Кога мъжете се осъзнават?

• 3 333
  • 47
  •   1
Отговори
Здравейте, връщам се в 2018г. когато нашата връзка започна. Не мога да разкажа накратко всичките 8г, но ще се опитам да сбия нещата.

Връзката започна в университета - щастливи, млади, влюбени с всичките си препядствия, допуснати грешки, щастливи и тъжни моменти, съвместно и изтърпяно съжителство с роднини. Смея да потвърдя, че в тази връзка пораснахме и се превърнахме в най-близките си хора. Основният проблем е, че винаги се е чувствал разделен между угаждането на родителите за сметка на нещо друго. Дали мои чувства и емоции, дали приятели, дали негово щастие и тн. В един момент просто аз не издържах и последната годината двамата се бяхме превърнали в хора, които и самите ние не харесвахме. Аз започнах да допускам грешки, действия с цел манипулация - тъй като вече аз бях готова за следващата стъпка - градене на семейство и по-голяма отговорност - е просто човека не беше готов и не искаше - чувстваше се сякаш изпуска живота и не му е сега времето и че там някъде изпуска нещо - та и това беше причината за нашата раздяла.

Въпреки че раздялата беше с добър тон, без лоши чувства с цел пауза и тест какво искаме и как се чувстваме един без друг - аз се сринах, бях сърдита и обидена, че не искаше да се бори, а се отказа Буквално не знаех къде се намирам - преживях някакъв шок - защото за мен това беше раздяла а не пауза. 6 месеца по-късно аз срещнах човек, който знаеше какво иска , даваше ми всичко, което ми е липсвало, грижеше се за мен и ми даваше цялото си внимание - но така и не успях да се отдам напълно - явно подсъзнателно очаквах обаждането, което и получих на 4тия месец от новата ми връзка и всичко отново се обърна. Взех решение да си дам шанс на мен и на новата връзка и така и не се върнах, но това не ми дава мира, възможно ли е човек да осъзнае какво е загубил и какво реално иска в живота или просто е останал разочарован пробвайки нещо друго, което се е провалило и отново търси познатото.

Моля споделете вашите истории и въпроси. Приемам критики и не очаквам само позитивни коментари🙏😇

# 1
Добре си направила, продължи напред! Нормално е да имаш носталгия и чуденки, но не се връщай назад, ще има още от същото. Дай шанс на новия човек, опознай се с него и се фокусирай там.

# 2
Добре си направила, че си дала шанс и не си се върнала.
Проблема е, че още не си се отърсила емоционално от бившия и това явно ти вреди и ще продължи да ти вреди/на теб и сегашната ти връзка/, ако не направиш нещо.
Няма какво да му се сърдиш на бившия.
Той е в правото си да не иска деца, ти пък си в правото си да искаш. И като има такива разминавания - кой откъде е.
Сега може да ти обещава някакви неща и ако вземеш да се върнеш, утре като нищо може да запее старата песен, че всъщност не иска.
А просто си иска теб, но без ангажименти.
Работи си върху егото. В случая то ти прави номера.

# 3
  • Melmak
Според мен няма връщане назад. Изчерпало се е това, което сте имали. Гледай напред!

# 4
А жените кога се осъзнават? Пишеш за 2018 г., за "всичките 8 години" все едно всичките 8 години имаш връзка с този човек. Описваш тази връзка, как започнала, и мимоходом изведнъж споменаваш, не че е важно, че в момента си във връзка с друг човек, ама от колко време, с доста по-малко подробности, отколкото за миналата ти връзка. На мен ми дожаля за настоящия. Наистина не изглеждаш много отдадена на настоящата си връзка, а казваш, че човекът е напълно отдаден.

# 5
Защо си се хванала с нов човек да го заблуждаваш и водиш за носа, като не си приключила още със старата връзка? Много некоректно от твоя страна. Ако на мен някой ми свърти такъв номер и разбера, света ще му се види тесен после.

Старата ти връзка няма шанс да се съживи, но не мисля, че и сегашната има някакво бъдеще. Ти не си наясно какво искаш.

# 6
Какъв шанс си си дала, това е чак забавно, насилваш се да вървиш срещу себе си, насила си в нова връзка, само за да избягаш от старата и дори когато си мислиш, че си щастлива с новия, сърцето ти е с бившия.

Което не значи да търсиш път обратно, няма смисъл, това е един идеализиран образ в ума ти, ментален спомен за състоянието, когато си била прясно, чисто и искрено влюбена. Никой не може да го покрие в реала, вкл. същия човек от представите ти.

Хората сме идиоти, чакаме обаждания, за които знаем, че няма да дойдат (или ако дойдат, само ще ни досдухат).
Но да вкарам и нотка позитивизъм - няма да си дълго така, ако изтраеш едни 50-100 години после може евентуално всичко да ти прегори и току виж си се влюбила в друг на чисто, с целия си потенциал.

Последна редакция: пт, 13 мар 2026, 06:54 от vяsko

# 7
Защо си се хванала с нов човек да го заблуждаваш и водиш за носа, като не си приключила още със старата връзка? Много некоректно от твоя страна. Ако на мен някой ми свърти такъв номер и разбера, света ще му се види тесен после.

Старата ти връзка няма шанс да се съживи, но не мисля, че и сегашната има някакво бъдеще. Ти не си наясно какво искаш.
Подкрепям. Не си приключила със старата връзка, но започваш нова..

# 8
  • София
А защо не се върна при бившия, когато той ти се обади?

# 9
Не, хората не се променят. Привидно изглеждат, че съжаляват и са готови да поправят нещата, но след 1 седмица, най-късно 1 месец, хората се връщат в техния натурален характер. Те нямат потребност да се променят и не осъзнават, че в тях е проблемът им, колкото да говорите с тях.
Един път като си се разделил с един човек, не гледай назад. Радвай се, че си си отървал.
Вие не сте преодоляли предишната връзка, а започнате нова. Все още сте влюбена. Не е честно към новия ви приятел. Изглежда, че той има силни чувства към вас. Не си играйте с него.
Оттеглете се, изживейте си мъката и преодолейте любовта към бившия си.

# 10
Много хора го правят тоя номер. Не са преодолели бившия, но се мятат на следващ.
Нещо като лечебна връзка.
Принципно лошо няма, но другия да знае, че е използван по този начин.

# 11
Много обичат хората с такива връзки от ученически или студенстски години да си дават почивка (и мъже и жени). А почивката се състои НЕ да намериш себе си, а да пробваш с други хора, да си разнообразиш сексуалния живот и евентуално да намериш нещо по-добро. Обикновено не намираш нищо, нито празният секс е кой знае какво, нито да сменяш партньори е много весело, нито пък ще срещнеш Крис Еванс или Брад Пит или който смяташ за кумир. И се сещаш за партньора си с който сте си дали свобода. Ами имам примери и за обратно приети след хойкането ,имам и за такива които са се разделили. И в двата случая за мен е счупена картинката и не е същото.

# 12
Ако жената е била във връзка преди 8 години от университета сега е към 30 и явно търси човек с който да има семейство.

Всъщност доста хора никога не срещат "сродна душа" и има риск да си остане сама,  без деца и без мъж, ако си чака.
Какво като е дала шанс на друга връзка, трябва ли да седи и плаче за бившия?

Аз не разбрах само защо въобще е тази тема  - след като е отрязала бившия, защо се замисля дали се е променил?
Какво й е казал в това обаждане? Хайде да се женим или хайде да си бъдем гаджета още 8 години?
То лесно се разбира променил ли си е мнението

# 13
  • София
Мъжете почти винаги се дразнят като бившите се ангажират с някой друг и звънят да се пробват имат ли още значение за бившата. Това не означава нищо особено, още по-малко, че той изведнъж е осъзнал, че си любовта на живота му. Просто някой друг си играе със старото му Барби и чувството за собственост се обажда.

# 14
Много точно Бояна.
А нейното не е точно любов,  а егото и се обажда.

Общи условия

Активация на акаунт