Ново начало

• 589
  • 13
  •   3
Отговори
  • У дома... някъде
Здравейте.
От известно време обмислям и имам идея за преместване на семейството ми,което се състои от полупълнолетно дете и майка ми в гр.Пловдив.
Там имам възможност да продължа бизнес на моя роднина,който е утвърден.Смени посоката с нов проект,който за щастие се развива доста добре и  вече е трудно да съчетава физически двете неща,както и да обръща внимание на семейството си.
За мен това е добре дошло,защото усещам ,че вече искам и имам нужда от промяна в живота си и смяна на средата.,както и това ме мотивира,че няма да започвам съвсем от нулата.
Накратко за моя живот до момента ще разкажа с няколко изречения.
Не съм излизала никога да живея извън моя роден град,нито съм учила настрани.Моят живот е бил ицяло фокусиран тук.В последствие поради промяна на обстоятелства и липса на удовлетворение и да градя нещо тук,обмислям това решение,като разбира се го гледам от всички страни-позитивни и негативни.

Имаме възможност да си закупим жилище или къща там,както и образованието на детето да продължи и да се развива.Майка ми също смятам,че ще се чувства добре,говорили сме вече и с нея по тази тема и е съгласна и мотивирана.

Въпроса ми е трудно ли се адаптира човек към смяна на града и социалния кръг?
Какви други въпроси би трябвало да си задам(очаквам съвети и мнения ),за да съм напълно сигурна  в решението си?
Към момента съм на 70% сигурна ,че решението ми за промяна в социалния кръг,професионален и местожителство е правилен.
Искам да събера различни мнения на хора,които биха ми били от полза да взема окончателно решение.
Така или иначе хората в моя близък кръг ме подкрепят в това и вярват в мен,че ще се справя с адаптацията,както и семейството ми също подкрепя тази идея за ново начало и промяна.

# 1
Зависи на колко е години, и дали е адаптивен като цяло.

# 2
Ако сте с положителна настройка към Пловдив и цялата промяна действайте!
В крайна сметка нищо не губите.
Майка ви ви подкрепя и това е наистина важно. Друг е въпроса каква е нагласата на детето със смяната на средата и как приема всичко това.
Вариант е ако все пак има колебания относно детето и неговото виждане, да отидете първо вие за известно време и да прецените дали ви устройва и дали бихте могли да живеете там и след това да дойдат и те при вас.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 20:27 от Arina7

# 3
  • София
Разбираш ли от този бизнес, който евентуално ще продължиш?

# 4
Щом имате пари, аз проблем не виждам.

# 5
  • София
Аз проблем виждам - непълнолетното дете.
Там би имало отпор, иначе съм аз.

# 6
  • София
И това, да. Не прочетох мнението на детето какво е.

# 7
Щом си надъхана и готова на такава промяна, вярвам че ще е за добро.
А новото винаги предоставя възможности, които ако вземеш навреме и се възползваш ще успееш.
Успех.

# 8
Всяка промяна на местоживеене, работа и семейно положение е стрес. Планираш поне 2 в 1.
Трябва адаптация, но всеки човек е различен. Само врачка може да ти даде твърд отговор Simple Smile (при тях всичко е твърдо).
Зависи на колко години си - по рпинцип младите се адаптиран по-лесно.
За сина ти - все още е ученик, най-вероятно рано или късно ще отиде да учи в друг град/държава.

Все пак запази си вариант за връщане (поне дом). Звучиш ентусиазирана. По-добре е да пробваш, с риск да не успееш, отколкото да не пробваш и цял живот да се питаш какво би станало ...
Успех

# 9
  • У дома... някъде
Разбираш ли от този бизнес, който евентуално ще продължиш?

Ще записвам курс,за да съм наясно с всички детайли.Иначе да,много ми харесва като визия  и е в творческа сфера,което на мен ми е страст от малка.Но и не е нещо,което не се учи или усъвършенства,стига да си отговорен и работлив човек.
Имам опит освен това с клиенти само,че в сферата на търговията ,не конкретно в тази,социална съм и умея да общувам,което също е важно за този бизнес.тоест комуникативни умения,освен творчество.

Синът ми е в първи курс в средно училище,социален е,обича новите неща и да експериментира и също да се учи в движение,ако мога така да се изразя.Будно дете е и позитивно.Казва,че иска и смята,че ще се чувства добре,когато сме ходили също му харесва като град и като шанс за развитие.

Щом си надъхана и готова на такава промяна, вярвам че ще е за добро.
А новото винаги предоставя възможности, които ако вземеш навреме и се възползваш ще успееш.
Успех.

Да,така е.
Благодаря.
Наистина се чувствам доста узряла за това решение,макар и на 44г.
Просто търся във вашите мнения и съвети,евентуално някакви други минуси или притеснения,които искам да предотвратя.
Със сигурност съм човек,който не е лекомислен и много добре премисля от всички страни по безброй пъти преди окончателно решение ,още повече че тук става въпрос не само за мен,а за още 2-ма души,които аз няма да си позволя да подведа.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 21:15 от Black Amarilis

# 10
  • София
Ами май положението звучи добре.
Само бих си оставила някакъв резервен вариант, ако нещо с бизнеса не стане. Simple Smile

# 11
Ако не пробваш, как ще знаеш ?
По- добре да се разочароваш, но да си опитал, отколкото да се чудиш, какво би било..

# 12
  • У дома... някъде
Да,разбира се,мисля и по тази част.
Той си е разработен в продължение на повече от 20г. в Пловдив и като цяло това е просто добър шанс,не е като да отида тепърва да си търся работа ,да ме одобряват или да ме отпращат според изисквания на работодателите.
За евентуално връщане ,ако нещо не е е както трябва да е се подготвям и чрез тази тема,за да мога да избегна максимално всякакви рискове за несигурност или провал,поне доколкото е по силите ми и ума.

Ако не пробваш, как ще знаеш ?
По- добре да се разочароваш, но да си опитал, отколкото да се чудиш, какво би било..

Да,категорично съм и аз на това мнение.

# 13
Хората сменят държави, вие за един Пловдив се двоумите.
Едно от най-силните ми решения е, че не останах в загубения град, в който съм родена.
Имате осигурена работа, роднина, която подава ръка, перспективи за детето, имате дори възможност за евентуално закупуване на жилище.
Навремето заминах с един куфар дрехи.
Наемате едно жилище, живеете известно време, за да видите дали нещата ще потръгнат и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт