Следваща стъпка?

• 11 738
  • 380
  •   3
Отговори
# 30
Той на 27 е нормално да не е готов, ама тя на 27 трябва да ражда скоро и да внимава в картинката, че да не остане без мъж Simple Smile

Защото от край време учат младите мъже да не се женят "млади".
Като прехвърлят 45 почва ръчкането от мама (ако още е жива) да си намерят там някоя, която да доведат я детската стая.

# 31
А има и мъже  които на 45, ходят с дъщерите си на дискотека, така че е много относително.

# 32
  • На изток от Ада
С мм сме заедно от почти 12г., 10 в брак. Той беше на 22 г като се запознахме.

# 33
  • sofia
Явно не е готов за следващата стъпка...и може и да не стане готов с теб. Когато някой иска нещо, го прави.
Сега и на думи ти е потвърдил, че не е готов и не иска.
Отделно - златно правило - мъжът трябва да се старае, ако жената се старае повече, не са ок нещата. Ама това на дърти години го установих. Не съм практикувала максимата, че на един мъж колкото си му по-скъпа, толкова си му по-скъпа...и го отчитам като грешка.

# 34
Чета написаното от вас и виждам огромно противоречие. Твърдите, че не претендирате за нищо, а в същото време думата "ненужен" по адрес на подаръците се повтаря няколко пъти. Ако наистина нямахте претенции, самият жест щеше да е важен за вас, а не практичността на вещта.
За една година съжителство искате хем пръстен, хем сватба, че и дете. Според мен това е опит да се прескочат естествените етапи на една връзка, които изискват време и реално стиковане на характерите. Сега, когато партньорът ви е дал назад, публикувате тема в женски форум. Напълно логично е тук всички да ви защитят, но аз няма да го направя.
За мен тази прибързаност е признак на незрялост и излишно препускане, което в крайна сметка само плаши човека до вас.
Ако нещо в ситуацията не ви устройва, не се опитвайте да го преглъщате само защото се надявате на добър развой за двама ви. По-добре е да сте честна пред себе си сега, отколкото да чакате промяна, която може и да не се случи. Щастието не се постига чрез натиск и ултиматуми, а чрез взаимна готовност.

# 35
Хубав поглед на ситуацията от Smile.
Но ние не познаваме двойката, характерите и житейските им планове.
Щом момичето пита във форум, за нея има проблем, който и тежи и тя трябва да го посрещне.
Бих попитала дали познавате родителите му, той вашите. А те какво мислят за него. Извинявам се, ако родителите ги няма.

# 36
Той е казал, че е несигурен и иска неангажираща връзка във фактическо съжителство. Кога ще разберете (това е мн.ч.), че такова изявление не е отчаян зов за отсрочка заради разминаване в житейските етапи?

# 37
На твое място бих го разкарала веднага още като ти е заявил, че иска неангажираща връзка. Неангажираща връзка означава всеки за себе си и да се срещате отвреме-навреме за секс, като това не изключва секс с други хора.
Той явно е на такъв етап, а ти искаш брак и деца. С този няма да ти се получи, късай и гледай напред. Със следващия се въздържай от грандиозни жестове като подаръци за хиляди левове и в никакъв случай не го прибирай у вас. Не се дръж все едно си майка му.

Изобщо, по твоята тема може да се напише наръчник как жената да НЕ се държи в една връзка, ако иска сериозни отношения.

# 38
  • SF
Според мен това с неангажиращата връзка е някаква глупост. Не е имал предвид да бъдат просто познати, които от време на време се виждат за...
Изтърсил е нещо, защото се е объркал. А може и жената да ни го предава по този начин. Не иска да се ангажира със семейство и домакинство, деца и ипотеки, а не че не иска да се ангажира с нея.
Живеят заедно - каква е тази неангажираща връзка?
Вие какво разбирате под "неангажираща"?
Просто й се оправдава, защото се чувства притиснат.

# 39
Неангажиращата връзка не изключва съвместен живот. Означава, че си го карате като гадженца без ясна визия за деца, брак, съвместни ипотеки (любимото на хората).
За 1 година той е видял, че не му се занимава още с деца на 27,  тя е получила факс, че иска пръстен, деца. Динамиката им вече се е разминала. Кой крив, кой прав няма значение – да седнат и да се разберат. Мен все пак нейните очаквания ми идват лек напън към изявен натиск. И с тези "жестове, подаръци".....

# 40
На мен ми звучи като - аз инвестирам много в тази връзка и искам същото насреща. За съжаление сделките в любовната сфера не са напълно като бизнеса и нямат ясни параметри.

И това с "безполезния" подарък... ами каквото и да е подарил човека, това е избрал, могъл, направил. Аз на възрастта на авторката съм се радвала и на букетче, и на торта. Безполезното, описано от нея, не го знам какво е, но някак си се натяква, че мъжът не го бива, не се старае, не умее. А къде има перфектен мъж, който да тича с пръстена на шестия месец, да носи само авторски бижута за подарък и да не би да купи някога букетче от Кауфланд...нека сме в реалността.

# 41
Всичко което Smile_ Simple Smile написа, реално се върти в главите на жени, които не се уважават и обичат себе си.

Те наистина оправдават безотговорния и търсят под вола теле - ма той бил притиснат, ма как така ще гледаш стойността на подаръка. Длъжна си да се радваш на всичко, но в името на какво?
Ниско самочувствие и самоуважение, това е.

Разочарованието когато осъзнаеш, че си мислил за някого и си избирал подарък с радост, а той е минал през фантастико и е отбил номера е голямо, но трябва да е и последно.

Готованец и стиснат при това.
Да си заминава в собствената къща и ако има желание за връзка - да те покани там.

# 42
А откъде знаем, че "безполезният" подарък не е избиран с внимание, мисъл и радост? Такива манипулации от ролята на жертва не са ми по вкуса, както и на никой мъж - аз, светицата, правя всичко и се трепя от старание, а ти, неблагодарнико, ми купуваш евтини торти и букети. Ами никой не те е карал да купуваш подаръци за 1000 лв и да се въртиш като центрофуга около него. Много е натоварващо.

# 43
За мен също неадекватен е подарък 1000 лв., ако не сте някакви шефчета и двамата и боравите с по 2-3К на ден.
Лично аз бих се зарадвала на торта, нищо че не ям. Ще се радвам да почерпя с нея.
А и за мен идеята на подаръка е да дариш – от сърце, без да правиш сметки или очакваш насреща нещо. Подаряваш и забравяш. Даденото - дадено. Подарък = дар.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 13:23 от BasilA

# 44
  • На изток от Ада
Жената описва нещата както ги вижда, чувства.
Подаръците не са най-важното!
Но усещането ,че тя купува нещо за 1000лв ,а той ще купи нещо евтино ,колкото да отбие номер.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 13:34 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт