Следваща стъпка?

• 11 698
  • 380
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам нужда от съвет.
С приятеля ми сме малко над година заедно и напоследък все повече започнах да се замислям дали изобщо ще направи следваща крачка към мен.
Ситуацията е такава, още от самото начало "живеем заедно" т.е донесе си малко багаж в нас и заживяхме на семейни начала, защото в тях живеел с брат му, който щял да се изнася, а и преди да се преместим трябвало да направи някакви ремонти. Дотук добре, не съм и настоявала да се местя в тях, въпреки, че тук живеем под наем, а той има собствено жилище. Въпроса е там, че половината му багаж е там, половината тук..
Още в самото начало той заяви, че има сериозни намерения към мен като съжителство, брак, деца и т.н както и аз ясно заявих, че искам да изградя семейство и гледам в тази посока, а не просто забавление и всичко беше цветя и рози, на думи....
През тази една година аз правих много жестове, подаръци, изненади, положих много грижа за него, за комфорта вкъщи, планирах, мечтах, подкрепях..
Той купуваше по някой букет от време на време, някой ненужен подарък за празниците, изненади никога не ми е правил с предтекст, че " не знаел как и не му идеали идеи, но се бил грижил до мен когато съм имала здравословни проблеми, тъй като и с това се сблъсках през тази година, а за капак и с това се обосновава, че заради мойте здравословни проблеми ние сме сме могли да имаме "honeymoon" периода от нашата връзка и просто му трябвало още време..
Оправдаваше се с това, че гради бизнес, няма време, главата му е пълна с други неща, а аз доколкото можех, появявах разбиране.
И така дотук, наскоро имах рожден ден и някак си се надявах, че ще предприеме следваща стъпка, уви цял ден беше на работа, вечерта ми взе една торта от фантастико, един букет и ненужен подарък, хапна и си легна...не съм материалистка и ценя всеки жест към мен, но аз за всеки негов празник полагах толкова много грижи, толкова внимание и естествено финанси, че очаквах поне някаква изненада..
За коледа аз му взех подарък за 1000лв който знаех, че той иска , а той на мен бордова игра.. Но наистина въпроса не е в това кой колко е дал, а кой е чул и е положил усилия.
Моята надежда бе наистина, че един път ще се зяви, че аз съм неговия избор, споменаваше пръстен, говореше за тези неща и аз наистина тайно се надявах, че този момент е дошъл и въпроса дори не е в самия пръстен, а в това да затвърди свойте думи, никога не съм натягала никого насила да бъде с мен, да се женим, да ми прави деца и т.н....
И така след празниците реших да проведа "разговора" - изобщо има ли намерение за дом, семейство и т.н и тук вече дойде шока.
Искал, но не точно сега, бил говорил, че иска деца и семейство защото бил влюбен, но не се чувствал готов, трябвало му още някой месец, година за да види дали ще го усети, че иска деца и т.н
Искал да бъде с мен, но в "неангажираща връзка" която той разбира като връзка в която той един вид не ми обещава нищо, а нещата щели да се случат от самосебе си, без да го притискам. А реално той бе този които заговори за семейството и прочие и ми даде надежда, мечти..
На 27 години съм и не смятам, че съм последен влак, но вярвам, че е време да се замисля за следващ етап от живота си и се чувствам готова за изградя едно здраво и стабилно семейство, но уви за това трябват двама.

Нямам много приятели и наистина имам нужда от съвет, аз ли бъркам, притискам ли го, луда ли съм или просто този човек няма житейския опит и не е дорасъл за подобни отношения и е време просто да търся щастието си другаде. Обичам го, уж и той ме обича и не знам дали не допускам грешка, но сякаш просто не сме на един етап и не знам аз дали мога да го изчакам той да стигне до този етап или изобщо дали ще. Знам, че една година не е много, но не и малко за да знаеш какво искаш, не искам да притискам никого, но той хем не иска да се разделим, хем не е готов за нещо повече от това да сме си "гаджета" и да се обичаме т.е без да се носи отговорност за взети решения, а все си мисля, че за семейство само любов не стига..
Не е лош човек сякаш, не е и лош партньор, но сякаш не е и мъж готов за семейството, а едно дете с травми над които има много да работи..

Извинявам се за романа предварително, не знам дали имам нужда от друга гледна точка или малко смелост да направя това което самата аз знам, че е правилно.
Sad

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 16:15 от Тъга

# 1
Щом му се чудиш, вратата.

# 2
Искал "неангажираща връзка"?! Вратата! И то след година съжителство и очевидно неангажиране.

# 3
Писали са ви. За мене все пак още един спокоен, но сериозен разговор, да няма нещо недоразбрано и да си събира багажа. Нова година, нов късмет

# 4
  • Бургас
Не е добре положението, той щом влюбен не иска сериозна връзка, след 1-2-3 години, като му поомръзнеш и битовизмите убият романтиката, какво ще иска….може да му дадеш срок макс година и след това ултиматум- или семейство, или раздяла….аз на твое място не бих разчитала много на светло бъдеще

# 5
Човекът не е поел и най-малкия ангажимент във връзката, явно имате много различни виждания за бъдещето. Прецени сама дали да продължаваш така още няколко години, докато той примерно срещне някоя, с която вече няма да отлага ремонти, брак, деца и пр.

# 6
  • София
Отношението на мъжа се изразява в това, което "инвестира" в една връзка и отношения, а не в това, което приказва. И далеч нямам предвид финансовата част.

# 7
  • Melmak
Според мен не гледате в една посока. И в това няма нищо лошо. Не бих го обвинявала, той просто е на друг етап от живота си. Можете да се разделите като големи хора без драми.

# 8
Няма да му дойде музата, така му е удобно и иска да тупка топката. Сигурно и наема плащаш ти, и повечето домакинска работа я вършиш ти… Намери си някой, който е на същата вълна, този човек ти губи времето в момента (съзнателно или не).

# 9
  • Paris, France
Той влюбен ти купува евтинджоси и нищо не прави за тебе, като предполагам и наема не плаща на 100%, а ти се чудиш с бебе ли да си усложниш живота!

Аз бих се разделила с въпросния. Това с неангажиращата връзка е да има евтин и сигурен секс за неопределено време, без да се охарчва и без да си цапа собственото жилище.

Червена лампа е, че споменава здравословния ти проблем и вероятно ще го изтъкне като причина да се раздели с тебе като си намери някоя по-здрава и млада.

Бий му шута и не го мисли повече!

И съвет от женена от над четвърт век - никога не приемай мъж да дойде да ри живее в къщата без годежен пръстен и дата за сватба, но даже и тогава не е съвсем ОК. Това ако искаш брак и деца от мъжа. Бракът е традиционно начало на създаване и отглеждане на ново поколение. Традиционно жената отива при мъжа, а не мъжът при жената.

# 10
Цитат
През тази една година аз правих много жестове, подаръци, изненади, положих много грижа за него, за комфорта вкъщи, планирах, мечтах, подкрепях..

Защо сваляш и обгриждаш мъж с нещата, които очакваш за себе си? Това е най-ненужното упражнение на света. И с изненади, жестове и т. н., и без тях, на мъжът му е все едно, той търси други неща.  Плюс, че в отговор ти няма да получиш изненади, жестове и т. н.
Не мисля, че си струва да губиш още години с него. Да пренесе целия си багаж при брат си и край. Без да приемаш след това молитви, обещания и подобни съвсем временни неща.

# 11
  • Пловдив
Не се занимавай повече.Всеки ден ти е загубен. Ако искаше досега, щеше .....другото е удобство и оправдания.

.......потърси във форума. Нито си първата със същият проблем нито последната.Съветите навсякъде са едни и същи. Сюжета е същият, думите , изреченията , действията .......само героите са различни.Поне  имаш привилегията още да си само на 27 и да си свободна да взимаш решения като мислиш само за себе си.

# 12
Щом иска неангажираща връзка, следващата стъпка е да се прибере у тях. Може да идва при теб, когато на теб ти е удобно и да си тръгва, когато ти кажеш, безплатно обгрижване и жена в леглото от новата година няма да има. Това като следваща стъпка. Ако случайно поиска сериозни отношения той да каже как ги вижда, ти ще прецениш дали те устройва. Но не в твоята квартира.

# 13
Ако това е този, за който си писала, че и за секс не струва, добавам още едно "не".

# 14
  • Варна
Удобна си му и толкоз. Бръщолевил е за пръстени, семейство и деца, докато се намърда при теб да го гледаш, щото у тях трябва да се гледа сам. Няма да я бъде вашата. При така демонстрираното поведение за тази една година аз на твое място повече бих се страхувала отколкото надявала, че ще видя пръстен.

Общи условия

Активация на акаунт