Следваща стъпка?

• 11 749
  • 380
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Отношението на мъжа се изразява в това, което "инвестира" в една връзка и отношения, а не в това, което приказва. И далеч нямам предвид финансовата част.

+100

Дочетох.
Ами... моето мнение е същото като горенаписаните.
Приключвай.
Хубавото е, че си се осъзнала на 27г, а не на 37. Имаш време, не тръгвай с тази идея, опознай съответния човек, но и гледай жестовете. Те са важните, а не какво говори. И между другото, поемаше ли поне половината наем?
И внимавай да не се подлъжеш по обещания или да прибегне до годежен пръстен, за да ти "замаже очите". Защото и такива има.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 17:23 от Светулчица

# 16
Ама ти си се превърнала в негова маминка, как ще иска да се жени за теб? Подаръци, изненади, комфорт... Заринала си го с глезотии и се въртиш на пети около него, докато той се отегчава, това не е интересно на никой мъж. Пращай го при брат му и в следващата връзка го играй жена и партньор, а не обгрижваща майка.

# 17
Наистина, внимавайте да не ви забаламоса, докато му е удобно.

# 18
Досадно е някой да те гледа в очакване на пръстен и обещания. Та и мъжът го разбирам донякъде. Аз по дефолт съм все на страната на жената... Ама тука: "Аз правих жестове, прекрасни скъпи подаръци, пък той не дава пръстен!" Донесъл бил торта, букет и безполезен подарък човека - ами това му е представата за жестове явно. Като се замисля, какво толкова е станало...? Нищо.
Срещу многото подаръци, отношение и широко сърце нвеинаги получаваме предложение за брак. Като искаш това, пусни го да си върви човека. И гледай да не ти личи прекалено със следващия това с пръстена.

# 19
Обърнали сте ролите.
Ти си мъжът в тази връзка той жената.
Ти осигуряваи терен, подаръци за нежната душа и се държиш като алфа мъжкар.
На него хем му е удобно, хем не се чувства на място. Не може да се прояви като мъж съответно не те вижда като по-слабата половинка, за която да полага грижи.

Трябва ти мъж. Не 30 годишно дете за обгрижване.
Това ли искаш за себе си?

Нещо по-мъжко, грижовно, целенасочено няма ли да ти свърши работа?

И колко време ще мислиш дали той е човекът?
Още докато си писала си била наясно, че не го искаш. Бъди мъж докрай и го остави да мисли при брат му.

Ти вдигни глава и смело напред с повече изисквания.

# 20
......
И така след празниците реших да проведа "разговора" - изобщо има ли намерение за дом, семейство и т.н и тук вече дойде шока.
Искал, но не точно сега, бил говорил, че иска деца и семейство защото бил влюбен, но не се чувствал готов, трябвало му още някой месец, година за да види дали ще го усети, че иска деца и т.н
Искал да бъде с мен, но в "неангажираща връзка" която той разбира като връзка в която той един вид не ми обещава нищо, а нещата щели да се случат от самосебе си, без да го притискам.А реално той бе този които заговори за семейството и прочие и ми даде надежда, мечти..
На 27 години съм и не смятам, че съм последен влак, но вярвам, че е време да се замисля за следващ етап от живота си и се чувствам готова за изградя едно здраво и стабилно семейство, но уви за това трябват двама
Sad

Уоу, това е много обидно, момиче! Влюбен мъж не говори такива неща, дори да има своите особености като характер. Направо си е казал, че му е все тая дали ще сте заедно или не. ОК, той така смята, негова си работа, но за теб не е добре. Излиза, че те използва. Паднало му се сгодно момиче и той се възползва, милият. Не е така в нормалните връзки и отношения, не е това, което една отдадена жена трябва да получава.

Сериозно си помисли, заслужава ли си да стоиш в неангажиращи отношения, щом това е неговото виждане. Та вие се разминавате генерално по най-важния въпрос. Млада си, но според мен, нямаш време за губене повече с това момче.

# 21
  • На изток от Ада
Режи !
Искал бил неангажираща...
Мен мн подряни ,това с твоите здравословни проблеми.  Не знам какво е правил за теб тогава. Но всеки може да има здравословни проблеми.  Как го споменава въобще?
Според мен те използва,  за семейство, за секс . Че и подаръци му правиш за 1000лв. А той с едни ненужни неща....

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 18:10 от nasito8988

# 22
  • SF
Искал, но не точно сега, бил говорил, че иска деца и семейство защото бил влюбен, но не се чувствал готов, трябвало му още някой месец, година за да види дали ще го усети, че иска деца и т.н
Искал да бъде с мен, но в "неангажираща връзка" която той разбира като връзка в която той един вид не ми обещава нищо, а нещата щели да се случат от самосебе си, без да го притискам. А реално той бе този които заговори за семейството и прочие и ми даде надежда, мечти..
На 27 години съм и не смятам, че съм последен влак, но вярвам, че е време да се замисля за следващ етап от живота си и се чувствам готова за изградя едно здраво и стабилно семейство, но уви за това трябват двама.

Нищо странно няма в отношенията ви. Мъжете са си такива. На тях не им тиктака биологичният часовник и всеки такъв разговор, в който ти уж нищо не напъваш и не притискаш, те го възприемат точно по този начин.
Според мен изразът "неангажираща връзка" е използван изключително неправилно и се е омотал като пате в кълчища. Неангажираща връзка не е връзка, в която живеете заедно под един покрив. Глупости е приказвал и оправданието му ще е същото: тя ме притиска и аз се чудя как да бягам. Затова казах "неангажираща връзка".
Остави го да му дойде акълът, но не знам дали ще си щастлива цял живот така да бъде - неинициативност, некреативност, ти ще организираш всички ваканции, ти ще искаш медени месеци, хубаво тържество за сватбата... Него ако го питаш, може и без бяла рокля, пръстен и кристални чаши.
Но това не е само така с твоя приятел. Споко.
Помисли си дали искаш тази скука да я буташ цял живот, да празнувате с торти от Фантастико, букетчета от кофите на Лидл, ваканции до където може да се стигне с кола и да няма много сътресения от забавления, защото главата все пак го боли, нали. Предупредил те е още в началото! Simple Smile Ще има да те пита какво ти става и за какво си се размечтала, за къде бързаш и не знаеш ли, че той е уморен, защото ти си болна и той те е гледал.
Сега ти е моментът да помислиш хубаво дали има смисъл да водиш онези разговори, с които само го отдалечаваш от тебе.

# 23
Ето как стоят нещата :
Ако един мъж иска да ти се обади - обажда ти се.
Ако един мъж иска да се види с теб - идва и се виждате.
Ако един мъж те обича и иска да си щастлива - купува цветя без повод, измисля сам подаръци и не щади средства .
Ако те обича, той няма нужда от подканяне, намекване, изискване, молене и т.н. той сам прави крачката.
Всичко останало са оправдания.
А оправдания са защото:
не те обича, както ти него,
не те цени, както ти него,
харесва удобството, за това не скъсва, макар да не е влюбен,
изчаква момента да срещне друга,
или просто изчаква вие сами да прекъснете връзката.

За мен, за съжаление, това е поредната история, в която жената влага всичко от себе си, а мъжа е като пън.
Само приема даденото и тук-там дава по 20 лева за цветя.
Примерно 2 пъти годишно, но и това му тежи.

Според мен до 1 година няма ли развитие във връзката, няма и да има.
Знам, че не е универсално правило, но това е моето мнение.
Вече авторката сама може да си прецени дали да влага повече в тази връзка - средства, чувства и т.н. 

# 24
Често повтарям нещо тук. Това, че някой се е случил наоколо, докато ти е тежко, не значи, че те е подкрепил истински.
Нещо , което е важно за теб, направил ли е? Помогнал ли ти е? Май не. Само мрънка и паразитира върху теб. Ами….

# 25
Достатъчно време и компромиси си направила и дала на този мъж.
Щом се чувстваш неудовлетворена, ако не стане с разговор, пътят е един.
Колкото повече време даваш, толкова по- трудно ще е за теб.

# 26
Ако и той е на 27 г. ми е ясно, че не му е до брак, дори много да те харесва.

# 27
Ако и той е на 27 г. ми е ясно, че не му е до брак, дори много да те харесва.

Защо? Всички ли мъже се женят над 40?
Млад мъж, гледа много по- добре деца, отколкото над 40-50.
Има енергия, ентусиазъм и ако е и отговорен ,няма нищо по- добро за децата.

# 28
Той на 27 е нормално да не е готов, ама тя на 27 трябва да ражда скоро и да внимава в картинката, че да не остане без мъж Simple Smile

# 29
На различни етапи сте. При него явно се случват по-бавно нещата, той си иска да се наслаждава на живота, а ти си готова за деца и семейство.
Точно си ти го е казал човека. В теб е топката да прецениш дали искаш да си с него и ще го чакаш ли да узрее.
И, аджеба, с кой акъл купуваш на мъж подарък за 1000 лв.?!
Де факто ти сама си правиш постановки и после се цупиш защо не отговаря на очакванията ти.
И, да, повечето мъже са по простичките удоволствия – да си хапне, пийне и да си почине. За тях спокойствието с теб, да сте двамата, да се грижите един за друг им е важно, рядко има разни грандомани дето подаряват къщи, коли, диаманти, подаръци за по 1000 лв. Лети се в облаците от доста жени.

Общи условия

Активация на акаунт