като чужди по коридора. Ами, да го изтърпи още малко, да се разберат, че при развода новото жилище остава само за него, като той продължи да си плаща ипотеката, както и до сега, и воала - няма да се налага да го търпи повече в нейното жилище и да търси съвет от форума. А и то така, ако до сега няма кариера на 45+ изведнъж си сменя работата и почва да вади поне 10 к на месец, нали...
Авторке, трудно ще превъзпиташ мъж на 45 години. Седнете, поговорете, разбере се жилище, ипотека , издръжка, нищо не пречи да си живеете още малко като съквартиранти, докато стане готово неговото жилище, нали.. Ти, ако си въздържателка, и те дразни много ,че някой е изпил 3-4 бири събота следобед, до степен да го гониш и заплашваш, да не си си взимала такъв мъж. Все пак, ако пие само бира, с приятели, и само през почивните дни, не е неадекватен, да  обижда, вика и прочие, не мисля, че е точно алкохолик, а зависим, а пък теб по скоро те дразни, че не ти обръща внимание и не ти помага вкъщи. Ми, можеше хобито му да не е бира, а мотори, или скално катерене, и пак нямаше да бъде с теб, а с приятели. И, силно подозирам, че парите хич не ви стигат, и това толкова много те дразни, че ходи с приятели, да пие бира, а ти даваш цялата си заплата вкъщи . Като прибавим липсата на внимание, това е май основния проблем за теб, а не че бие и буйства и редовно е неадекватен.
А неговия - твоето поведение... Поне не настройвай детето срещу него.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 14:02 от Прекрасная Василиса

# 53
В моя град имаме едни познати, компания, повечето мъже без жени, кой разведен, кой ерген, пият си бирата заедно, нооо за какви количества става дума. Flushed На 7-8 бири човекът стои, говори и изглежда доста нормално. После вече малко почва да губи говор и картина. Родителите ми понякога имат нужда някой да им свърши някаква работа, и търсят някой от тези приятели, но никога вечер, защото "ако говорим по това време на деня, той после няма да си спомня какво сме говорили." Grinning

# 54
Ми, не ми е син, ама новото жилище, купено с пари от неговото наследство, и за което пак той плаща кредита, нищо че  кредита се води на името и на двамата,  е общо нали..и той винаги е обичал да си порка бира, обаче положението става нетърпимо, когато тя започва да го гони от нейния апартамент, да го  заплашва, че ще остане без семейство,  и спират да комуникират, само се разминават като чужди по коридора. Ами, да го изтърпи още малко, да се разберат, че при развода новото жилище остава само за него, като той продължи да си плаща ипотеката, както и до сега, и воала - няма да се налага да го търпи повече в нейното жилище и да търси съвет от форума. А и то така, ако до сега няма кариера на 45+ изведнъж си сменя работата и почва да вади поне 10 к на месец, нали...
Авторке, трудно ще превъзпиташ мъж на 45 години. Седнете, поговорете, разбере се жилище, ипотека , издръжка, нищо не пречи да си живеете още малко като съквартиранти, докато стане готово неговото жилище, нали.. Ти, ако си въздържателка, и те дразни много ,че някой е изпил 3-4 бири събота следобед, до степен да го гониш и заплашваш, да не си си взимала такъв мъж. Все пак, ако пие само бира, с приятели, и само през почивните дни, не е неадекватен, да  обижда, вика и прочие, не мисля, че е точно алкохолик, а зависим, а пък теб по скоро те дразни, че не ти обръща внимание и не ти помага вкъщи. Ми, можеше хобито му да не е бира, а мотори, или скално катерене, и пак нямаше да бъде с теб, а с приятели. И, силно подозирам, че парите хич не ви стигат, и това толкова много те дразни, че ходи с приятели, да пие бира, а ти даваш цялата си заплата вкъщи . Като прибавим липсата на внимание, това е май основния проблем за теб, а не че бие и буйства и редовно е неадекватен.
А неговия - твоето поведение... Поне не настройвай детето срещу него.

Василиса, не само преразкази, но и си измисляш дори.
Прочети постовете на авторката, там е обяснено за имотите. Не е нужно да съчиняваш, неща които нямат общо с действителността. В момента живеят в наследствено жилище на авторакта.
Имат още два апартамента.
Ако беше прочела постовете и щеше да разбереш, че тя няма намерение да го изхвърля на улицата, даже обратното.
Бих казала е жалостива и то твърде много и точно защото той няма къде да отиде, тя нищо не прави.
Това че са счупени нещата, не значи, че има друг мъж. И да, да се превъзпитава не може. Но не е длъжна да живее с него, не е длъжна да му търпи пиенето и всичките глупости. Тя със сигурност не го е взела такъв.
Не е нужно да пие, да буйства, да удря за да е неприятен един пияница.
И тя няма как да настройва детето. Това къде го видя.
Той сам опропастява отношенията с детето. С пиянството си, поведението си.
Какво значи да го заплашва, че ще остане без семейство. Той с това  поведение да не би да е част от това семейство. И не са заплахи, това са факти. Тя се опитва да му влее малко разум, ако иска да не го загуби. Защото има жени и това не казват, те просто приключват и оня е в шах и мат и откъде дойде това.
Аз неслучайно писах да го хване трезвен и да говорят как ще живеят.
Откъде накъда тя трябва да търпи някакво пиянде, което не е нито съпруг, нито баща, а само пие, не говори с нея, не се поглеждат.
Голяма защита му удряш на това пиянде, явно ти е слабост.
Какво му е поведението вкъщи ти няма как да знаеш.
Искаш подробен отчет в 30 страници ли? Ами не е длъжна авторката да си разказва цялото житие и битие в най-малки детайли.

# 55
Елора, ами такъв го е взела. Втори абзац от първия пост - “винаги е обичал да пие бира”…
Нито казвам, че е алкохолик, нито че не е. Пълно е с мъже, които уикенда пият с приятели, този явно е от тях. Да ги наречем пияндета. Не всички са насилници, неадекватни, изпускащи се в леглото и търкалящи се по земята.
Ако има по-дипломатичен начин да се разделят и да има време да събере пари за наем и депозит, мисля, че ще е по-добре.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 15:00 от Mandy Bo

# 56
  • ES
Къде прочетохте, че имат още два апартамента? Имат този, който ѝ е бащин и друг, който е в строеж, за който са продали наследствения на мъжа ѝ и отделно разбирам, че са теглили кредит.
Каквото и да се реши, с лошо нищо няма да се постигне, даже да имат 2 свободни апартамента. Майката му е говорене и взимане на решения с определен срок. Не само голи обещания

# 57
Това не значи, че бил такъв Манди.
Кой не пие бира? Е, има и такива мъже. Познавам. Но много пият. Но нормално, не им личи и да пийнат повече.
Но има значение дали преди си пил по 1-2 бири или след 10 години само седиш и се наливаш като буре.
Разликата явно я вижда авторката.
И не, едва ли е бил такъв. Просто е увеличил количеството.
Самата тя пише, почвал от обяд. Това не е нормално.
А щом и детето вече не издържа и си казва мнението, явно картинката не е красива.
И да, викате детето нямало право на мнение. Как ще няма, детето да не е някаква хлебарка там. То е част от това семейство и явно е травмирано от поведението на бащата.
И щом детето е коментирало, определено има защо.
Аз не казвам да го изрита. Аз вече написах, че трябва да седнат и да говорят сериозно как ще процедират.
И той да си опича и организира нещата.

Гери, доколкото разбирам са три апартамента.
Поне от този цитат

Цитат
Купихме с тях друго жилище на зелено, после отново друго и сега чакаме да стане готово. След време ще има къде да отиде, но до тогава..
Абе не се разбира. Два на зелено или са продали едното зелено за другото зелено. Тъмна индия малко.

# 58
Къде отидоха парите от апартамента му? Ако са "семейни" станали ,в твоя  апартамент, му ги връщаш.
 Другото е да го търпиш.
Купихме с тях друго жилище на зелено, после отново друго и сега чакаме да стане готово. След време ще има къде да отиде, но до тогава..

Ето тук прочетох че са купили друго жилище И още едно, а живеят в апартамента на нейния баща

Затова и казвам , тя не му е длъжна с нейното жилище, може да му остави новото и той да се оправя.

Както казах е, ако му опрости 300 лева издръжка точно ще му стигне да си наеме стая, или да продадат единия апартамент.

Плюс това , дори един алкохолик да не те бие е достатъчно травмиращо да гледаш неадекватен човек всеки ден (живяла съм така към 15 години като дете и ми е нанесло огромни психически травми)
Е, не можем да знаем колко зле е положението, съдя само по думите на авторката.

Та сега два апартамента ли изплащат или 1?

# 59
.... може да му остави новото и той да се оправя.

Може, ама едва ли това иска. Можеше да го изрита, преди да продадат наследствения му имот, и той да си има своето. Така щеше да е съвсем ок, нали? А сега, той няма лично негова собственост, а в същото време има и ипотека върху имот, който ще се дели при евентуален развод. Нейното си е нейно, а чуждото вече е общо.
Та, кога точно пиенето на бира, взе да пречи?

Общи условия

Активация на акаунт