Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 842
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Той проблема е в говорено. Жената от 10 години говори и вижда, че нищо не се променя. Защо продължва още една 11-та година? Женският мозък работи така “От къде да знам какво искам преди да съм чула какво казвам?!” Мъжът пък на всяко казано търси решението. Предлага решение, което тя не е искала, а е искала само да си каже. Тя го отхвърля. Той е наранен защото му е отхвърлена ролята и не му е прието решението.

Останалите мнения малко или много са ми доста пристрастни (оправдателни за жените и обвинителни за мъжете), но с това съм съгласна. Мъжете са доста по-просто устроени и често не разбират какво искат жените. Когато една жена иска просто да я утешат, гушнат или да я поглезят тя казва някакво оплакване. Но за мъжа това оплакване е покана да намери решение за проблема и той веднага се впряга да го измисли. В резултат и двамата са сърдити. Наблюдавала съм го от близо в отношенията между баща и пораснала дъщеря в семейството. Ама той се научи и вече е почти експерт Simple Smile
Като цяло мъжете не разбират от намеци, а са много доволни от ясно и точно формулирани искания. И ако са свестни нямат нужда да им се дудне, защото жените много обичат като кажат нещо, то да е "не е спешно, може и след пет минути". А мъжете мразят това, те могат да свършат всичко, но когато са на кеф. За свестните говоря. Иначе има и такива:

- Ох, хайде най-после си избере коя задача ще свършиш - да изхвърлиш елхата или да извадиш шезлонгите от мазето!

# 31
Всичко се казва буквално без намеци и така няма проблеми поне това е моето мнение😂🤷🏻‍♀️

# 32
  • София
Мъжете са доста по-просто устроени и често не разбират какво искат жените. Когато една жена иска просто да я утешат, гушнат или да я поглезят тя казва някакво оплакване. Но за мъжа това оплакване е покана да намери решение за проблема и той веднага се впряга да го измисли. В резултат и двамата са сърдити.
И това е до човека. Ако някой ми се оплаква търся решение, и също не се оплаквам просто, за да мрънкам. И изобщо не съм мъж.

# 33
  • София
Вярно  е това, че решават въпроси,  а жените просто си изказваме като пред приятелка  тревогите, които можем и  да си решим. Те се втурват , иначе за какво са били. Това за една група ,че има   и други, дето ни слушат, ни мърдат,  принцове.

Аз съм от тези с решенията. Много са ми се сърдили (включително мъже), че те просто искат да им олекне, а аз търся решение. Единственото, което мога да определя като полово е, че преди когато жените не са имали толкова права, е трябвало да търсят заобиколен начин да стане тяхното. Но дори тогава не всеки е бил такъв и е можел да го прави. Аналогично при мъжете.

# 34
Някои жени говорят с намеци, други с твърдеци, трети като цивилизовани хора.
Мъжете рядко влизат в директни конфронтации с жените – те говорят по-скоро с намеци.
Има разлика в мъжкото и женското мислене.
Мъжете реагират обикновено рационално и прагматично, а и мислят по-еднопластово. Реакциите има са еднотипни често, защото не умеят да изпитват и правят едновременно 35 неща като действие и емоция.
Докато жените вкарват повече емоционалност и драматичност. В едно изречение или отиване до пералнята или хладилника може да да се вкарат поне 5 емоционални състояния и реакции с амплитуда от 0 до 100 градуса.
//
АКо си директна с един мъж, се различават по реакциите си – някои са мекушави и казват ок, ок, но нищо не правят по въпроса. Други правят нарочно наобратно, да е напук, а казват ок, разбрах. Трети, директно те отсвирват с грубост. Четвърти стават като зомбита и като им говориш, пускат пердето и се скриват – млъкват и гледат като телета.
Какви беди носи това?
Различни.
Персонално е и зависи от натурите и на двамата участници.
За Северина може да е добре да е директна и да овиква Станчо. Но той да е тип човек, който обича мирното и тихо говорене. И тогава да е готов и ок да върши каквото и да било. И затова понеже тя не спира да дудне, да не прави нищо.
Подходът с всеки и към всеки е индивидуален.
Затова, както обичам да казвам – винаги всичко е лично.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 11:47 от BasilA

# 35
...Мъжете са доста по-просто устроени и често не разбират какво искат жените...
Мъжете и жените са еднакво устроени, но обществото е наложило определни ограничения на база физическите им различния. Това, че те физически са по-силни, в миналото се е разбирало, че трябва винаги те да са с последната дума. В днешно време, когато жените на теория имат еднакви права, все повече жени си позволяват и да ги използват и заявяват директно какво искат. На практика обаче се получава друго - приказки, че жените искат да отнемат мъжествеността на мъжете. Друго си е да подходжат с намеци, а решенията да излизат от "главата" на семейството, иначе ще го засегнат, няма вече да е мъж, ще е под чехъл и т.н.

...А мъжете мразят това, те могат да свършат всичко, но когато са на кеф. За свестните говоря...
В повечето случаи това са хора, които са свикнали някой да им поема отговорностите, знаят, че ако отложат още малко, тя ще го направи сама и ще си спестят усилието. Свестни не мога да ги нарека.
Свестните (и мъже, и жени) вършат, каквото има за вършене, без много приказки. Това са пораснали хора, които са стигнали до етапа да осъзнаят, че не са тийнове, които да правят неща, само когато са на кеф.
И пак стигаме до горното - обществото приема за нормално, дори нарича свестни мъжете, които вършат нещата, когато са на кеф, особено по повод нещата, които опират до битовизми. Но ако жената започне да се занимава с битовите работи, само когато е на кеф, отношението е съвсем различно - и от страна на мъжа ѝ, и от обществото като цяло. Това плаши доста от жените и именно затова не си позволяват да са директни.

# 36
Има ли изобщо женско и мъжко мислене?..
В книгата “Мъжете са от Марс, жените от Венера” имаше един тест, ако помните (дано не се бъркам с другата им книга за вдигнатия капак на тоалетната чиния?), според който попадаш някъде по линията на крайно женско и крайно мъжко мислене, като хората в края са близко до животинките инстинкти. Съответно според авторите повечето хора сме към средата и в голяма част имаме едни и същи предимства и недостатъци. Тоест нищо човешко не ни е чуждо. Може мъжът да говори с недомлъвки и да се цупи, може жената да е буквалист и да не разбира много интуитивно от емоции и цупни.
Но ако са срещали хора, както се казва, на всеки му е ясно, когато върти номера и се прави, че не разбира.
Иначе има жени, които говорят с намеци, майка ми например, честно казано аз самата не я разбирам и много се изнервям. Опитва се да ми вмъкне мисъл в главата като моя, като просто подмята нещо двайсет пъти ни в клин, ни в ръкав. Последно мъжът ми обясни, че просто се надявала така да реша, затова да не й се сопкам “ама защо го повтаряш това, кой го е казал?!” Еми значи той по-добре е разбрал “нейните намеци”.

# 37
След като мъжете и жените мислят еднакво - вие като жени, бихте ли искали мъжът до вас да мисли и да действа като вас?

# 38
  • София
Всичко е до човек и до мъж. Срещала съм мъже, с които мога да говоря директно, срещала съм и такива, покрай които усещам че трябва да стъпвам на пръсти. Естествено, със вторите не издържам, защото съм нетърпелива и директна и някой хубав ден си казвам всичко, както си е, пък да става каквото ще.

Сега като се замисля, майка ми, Бог да я прости, все се правеше на неразбрала и искаше да й обяснявам нещо по 3 пъти. Може би от там пък съм се научила да говоря директно.

Да, искам мъжът ми да общува като мен и съм си избрала такъв.

# 39
Аз не – очаквам мъжът да ме балансира с по-различното си мислене. Допълваме се като поведение и реакции. Ако е точно като мен – ще се избием.

# 40
След като мъжете и жените мислят еднакво - вие като жени, бихте ли искали мъжът до вас да мисли и да действа като вас?
Не, за бога, не искам! На мен ми трябва някой да ме държи на център.

# 41
  • Далечният изток
То няма и как да мислим еднакво. Освен ако единият от двамата няма собствено мнение и се оставя да бъде воден от другия. На някои им харесва да са в едната или в другата позиция и умишлено си търсят такъв партньор.

# 42
  • София
Всъщност аз искам да има същото ниво на комуникация като мен - буквално и открито. Мисленето му и поведението му, естествено са различни - различни хора сме. Предпочитам мъжът да е по-спокоен и по-обран от мен, че две драма куин на едно място ще станем много.

# 43
Аз нямам нищо против да сме с еднакво мислене (да не се разбира еднакви мисли), да. Мчи на мен кво ми е.
То и донякъде сме. И двамата сме еднакво емоционални, като неговите емоции се изразяват в яд и фрустрация, а моите в тъга и тревожност. Ама все са продиктувани от едни и същи чувства, просто хормонално, а и социално сме програмирани да ги изразяваме по различен начин. И аз като съм емоционална той ме успокоява, и обратното. Нито искам да ми мучи, тропа по масата или мълчи като пукал, както е “прието за мъж”, нито той иска да му рева, крещя и истерясвам, както е “прието за жена”.

# 44
Да, това ми е от основно значение за създаване на семейство, наравно с физическото привличане. Едното без другото не става. 
С мъжа ми имаме еднакво мислене/действия по основните точки в живота. Дотолкова сме еднакви, че за 3 десетилетия никога не ни се е налагало да обсъждаме или правим компромис за нещо съществено.
Което не значи, че сме 1:1, имаме лични предпочитания за много неща, защото сме отделни хора. Но те не са продиктувани от пола, а това, че сме директни много улеснява съвместния живот.

Общи условия

Активация на акаунт