Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 851
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
  • София
След като мъжете и жените мислят еднакво - вие като жени, бихте ли искали мъжът до вас да мисли и да действа като вас?

В някои отношения би било хубаво, тъй като смятам, че имам доста положителни качества. От друга обаче, различното мислене и действие дава перспектива и възможност да се подходи различно към ситуацията и да те отворят нови възможности. Затова най-важно е да се напаснат мислите и действията. Понякога еднакво мислещи не успяват, а различно мислещи да, понякога обратното.

# 46
Женският мозък работи така “От къде да знам какво искам преди да съм чула какво казвам?!”
Кой ви ги гравира в мозъка тези глупости?

# 47
Свикват, миличките, с времето се научават мислите да ми четат по наклона и извивката на ноздрата. Говоря с намеци, винаги, освен във форума, а ако някой не схваща и не се бори да схване, изобщо не ми трябва наоколо.
След като мъжете и жените мислят еднакво - вие като жени, бихте ли искали мъжът до вас да мисли и да действа като вас?
Всъщност да, в общи линии. То и това си има кусури, но поне не ме кара да се дразня от дишането му.

# 48
  • По света и у нас
Мъжете, които са като мен малко ме плашат, но ме карат да се чувствам женствена определено и това ми харесва безкрайно.

За другите Бази се изказа най - добре, как точно те отсвирват, грубеят, стават пасивно запречени и недоразбрали … абе една мъка на мъките. Ако мъж те търси за слушател да си излива мисловната драма , като женичка , получавам кринч отвсякъде. Все едно е поредната смотана приятелка с която няма да се виждам повече.

Друго си е да те изплаши с мъжка енергия и да ти се разтреперят краката 😄

# 49
Мъжете и жените често пъти реагират еднакво на един и същ дразнител,но в различно време и с различна продължителност,което мен ме ядосва. Например земетресение. Мъжът ще се стресне яко,но след час ще се успокои и забрави. Жената ще се стресне повърхностно и чак на другия ден ще се стресне и уплаши истински. Когато мъжът вече отдавна е забравил за земетресението. Yum

# 50
“Друго си е да те изплаши с мъжка енергия и да ти се разтреперят краката” - мда, аз винаги съм избягвала мъже, които ме плашат. Или с които шестото ми чувство ми казва да не ги настъпя по мъжкото его случайно, защото са непредвидими. Или с които изпитвам вълнение, ама примесено с тревожност, когато искат да отидем на втора среща някъде насаме, където никой няма да ме чуе, примерно. Или който се прави на загадъчен, но не е таен агент по професия.

# 51
  • София
Как мислят зависи от човека. И определено предпочитам да съм с човек като мен. Аз съм логична и прагматична при проблемни ситуации и ако някой вземе да ми се чувства по някакъв начин, вместо да действа, няма да го изтърпя.

# 52
Аз говоря директно, пряма съм и хората понякога ме обвинят за груба. И какви беди носи това? Никакви, както и тези от вашия въпрос, хора всякакви Свят голям.

# 53
Мъжете просто говорят и споделят по-малко. Те от десет теми вероятно ще споделят по една (и вероятно ще кажат мнението си директно). Но девет теми ще премълчат. Жените ще се изкажат по всички десет теми, но вероятно ще кажат нещо ясно и директно по една (защото не можеш да си наясно и с ясно и точно мнение по всичко, а само участваш в разговора).

# 54
Ох забавното е , че при нас е обратното
Аз съм свикнала всичко да си казвам в прав текст и веднага, а той е научен че мъжете трябва да са силни и стоически да търпят всичко и ако има нужда от някаква подкрепа трябва да го въртя на ръжен докато си каже, иначе само на намеци караме и си ходи тъжен и неразбран, щото аз съм малко недосетлива Joy

# 55
  • Стара Загора
Аз съм за директно без излишни намеци.
Според ситуацията и човека насреща.

# 56
  • France
Да, защо не?
С ММ много си приличаме и смятам, че в това се крие нашата хармония. Да, израснали сме различно, в различни държави и различна култура, но за повечето неща гледаме в една посока.
Бившият ми обичаше да казва, че сме различни, но допълващи се. Само че на мен в един момент ми писна от тази различност.

# 57
  • София
Между другото, някои мъже много обичат да говорят с недомлъвки за две неща - работа и здраве. Примерно промърмори нещо за "зает съм уикенда", а всъщност става дума за командировка две седмици.

# 58
Работа или "работа", това с командировките  е  вече синоним на изневяра.

# 59
Вероятно не е така, зависи си от хората, но човек като се нагледа на подобни практики и после иди кажи не е така.
Работила съм и в държавната сфера, и в частния сектор в големи институции и компании, от средно ниво също, малки. Навсякъде са като развързани. А тиймбилдингите, ако са по 2-3 дни само стой та гледай. По-скоро не гледай, че трябва да пазиш тайни, а кой иска да се товари с чужди такива.

Общи условия

Активация на акаунт